Citate despre viață spuse de autori contemporani

citate despre viață alinas.ro

Citate despre viață? Da. Despre asta voi vorbi în acest articol și voi sublinia vorbele unor autori contemporani.

Autorii zilelor noastre sunt la fel de pricepuți în a ne oferi citate despre viață precum clasici sau cei de mult apuși, care și-au păstrat viața și esența prin intermediul cuvintelor lăsate drept moștenire.

Am ales 6 autori contemporani care știu cum să îmbogățească anumite fraze, atribuindu-le suflet și automat, făcând cititorul să simtă prin și dincolo de ele. Aceste citate despre viață au rolul de a ne porni „motorașele”, dându-ne în avans un moment de reflectare asupra gândurilor, momentelor și a lucrurilor simple dar frumoase care ne înconjoară.

P.S: Patru dintre autorii aleși sunt români. Avem cu ce ne lăuda, nu?

 Paolo CoelhoCitate despre viață

Primul pe listă este Paolo Coelho, un scriitor brazilian care se bucură de un mare bagaj literar, cărțile sale fiind publicate în peste 150 de țări și traduse în 67 de limbi.

Coelho scrie ușor chiar dacă abordează subiecte delicate uneori sau care par grele. Lecturile sale, în societatea contemporană, se socotesc clasice iar ideile de bază sunt psihologia și drama.

Romanul care se află pe primul loc în listele de bestselleruri este Alchimistul, vânzându-se până în prezent în peste 35 de milioane de exemplare. Înainte să trecem la citate, vă recomand să citiți articolul 5 Cărți de Paolo Coelho care merită citite, dacă doriți să vă faceți o idee despre lecturile oferite de acest autor.

Lista cărților scrise de Paolo Coelho o găsiți aici.

„Dacă vorba e să înaintăm în viaţă, trebuie să înţelegem faptul că ceea ce e „bunişor” e foarte diferit de ceea ce este „cel mai bun”.” 

„Trebuie să știi când se încheie o etapă din viața ta. Dacă te încăpățânezi să rămâi mai mult decât e necesar, pierzi bucuria de a trăi și sensul vieții.”

“Când nu ştim încotro ne poartă viaţa, nu înseamnă că suntem pierduţi.”

“Când toate zilele sunt egale înseamnă că oamenii au încetat să vadă lucrurile bune care au apărut în viaţa lor de câte ori soarele traversează bolta.”

“Fiecare zi din viaţa omului este o noapte întunecată. Nimeni nu ştie ce se va întâmpla în următorul minut şi chiar şi aşa oamenii merg înainte. Pentru că ei cred. “

Chris Simion: Citate despre viață

Chris Simion este o cunoscută autoare de frumos, o autoare care scrie atunci când pictează și invers. Atinge coala cu delicatețe și nu se oprește decât în momentul în care, cuvintele sale transmit mai multă emoție decât o pot face chiar și atingerile. Am iubit din prima clipă scrisul ei curat iar cărțile sale sunt comoara bibliotecii mele.

Prima sa carte i-a fost publicată la vârsta de 16 ani (Dragostea nu moare) iar mai târziu, a fost numită de către criticul George Pruteanu „un fel de pui de Cioran în fustă lungă și neagră.”

Autoarea și-a lăsat o amprentă chiar și în teatru, fiind cunoscută ca un regizor de avangardă deoarece spectacolele ei reprezintă provocări pentru spectatori, dar și pentru actorii cu care lucrează.

Lista cărților scrise de Chris Simion o găsiți aici.

“Viaţa este acolo unde te regăseşti, momentul în care simţi că îţi aparţine clipa şi că în ea stă ascunsă o viaţă întreagă.”

“Cel mai greu îi este omului să se dezobişnuiască de viaţă.”

“Viaţa este acolo unde te regăseşti.”

Anda Docea: Citate despre viață

Scrierile Andei Docea le-am descoperit recent și mi-au rămas în suflet, acolo unde se vor păstra mereu. La fel ca și Chris Simion, Anda dansează cu literele formând cuvinte, apoi fraze, și în cele din urmă, magie.

Citatele pe care le voi înșira mai jos le descoperiți în Camere de hotel, o scriere despre frumos și sensibilitate, adevăr și trăiri, momente și pauze. Ca să vă faceți o idee, recenzia cărții o găsiți aici iar mai multe despre Anda Docea descoperiți citind interviul pe care l-a acordat pentru alinas.ro.

“Viaţa asta merită un Nobel pentru literatură, atât de iscusit pune în pagină începuturile, cu potriviri, nuanţe, freamăt. Şi un Pulitzer pentru fotografia de final.”

“Viaţa însă e ciudată, îl schimbă pe niciodată în uneori şi lasă să se depună praful chiar şi pe cărţile scrise cu sufletul.”

“Viaţa ne ordonează relaţiile aidoma unor camere de hotel, fiecare dintre ele însemnând un alt loc din suflet.”

“Ca să parafrazez un personaj al lui Woody Allen, în viaţă e ca-n Las Vegas. Eşti când sus, când jos, dar, în final, casa câştigă întotdeauna. Asta nu înseamnă că nu te-ai şi distrat un pic, undeva pe parcurs.”

P.S: Cartea se poate achiziționa de aici.

Cristina Nemerovschi: Citate despre viață

Cristina Nemerovschi este autoarea supranumită de către critici o rebelă a culturii române de astăzi, fiind considerată principala reprezentantă a unui mod nou de a face literatură.

Cristina scrie altfel, aș putea spune unic, punctând anumite aspecte de care oamenii se tem în general să vorbească și expune subiecte care sunt evitate. Din această cauză, marea majoritate a persoanelor care o citesc, sunt acei open-mind pentru care nu există tabu.

Romanul său de debut, Sânge satanic, a reprezentat un mare succes, impunându-se ca un adevărat fenomen social și inspirând mai multe manifeste artistice precum: teatru, poezie, muzică.

“Nimeni nu poate interveni în viaţa noastră, decât dacă acceptăm să-i devenim sclavi. Cel care ne salvează, într-un fel sau altul, nu vrea decât să ne înrobească.”

“Să trăieşti înseamnă să simţi, nu să treci prin întâmplări. Poţi să treci prin întâmplări, dar să fii mort.”

“Aveam pe atunci un chef complet deplasat şi inexplicabil de a trăi. Mult, orice, oricum, cu oricine.”

Lista cărților scrise de Cristina Nemerovschi o găsiți aici.

Georgiana Vâju: Citate despre viață

autori contemporani

Georgiana Vâju este autoarea care ne-a introdus în minunata lumea a Anei, în care ne putem pierde prin intermediul romanului Nu te împiedica de mine, te implor. Dacă și pe voi v-a fascinat această poveste, avem și vești bune, și anume, volumul doi este în curs de apariție iar titlul transmite cu exactitate frumosul pe care Georgiana îl crează: Alt cuvânt pentru dor. Dacă doriți să o cunoașteți mai bine pe autoare, vă invit să citiți conversația noastră.

Ai să vezi, dă-ți șanse, viața e frumoasă.”

Și…preferatul meu este:

„Vreau să spun că nu conștientizăm uneori cât de importante sunt clipele pe care le pierdem, vorbele nespuse sau orgoliile și, puși în fața morții, mai cerem câteva clipe care ne-au rămas netrăite, clipe în care sperăm să spunem tot ce nu am spus, să trăim tot ce nu am trăit, să plecăm împăcați dincolo. Oamenii cred cu tărie că există un dincolo, și că acolo nu mergem decât în momentul în care aranjăm totul aici, să putem pleca împăcați. Adică, pierdem în viață ani și la moarte mai cerem o clipă.”

Colleen Hoover: Citate despre viață

citate despre viață colleen hoover

Colleen Hoover este o cunoscută scriitoare americană care și-a ales ca public țintă adolescenții însă, romanele ei pot fi savurate la orice vârstă. Romanul ei de debut, Slammed, a fost scris fără intenții de publicare iar la insistențele unui liric, acesta a devenit cunoscut, urcând în topul celor mai multe vânzări din New York Times în iulie 2012. Nici continuarea lui Slammed, Point of Retreat, nu s-a lăsat mai prejos, menținănd aceleași topuri.

Lista cărților scrise de Colleen Hoover o găsiți aici.

„Uneori, în viaţă, avem nevoie de câteva zile proaste, pentru a le menţine pe cele bune în perspectivă.”

„Când viața îți dă lămâi, fii sigur că știi în ochii cui trebuie să le storci.”

“Uneori nu avem o a doua șansă. Uneori lucrurile pur și simplu doar se termină.”

Sper că v-au plăcut și vouă la fel de mult aceste citate spuse de autori contemporani iar dacă vă decideți să îi și citiți, vă doresc Lectură Plăcută!

5 COMENTARII

Lasă un răspuns