To Read List – Luna Mai și propuneri de lectură

To Read List Mai

Luna Mai este destul de bogată pentru mine căci pe noptieră mă așteaptă un “turnuleț” plin cu delicatese, mai exact 10 cărți.

Din cele 10 cărți pe care le-am achiziționat de curând, am ales să vă prezint doar 5 titluri care sunt o prioritate pentru mine. Așa cum mă așteptam, nu am reușit să fiu fidelă Read-listului lunii Aprilie iar în bibliotecă am mai adăugat încă 3 cărți printre care și o lectură fantastică: I.R.En, pe care v-o recomand cu drag.

To Read List

  1. Căutând-o pe Alaska – John Green

Scrisul plăcut al lui John Green l-am cunoscut în timp ce răsfoiam Sub aceeași stea. Pentru că prima carte m-a captivat, acum mă îndrept spre Căutând-o pe Alaska, unde sper să găsesc același stil și același fir frumos.

Despre acest roman al lui Green am auzi păreri împărțite însă cele care m-au atras sunau așa:  cartea tratează subiecte interesante, subiecte care te captivează pe tot parcursul lecturii iar dacă ai ajuns printre filele acesteia, și tu, cititorule, vei lua parte la această căutare pentru a descoperi ieșirea din labirint.

Update: Recenzia cărții o găsiți aici.

 

 

  1. Peisajul dispărut – Paul Johnson

Paul Johnson este un ziarist cunoscut dar și un istoric englez care a abordat cu talent cele mai diverse subiecte.

Peisajul dispărut este o carte de memorii încântătoare și plină de căldură. Cu cât răsfoim mai multe pagini cu atât pătrundem mai adânc în lumea micului Paul, unde descoperim gânduri pline de inocență, peisaje frumos desenate precum și o descriere atentă a unei lumi dispărute: Anglia industrială a anilor ’30.

“Fiecare pagină a cărții e o bucurie: portrete intense ale unei diversități de bărbați, femei și copii; descrierea sugestivă a unor peisaje; nostalgia timpului și locului.“  (Daily Telegraph)

 

  1. Până la capătul Pământului – David Grossman

Am achiziționat această carte neștiind nimic despre ea și am făcut-o din 3 motive: m-a atras foarte mult titlul, coperta frumoasă și cel mai important, m-a convins afirmația lui Paul Auster ( curiozitatea, bat-o vina.. ).

Până la capătul pământului este capodoperă lui Grossman. Flaubert a creat-o pe Emma, Tolstoi pe Anna, iar acum o avem pe Ora lui Grossman, protagonista unei cărți zguduitoare, superbe, memorabile.” (Paul Auster)

Nici The Washington Post nu m-a lăsat rece…

„O carte disperată care reușește cumva să nu provoace disperare, o carte despre moarte care se fixează cu încăpățânare asupra viețiiPână la capătul Pământului este, ca orice mare creație literară, un act de generozitate, deschis tuturor posibilităților umane.”

  1. Noaptea trecută la Chateau Marmont – Lauren Weisberger

Acest roman face parte din colecția CHIC ( colecție pe care o ador! ) și abordează teme de actualitate precum succesul în societatea contemporană și efectele negative pe care le aduce faima în relațiile de cuplu.

Paginile romanului ne povestesc despre peripețiile unor proaspăt căsătoriți, peripeții de care au parte din cauza celebrității căpătate peste noapte. Viața celor două personaje este una destul de liniștită și normală însă, lucrurile se schimbă atunci când cariera de muzician a lui Julian începe să se dezvolte.

„Iată un minunat antidot pentru dependența de televizor. Noaptea trecută la Chateau Marmont propune un scenariu: ce s-ar întîmpla dacă, fără să vrei, ai deveni vedetă peste noapte?”                    (Entertainment Weekly)  

  1. Femeia în alb – Wilkie Collins

Romanul lui Collins a fost publicat în 1860 însă, continuă să se bucure de aceeași popularitate și în ziua de astăzi. De ce? Pentru că este o scriere bună, o scriere care captivează, care este plină de scene palpitante și de eroi de neuitat.

Pe parcursul a 600 de pagini ( vă garantez că nu vă plictisiți! ) vom cunoaște fascinația, capcane, emoții, nesiguranță, dar și pe Walter, personajul principal, îndrăgostit și singur.

“Toate femeile sunt îndrăgostite de un alt bărbat. Cine se poate lăuda că a cucerit primul inima unei femei? În toată viaţa n-am întâlnit nici o singură dată un bărbat care să fi fost bărbatul Numărul Unu. Numarul Doi câteodată, adesea Numărul Trei, Patru, Cinci, dar Numărul Unu, niciodată. Bineînţeles că există, dar nu l-am întâlnit!”

Voi ce citiți în luna Mai?

Vă doresc lectură plăcută orice ați citi!

Lasă un răspuns