To Read List – Luna Aprilie și propuneri de lectură

To Read List

0
1498
views

Pentru că am devorat la propriu To Read List-ul lunii Martie, revin cu noi provocări pentru mine și sugestii pentru voi.

Pentru luna Aprilie mi-am ales doar 4 cărți pe care le-am pus pe lista cu prioritate pentru că știu că, mereu apare și “altceva” de citit și nu mă pot ține doar de titlurile deja alese.

To Read List

  1. Visătorii nu mor niciodată – Carmen Voinea – Răducan

Am achiziționat recent această carte și abia aștept să o deschid. Curiozitatea mea e și mai mare din cauză că nu știu absolut nimic despre ce se petrece în spatele filelor. După ce o voi citi o să revin cu o recenzie însă, până atunci vă las câteva rânduri care m-au convins să cumpar cartea.

„Am convingerea ca Visătorii nu mor niciodata va fi o carte foarte apreciată de public, că fiecare cititor va găsi în paginile ei mângâiere, învățăminte, răspunsuri și inspirație pentru viață. În încheiere, dacă mi-ar fi permisă îndrazneala, aș compara scrierile lui Carmen Voinea – Răducanu cu opera lui Emil Cioran.” – Irina Binder

Caută cea mai bună ofertă! Verifică disponibilitatea cărții și la eMAG și Elefant.

 

  1. Eu împotriva mea ( vol.1 ) – Daniel Botea

Cu lectura acestei cărți am ajuns la jumatate iar dacă aș fi știut că deșteptătorul nu ar fi sunat a doua zi foarte devreme, cu siguranță aș fi terminat-o. Daniel are o scriere genială și încă de la primele pagini mi-a furat hohote de râs.

Pe scurt, Eu împotriva mea este despre viața de student la psihologie a lui Leinad, care reușește să dea nas în nas cu tot felul de situații amuzante. V-am mai spus că scrierea e genială nu? Cât despre umor și sarcasm, nu am cuvinte.. Leinad intră în posesia unui stick USB ( fără voia sa ) și verifică fișierele stocate pe micul “gadget”. Ei bine, de aici începe aventura.

Caută cea mai bună ofertă! Verifică disponibilitatea cărții și la Elefant.

Update: Recenzia cărții o găsiți aici.

 

  1. Mâine – Guillaume Musso

Mâine a fost prima carte pe care am citit-o în luna Aprilie și…chiar mi-a plăcut. Mi-a plăcut suficient încât să o recenzez. Apropo, recenzia o găsiți aici.

Povestea relatată de Guillaume are un stil aparte, firesc și plăcut. Cuprinsul cărții îl adăpostește pe Matthew, un profesor de filosofie care a rămas văduv și își crește singur fetița. Tot aici ( în file ) “locuiește” și Emma, o femeie în vârstă de 32 de ani care crede în… destin.

Emma și Matt decid să se întâlnească după un schimb de email-uri și să acorde fericirii încă o șansă. Finalul cărții impresionează și surpinde datorită imprevizibilului și promite să răvășească sufletul cititorului.

Caută cea mai bună ofertă! Verifică disponibilitatea cărții și la Cărturești  și eMAG.

  1. Lolita – Vladimir Nabokov

Despre Lolita am auzit vorbindu-se mult în ultima vreme așa că, curiozitatea mea a luat-o la galop. Am citit rapid o recenzie și am decis că e timpul să pătrund mai adânc printre paginile acestei cărți.

Tot ce știu până în momentul de față despre Lolita, este că a fost o carte interzisă, respinsă de editori din cauza subiectului său șocant însă, mai târziu a devenit un roman clasic al secolului XX. Aici se vorbește despre pasiunea morbidă a unui  bărbat matur, pentru o fetiță de 12 ani.

Povestea este construită pe schema mitologică a relatărilor cu fauni și nimfe. Humbert este personajul care dezvoltă o pasiune pentru aceste copilițe și este fascinat de tot ce inseamnă inocență și puritate.

Cartea a stat la baza a două celebre ecranizări, prima în regia lui Stanley Kubrik, cu James Mason în rolul principal, a doua sub bagheta regizorală a lui Adrian Lyne, cu Jeremy Irons în rolul lui Humbert Humbert.

Update: Recenzia cărții o găsiți aici.

Caută cea mai bună ofertă! Verifică disponibilitatea cărții și la Cărturești, Elefant și eMAG.

Voi cu ce vă delectați în luna Aprilie?

Vă doresc lectură plăcută orice ați citi!

"Scrisul facilitează cristalizarea gândului, iar gândul constituie motivaţia acţiunii." - Colin Turner
DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns