Recenzie Malad – Alexandru Voicescu

Malad este romanul de debut al lui Alexandru Voicescu, un roman complex,  întărit de o avalanșă de stări și sentimente.

Am ales Malad deoarece m-a atras în mod special titlul apoi, citind descrierea, am fost sigură că e o carte pe care trebuie să o citesc. Acum, după lectură, mă bucur că am ales această carte.

Pentru că merită, m-am decis să o recenzez dar ca să fiu sinceră, nici nu știu ce aș putea spune despre subiect astfel încât să nu dezvălui prea multe și totuși, să reușesc să vă stârnesc măcar puțin interesul.

Revenind, Alexandru Voicescu mi-a transmis mii de stări prin intermediul scrierii sale și m-a transpus efectiv dintr-un loc în altul ( personajul chiar este teleportat ). La încept am fost martoră a unei lansări unde a avut loc chiar și un concurs. În acest fel, personajul principal, Andrei, o cunoște pe Ioana. Se pare că între Ioana și Andrei exista un fel de legătură foarte ciudată.

„Noi eram cele mai importante ființe de pe Pământ și nu puteam să reușim unul fără altul. Era menirea noastră să ne regăsim, să ne completăm.”

Pe parcursul lecturii am pășit prin diferite evenimente și am întâlnit elemente fantastice care se împletesc cu cele reale, precum și viziuni ale personajului.

Ioana este un personaj plin de mister iar povestea relatată este diferită față de ce am întâlnit până acum.  Viziunile lui Andrei scapă de sub control când ajunge într-o sală de teatru căutând-o pe Ioana. Apoi, după un somn de 10 zile, se trezește într-un salon de spital și află că este acuzat de moartea Ioanei. Acum, o cunosștem pe Elisa cu care Andrei fuge în Italia unde află că este un fel de “dezastru genetic”. Alexandru are un stil specific de a scrie, un mod pe care nu îl pot descrie în cuvinte.

Cât despre final, acesta este atât de brusc încât îți dă senzația unui nou început. Malad este despre știință, religie, existență și alte substraturi adânci. Este despre mister, iubire și distrugere.

Mă opresc aici iar dacă doriți să aflați ce se întamplă cu Andrei și cu Elisa, dacă cei doi au un viitor împreună, vă recomand această lectură.

„Să simți că exiști în afara propriilor tale gânduri, și nu ai niciun control, ci doar te zbați să pui un picior înaintea altuia, rând pe rând, ca pe o sârmă întinsă între doi zgârie nori, însă fără capete, doar drum, asta este teribil.”

Căutați o lectură aparte? Malad este răspunsul!

Lectură Plăcută!

Sensiblerie – POEM

Ultimul rămas bun, în dragoste, este acela care nu se spune. – Alexandre Dumas Și dacă nu-l spui, îl scrii ori îl cânți. Îl îmbraci

Citește

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns