Recenzie I.R.En – Sandra Coroian

I.R.En este romanul de debut al autoarei Sandra Coroian, un om minunat care reușește să ne țină captivi într-o poveste uimitoare.

Recunosc că la I.R.En m-a atras atât coperta expresivă cât și descrierea însă, nu mă așteptam ca printre file să găsesc o doză atât de mare de complexitate. Cu toată sinceritatea vă spun că această carte este o călătorie gratuită într-o lume pe care nu o veți cunoaște altfel.

După primele pagini răsfoite am simțit cum mă îndepărtez încet de realitate și ajung într-o lume necunoscută. M-am urcat într-un tren genial din care nu îmi doream să cobor. Când am ajuns la ultima filă, la sfârșitul călătoriei, am simțit un fior de nostalgie dar mi-am revenit destul de repede după ce am aflat că Sandra pregătește o continuare: M.O.O.N.

I.R.En

Prin intermediul romanului său, Sandra Coroian îi dă viață lui Cehel Ynue, un personaj foarte bine conturat. Cehel se întâlnește foarte des cu termenul I.R.En, un termen necunoscut care îi obsedează subconștientul, trezindu-i dorința de a afla adevărul.

Cehel a fost îndepărtată de “familia” ei la vârsta de 14 ani din cauza inteligenței și a identității sale, ajungând sub supravegherea Comandantului Helen. În noul mediu, personajul nostru este instruit pentru misiuni de recuperare și pentru reținerea celor care încalcă codurile celor 5 Supremi. Healer Cehel primește un Mediator, pe Jason, care nu este în întregime uman.

“Eram, dar nu eram oameni. Mașinării în care fuseseră instalate softuri și sisteme, dar în care bătea o inimă umană și muncea un creier. Doar niște resturi.”

Răsturnarea de situație are loc în momentul în care Cehel participă la prima ei misiune și o vede pe Comandant Helen cum încalcă codul suprem omorând prizonierul adus. Mintea lui Cehel devine îndoielnică și mii de întrebări își fac loc în capul ei. Credințele sale nu mai sunt atât de solide și tot ce își dorește “micuța eroină” este să afle răspunsuri, să cerceteze.

“Am ajuns să trăiesc într-o buclă infinită din care nu sunt sigură că voi mai putea să ies.”

V-am mai spus că această scriere este complexă? Ei bine, este atât de complexă încât nu-mi permit să risipesc misterul din spatele filelor povestindu-vă detaliat toată acțiunea. Trebuie neapărat să călătoriți alături de Sandra și să îi permiteți să vă facă cunoștință cu personaje și lumi fantastice.

Concluzia mea este următoarea: I.R.En este acel gen de roman care te face să îți pui întrebări, să te îndoiești de propria realitate, de tot ceea ce te înconjoară, chiar și de tine. Această lectură te ține în alertă, uiți să respiri, să clipești, să te aduni.

Mundi – orașul tuturor posibilităților, LaiDakam, Seklestia, Kahleya, PeperMin și alte destinații uimitoare vă așteapta în I.R.En.

Recomand cu drag!

Lectură Plăcută!

4 COMENTARII

Lasă un răspuns