Recenzie Mâine – Guillaume Musso

Recenzie

0
1683
views

Mâine este romanul care poartă amprenta lui Guillaume Musso și care, reușește să ne țină strâns de mână până la sfârșitul “drumului”.

Guillaume Musso este unul dintre cei mai populari scriitori francezi contemporani iar romanele lui au fost publicate în 37 de țări și s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare. Gustul pentru literatură a fost “cultivat” de către mama sa, care l-a hrănit cu “Proust la biberon”.

Guillaume dezvoltă un stil aparte, spontan, firesc și un fir al poveștii surprinzător. Romanul Mâine face parte din categoria lecturilor bune care trebuie neapărat să îți treacă prin mâini și prin suflet.

În paginile cărții facem cunoștință cu Matthew Shapiro care este profesor de filosofie la Cambridge și…văduv. Acesta și-a pierdut soția în urma unui cumplit accident de mașină și își crește singur fetița de numai 4 ani. Deși este un bărbat chipeș și face furori printre studentele lui, de când soția sa s-a stins din viață, o parte din el a amorțit. Matthew se refugiază în joaca alături de fetița lui, Emily și pierde aproape orice conexiune cu realitatea.

Urmatoarele file din romanul Mâine captează atenția cititorului și îi naște interesul odată cu noua achiziție a lui Matt. Eroul nostru cumpără un laptop la mâna a doua care, are pe carcasă semnătura Emma L. Surpriză sau coincidență, în laptop sunt și câteva poze cu fosta proprietară, fapt ce îl determină pe Matthew să ia legătura cu aceasta, în scopul de a-i returna pozele, desigur.

Următorul personaj fascinant pe care îl cunoaștem este Emma Lovenstein ( proprietara laptopului ), o tânără de 32 de ani care locuiește în New York. Se pare că Emma crede în destin deoarece când primește un email de la Matt, întreaga ființă îi este încercată de un sentiment ciudat. După un schimb de email-uri, cei doi decid să se întâlnească…mâine.

“Nimic nu este imuabil, mai ales fericirea. Fragilă precum sticla, ea nu trebuie să fie considerată o achiziție, căci poate să nu dureze decât o clipă.”

Finalul poveștii este imprevizibil, specific lui Musso care, ne surprinde și ne captivează prin intermediul scrierii sale. Povestea reușește să răvășească cititorul, să îl întoarcă pe toate părțile și în toate direcțiile dar și să îi capteze atenția până la final.

Mâine este despre dragoste, despre ură, intensitate, forță, frică, într-un cuvânt, o avalanșă de sentimente.

„O poveste de dragoste care sfidează legile timpului și o acțiune cât se poate de complexă care te ține cu sufletul la gură până la ultima pagină.”- Le Figaro litteraire

Cartea este disponibilă la LibrisCărturești și eMAG. Caută cea mai bună ofertă!

Lectură Plăcută!

"Scrisul facilitează cristalizarea gândului, iar gândul constituie motivaţia acţiunii." - Colin Turner
DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns