To Read List – Luna Iunie și propuneri de lectură

To Read List - Iunie. alinas.ro

Luna Iunie sau jumătatea anului mă întâmpină cu lecturi noi și cu povești numai bune de savurat.

Am terminat de citit și “turnulețul” care mă aștepta pe noptieră în luna Mai iar acum mă încarc cu forțe proaspete și cu chef de “delicatese”. Așa cum v-am obișnuit până acum, în rândurile care urmează veți găsi propuneri de lectură, titluri care se regăsesc în lista mea pentru luna curentă.

Iunie este despre autorii români!

P.S: To Read List-ul lunii Mai îl găsiți aici.

To Read List

  1. Urlet în tăcere – Marina Neagu

Cu această lectură am ajuns deja la jumătatea cărții și pot spune că m-a captivat într-u totul și mi-a “injectat” doza de curiozitate pentru continuarea poveștii.

Marina Neagu ne-o prezintă pe Sara, personajul principal alături de care trecem prin diferite stări: frică, suspans, nesiguranță, emoții, precum și prin cele mai pure și intense sentimente dezvoltate de iubire și dorință.

“Dacă mă încing și mai mult, o să ard în flăcări…, am gândit, fremătând și mișcându-mă într-o căutare disperată.”

Dacă am intrat în horă trebuie să joc până la capăt și să aflu ce aventuri o mai urmăresc pe Sara. Drept urmare, cuminte mă așteaptă continuarea poveștii, volumul 2, care se numește Te văd.

Update: Recenzia cărții o găsiți aici.

  1. Instinct – Ioana Duda

Ioana Duda este un autor direct care așterne pe hârtie tot ce simte, tot ce gândește și tot ce visează. Dacă aveți prejudecăți nu vă recomand să citiți această carte deoarece printre file, fie veți găsi un limbaj pe care îl considerați neadecvat, fie un stil deloc subtil.

Instinct este despre condiția și esența umană pe care nu o vom depăși, despre sinceritatea cu care trebuie să recunoști anumite lucruri în fața sufletului tău și despre împăcarea cu tine. Scrierea Ioanei te “mușcă”, îți dă libertate de interpretare și poftă de vis.

“Și nu uita un lucru. Eu sunt suma experiențelor mele. Dacă te afli aici, în fața mea, înseamnă că m-ai plăcut. Pentru ceea ce sunt acum. Dar eu sunt și trecutul meu.”

  1. Tipul din filme nu există – Bogdan Stoica

Tipul din filme nu există este o carte plină de autoironie și umor, pentru femeile inteligente și pentru bărbații cu simțul umorului.

“Nu mă pricep nici la relații nici la femei. Consideră-mă un fel de zoolog specializat în bărbați incapabili să se implice sentimental. Iar cartea asta nu este despre mine și despre cum funcționez eu, chiar dacă așa pare.”

Afirmația autorului spune totul despre carte și despre ce vom găsi răsfoind paginile. Recunosc că, curiozitatea m-a făcut să citesc câteva paragrafe, drept urmare atașez câteva din vorbele lui Bogdan Stoica, cele menite să îți aducă zâmbet în colțul gurii.

“Face sex maximum 30 de secunde, din care 10 te pupă insistent în ureche, ca preludiu? Laudă-l. Da, știu, simți doar că ai avut un melc în ureche, că a dat cineva peste tine și că altcineva te-a stropit cu ceva cald pe picior, dar nu contează.”

“Poezie e atunci când iubitul tău e mai bine pensat decât tine.”

  1. Anonima de miercuri – Rodica Ojog – Brașoveanu

De ceva vreme îmi doream să o citesc pe Rodica Ojog – Brașoveanu deci vă puteți imagina bucuria mea când am deschis un colet în care se află cartea mult dorită. Mulțumesc din nou Cristinei pentru minunatul cadou care a călătorit tocmai de la Iași.

Anonima de miercuri face parte din seria Remember Melania și ne înfățișează o poveste plină de acțiune, suspans și enigme.

Scurtă descriere:

“După ce a fost amnistiată, Melania Lupu și-a reluat existența obișnuită, garsoniera din strada Toamnei și tabieturile. Iar în ziua când l-a recuperat pe Mirciulică, găzduit provizoriu la niște prieteni, bătrâna a avut sentimentul că viața e într-adevăr frumoasă. Acum se simte tânără, gata să înfrunte viitorul, nu încearcă complexul deținutului proaspăt eliberat, considerând cu seninătate anul petrecut în „pensiunea aceea drăgălașă” interesant și instructiv.”

Update: Recenzia cărții o găsiți aici.

Acestea sunt recomandările mele. Voi ce cititi în luna Iunie?

Caută cea mai bună ofertă! Verifică disponibilitatea cărților și la Elefant, Libris, Cărturești, Dinastybooks si eMAG.

Vă doresc lectură plăcută orice ați citi!

Lasă un răspuns