To Read List – Luna Iulie și propuneri de lectură

to read list alinas.ro

Iulie e luna vacanțelor și cum altfel să ne petrecem vacanța mai bine dacă nu relaxându-ne pe malul mării alături de o carte bună.

E timpul să scoatem cărțile la aer și să ne bucurăm din plin de binemeritata relaxare, indiferent de destinația pe care o alegem. Pentru luna Iulie v-am pregătit 4 recomandări de lectură, romane pe care le-am achiziționat de curând și care îmi vor ține companie alături de o băutură răcoritoare.

To Read List

  1. Nebunul Alb – Allex Trușcă

De curând a ajuns la mine și Nebunul Alb al lui Allex și asta datorită faptului că doresc să îmi măresc colecția Quantum. Recunosc că și titlul m-a atras destul de mult, precum și scurta descriere care tronează pe spatele cărții.

Ca să vă conving, în rândurile următoare vă atașez părerea autoarei Sandra Coroian, descriere care m-a cucerit pe loc.

Cartea care te face să râzi, să stai cu sufletul la gură, să uiți să respiri, și să plângi, în timp ce ești luat prin surprindere de nenumăratele  întorsături de situație. Unde crearea lumii este interpretată într-un mod unic, iar Șah-ul nu mai e deloc un simplu joc de strategie. O carte care merită să fie citită cuvânt cu cuvânt, unde nu poți risca să sari peste nimic, nici măcar peste o virgulă!

  1. Te văd – Marina Neagu

Te văd este al doilea volum al seriei Urlet în tăcere, o serie pe care am început să o îndrăgesc la fel de mult ca și pe Marina deoarece descrie situații, sentimente și emoții, al naibii de bine.

Se pare că în To Read List-ul meu din luna Iulie, Editura Quantum câștigă teren dar cum altfel când au în portofoliu doar lecturi bune.

Revenind la roman, Te văd continuă povestea Sarei, tânăra care își descoperă identitatea și care dorește să câștige lupta împotriva coșmarurilor. Aici descoperim o acțiune continuă dar și faptul că autoarea nu a lăsat nimic la voia întâmplării ci a știut de la bun început, cu exactitate, ceea ce a dorit să creeze.

P.S: Recenzia primului volum al seriei Urlet în tăcere o găsiți aici. Sunt sigură că vă va convinge să porniți într-o lume fantastică.  

  1. Zece respirații scurte – K. A. Tucker

Zece respirații scurte este o poveste impresionantă, tumultoasă aș putea spune deoarece moartea este mai mereu prezentă pentru a curma viețile celor dragi.

K. A. Tucker a reușit să surprindă printre rânduri elemente realiste, emoții și uragane care ne dau mereu târcoale. Scenele au un impact puternic emoțional iar relația dintre Kacey și Cole face cititorul să tresară la fiecare replică, la fiecare atingere, precum și la fiecare încercare la care viața îi supune.

Scurtă descriere:

“Cu patru ani în urmă, viața lui Kacey Cleary a fost distrusă atunci când mașina în care se afla a fost lovită din plin de un tânăr șofer beat, omorându-i părinții, pe iubitul ei și pe cea mai bună prietenă a sa. Încă mai este bântuită de amintirea momentului în care a rămas prizonieră între fiarele contorsionate ale autoturismului, ascultând-o pe mama ei cum își dădea ultima suflare.”

  1. Malad – Alexandru Voicescu

Am ales această carte datorită titlului care mă intrigă și mă face să îmi pun multe întrebări. Nu știu nimic despre subiect sau despre ce se află în spatele coperților dar, pe cuvânt că abia aștept să descopăr. Drept urmare, o să atașez aici o scurtă descriere care m-a facut să îmi doresc și mai mult cartea.

“În timpul lansării noului produs al companiei high tech la care este angajat, Andrei, art director român stabilit în Elveția, experimentează o viziune inexplicabilă, indusă de un desen al misterioasei Ioana. Încercând să afle identitatea acesteia și legătura dintre ei doi, devine implicat în acțiunile unui grup de artiști underground dintr-o rețea cosmopolită. Acuzat de crimă, trebuie să fugă. Este ghidat de Eliza, o tânără care pare să cunoască îndeaproape motivele ce i-au schimbat viața normală și aproape anostă de până atunci. Pe parcursul a numai câtorva zile, Andrei realizează că adevărurile pe care le știa despre propria persoană sunt doar o mică parte a unui puzzle care îl poartă fără voia lui prin Praga, Lausanne, Milano și un izolat sat din Banatul sârbesc.”

Update: Recenzia cărții o găsiți aici.

Vezi și: To Read List-ul lunii Iunie

Interesant nu?

Prinde cea mai bună ofertă! Verifică titlurile cărților și la Elefant, Libris sau Cărturești.

Voi ce citiți în luna Iulie?

Vă doresc Lectură Plăcută orice ați citi!

2 COMENTARII

Lasă un răspuns