Cărți Dezvoltare Personală – Noutăți

Am lipsit puțin, puțin mai mult dar cu pași timizi și cu speranța că timpul nu îmi mai joacă feste, revin. Deschid o nouă etapă de blog cu un mic top al noutăților din secțiunea Cărți pentru Dezvoltare Personală. Și nu pt că sunt la modă ci pentru că sunt necesare, un adevărat ajutor atunci când avem nevoie de un imbold și nu numai.

Asadar, Cărți Dezvoltare Personală – Noutăți

Începem topul cu cartea Schimbă-ți creierul in 365 de zile scrisă de  doctor Daniel G. Amen, un expert în sănătatea creierului și autorul a 12 bestsellere New York Times.

Nenea doctor, specialist în neurologie clinică și fondatorul Amen Clinics propune un program de terapeutic cu exerciții zilnice de 5-10 minute, care te ajută să îți regenerezi celulele cerebrale și să te îngrijești de sănătatea creierului tău.

În carte vei găsi 365 de eseuri practice care te învață cum să îți îmbunătățești memoria, concentrarea, starea de spirit și nivelul de energie. Suntem aglomerați, presați de timp, cu mintea în multe părți, probabil într-un vârtej de probleme și gânduri. Așadar, această carte de dezvoltare personală este exact ceea ce avem nevoie pentru a învăța cum să respirăm din nou, sa ne concentrăm, să facem față stresului și să devenim o versiune mai bună.

”Într-o lume în care totul concurează pentru atenția ta, Daniel Amen vine cu o propunere excelentă: citește câte o singură pagină pe zi din această carte. Vei ajunge să-ți iubești creierul, să înveți cum să ai grijă de el și cum să-l transformi ca să ai o viață mai bună.”

– Dragoș Pătraru, jurnalist și specialist în comunicare

 

Dacă eu nu v-am convins, poate cele spune de dl. Pătraru o vor face. Vă recomand să nu o ocoliți, să îndrăzniți și să o parcurgeți.

A doua recomandare este Anul care îți va schimba viața de Brianna Wiest.

Nou, nouță scoasă de la cuptor, publicată în 2024, Anul care îți va schimba viața chiar îți va schimba viața. Cum altfel, nu? 

De ce îți recomand această carte? Deoarece printre rânduri vei descoperi meditații și încurajări, volumul de față fiind un ajutor indispensabil pentru toți cei care vor să ducă o viață în acord cu adevărurile lor interioare. O mână întinsă o putem numi, un imbold. Te poate ajuta să străbați drumul dintre cum ești și cum ai vrea să fii, să nu uiți că cine îți dorești să devii se află deja înăuntrul tău. Mintea te ajută să faci pașii necesari pentru a ajunge la o destinație pe care sufletul tău profund a ales-o deja.

Dacă ești într-o perioadă de schimbare și căutare, ăsta este semnul tău să citești cartea Briannei, organizată sub forma a 365 de sfaturi.

„Milioane de cititori din întreaga lume au găsit alinare și îndrumare în cărțile Briannei. Anul care îți va schimba viața este un excelent ghid pe drumul dificil al transformării de sine.“

Booktopia.com

Ultima dar nu și cea din urmă recomandare este Anatomia Traumei pentru că, se pare că trăim în secolul traumelor, le descoperim timizi, le disecăm și cu greu reușim să le vindecăm. 

Anatomia traumei ne este adusă în față de Dr. Diana Vasile, psihoterapeut și președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei din România. Dna. Vasile va fi alături de noi în interiorul psihicului uman, deci și în interiorul propriului tău psihic, și te învață cum să te raportezi la durerile din trecut cu mintea și înțelepciunea din prezent. Te ajută să-ți înțelegi trecutul pentru a-ți accepta prezentul. Câtă nevoie avem de asta, nu-i așa?

E atât de important ca fiecare dintre noi să înțeleagă că nu este defect, stricat, greșit și nici demn de rușine. Există posibilitatea de recuperare și nimeni nu trebuie să trăiască până la sfârșitul vieții condamnat la suferință.

Această carte este pentru tine dacă:

 

–         Ești furios pentru că te simți rău chiar și în momentele în care ar trebui să te simți bine;

–         Ai trecut printr-un divorț, printr-o relație toxică, ai fost neglijat în copilărie sau abuzat;

–         Vrei să înțelegi de ce te simți mereu rău psihic, epuizat, la capătul răbdărilor;

–         Simți că ai multe răni nevindecate și nu știi cum să faci pace cu un trecut dureros;

–         Te simți rușinat și vinovat și îți spui constant că ești „un om slab”;

Pe tine ce carte de dezvoltare personală te-a ajutat cel mai mult în parcursul tău?

Lasă un răspuns