Recenzie Nu te împiedica de mine, te implor – Georgiana Vâju

nu te împiedica de mine, te implor

Nu te împiedica de mine, te implor este romanul de debut al Georgianei Vâju, roman prin intermediul căruia cunoaștem o poveste plină de emoții și de simțiri duse la extrem.

 

Nu te împiedica de mine, te implor a apărut sub protecția Editurii Quantum, căreia doresc să îi transmit din nou felicitările mele pentru alegerile înțelepte. Cu siguranță, în viitorul apropiat îmi voi îmbogății biblioteca cu titlurile marca Quantum, care depășesc orice așteptare.

Revenind la frumoasa poveste prin care vreau sa vă port, (asta dacă nu ați făcut-o deja) dați-mi voie să vă mărturisesc că am început să o îndrăgesc pe Ana. Ca să înțelegeți mai bine, Ana este personajul principal al romanului, o femeie sensibilă dar puternică în același timp, atât de puternică și de rațională încât recunoaște că are o “problemă” și se internează de bunăvoie într-un sanatoriu.

Înainte de internare, viața Anei trecuse printr-un vulcan plin de lavă fierbinte, atât de fierbinte încat a început să-i ardă bucăți din suflet. Confuzia a pus stăpânire pe Ana și, deși este de profesie psiholog, nu reușește să se analizeze în totalitate. Din această cauză decide să se lase pe mâinile unor profesioniști cu speranța că aceștia o vor vindeca.

Citește și: Interviu cu Georgiana Vâju

Internarea Anei ne aruncă într-un joc frumos de cuvinte, pasional și pe alocuri sarcastic. La clinică, Ana îl întâlnește pe Iv, doctorul ei curant, care o soarbe din priviri încă din prima clipă.

Nici nu mă gândesc să vă dezvălui ce se întâmplă cu Ana și cu Iv însă, vă pot tenta cu câteva rânduri.

„Nu există „te iubesc mult”, nu există „te iubesc până la stele… și înapoi” și „dincolo de ele”. Există „te iubesc” și atât. Simplu. Curat.”

Cât despre construcția romanului, aceasta este destul de simplă, lejeră și aerisită. Acțiunea, în mare parte se petrece în clinica de psihiatrie și doar decorul se schimbă uneori. Este o lectură ușor de digerat, relaxantă și presărată cu mult umor. Nu de puține ori s-a întâmplat ca replicile Anei să-mi zmulgă zâmbete și să mă facă să-mi doresc să răsfoiesc paginile cât mai repede.

alinas.ro

Am devorat cartea la propriu, m-am amuzat, am simțit în rând cu personajele și am tresărit la fiecare gând, la fiecare document word.

Nu te împiedica de mine, te implor m-a captivat cu adevărat și a fost imposibil să simt cum trece timpul. Recunosc că m-am panicat când am constatat că mai am aproximativ 15 pagini și ajung la final. Nu se poate! Încă nu mă săturasem nici de Ana, nici de Iv și nici de replicile acide dar cu mult haz. Dar cum altă variantă nu am, va trebui să aștept volumul doi care, sper să nu întarzie prea mult.

În concluzie, dragi iubitori de lectură, nu se poate să ratați Nu te împiedica de mine, te implor căci, cele 200 de pagini sunt menite să vă ofere o călătorie gratuită în propriul suflet.

Și totuși, nu pot să închei această recenzie fără să vă las câteva citate care mi-au plăcut în mod deosebit.

„Perfecțiunea momentului s-a dezintegrat sub influența rațiunii.”

“- Doctore, am o surpriză pentru tine, chiar și pentru mine: în viață, spre deosebire de șahul adevărat, jocul continuă și după mat.”

„Nu știi că eu vorbesc liniștea din interiorul cuvintelor? Eu le așez, eu le combin, le dau viață, ne jucăm și construim povești împreună. Ele există prin mine și eu trăiesc prin ele.”

„Te urăsc pentru că mă doare când te doare. Te urăsc pentru că va fi târziu când îți va păsa. Te urăsc fiindcă mi-e frică să te iubesc.”

Nu te împiedica de mine, te implor se poate achiziționa de pe site-ul Editurii Quantum, de pe Libris și de pe Elefant.

Cauți cărți ieftine? Iată cele mai bune oferte!

 

Lasă un răspuns