Cărțile lunii Mai – recomandare de lectură

Recomandare de lectură alinas.ro

Luna Mai vine cu lecturi românești, cu autori români care știu să scrie, să livreze informația, să te facă să tresari la fiecare pagină.

Ei bine, de această dată am trișat puțin căci am avut mai mult timp liber în Aprilie drept urmare, recomandările acestei luni sunt deja „devorate”. Chiar și așa, nu am putut rezista să nu vi le recomand căci au fost lecturi bune 

Pe lista de citit am următoarele:

1. #confuz – Alex Andronic


#confuz

Cartea lui Alex Andronic mi-a fost dăruită de Libris și atunci când am decis că o doresc, tot ce știam despre subiect era faptul că, #confuz este o lectură despre oameni și despre drumul fiecăruia spre el însuși. Titlul sună tentant și misterios în același timp însă, ceea ce m-a convins și mai mult a fost părerea Lorenei Lupu despre această carte, și anume: „Dincolo de suișuri și coborâșuri, de momente-surpriză și certuri interminabile, de scene erotice pasionale și absurd cotidian, acest roman e un incredibil de reușit portret al energiei sălbatice, al confuziei mascate în obstinație, pe care numai la 20 de ani o poți trăi.”

Sună tentant, nu? Ei bine, această carte nu m-a dezamăgit deloc și tare mă bucur că am ales-o. Tot ce pot să vă spun este că dincolo de copertă descoperim ceva ce am trăit deja sau poate urmează să trăim, descoperim viața așa cum este ea, un factor comun în care ne regăsim cel mai probabil. și aici vobesc despre alegeri și curaj.

P.S: Recenzia completă o găsiți AICI

2. Antidotul – Cristina Boncea


antidotul

Antidotul m-a atras așa, ca un magnet și am ales-o fără să stau pe gânduri. Nici măcar o scurtă descriere nu am vrut să citesc, ca să nu mai spun de refuzul categoric de a mă afunda în subiect.

Am cerut-o și mi s-a dat, cam așa a stat treaba însă, după ce am răsfoit-o puțin, mi-am dat seamă că Antidotul este finalul trilogiei „Octopussy”, o serie care promite multe.

Ei bine, pentru că alegerea era deja făcută, am ales să citesc așa, de la cap la coadă și culmea este că am înțeles cartea și esențialul doar că nu am reușit să rezonez cu povestea ori să mă atașez de personaje. Tot ce vă mai dezvălui este că Cristina scrie lejer, familiar iar întreaga lectură este despre durere, suferință, curaj, luptă.

 „Caută iubire, acceptare, caută să umple golurile din copilăria noastră. Ea a trebuit să crească în preajma părinților noștri. I think she’s had it worse than me. (…) Candie a trebuit să facă o alegere: pe care dintre cei doi copii ai săi să îi salveze… și m-a ales pe mine, eram mai sensibilă.”

P.S: Recenzia completă o găsiți AICI

3. Cealaltă regină – Allex Trușcă


Cealaltă regină de Allex Trușcă este continuarea romanului Nebunul Alb, un fantasy care te ține cu ochii în carte pe tot parcursul lecturii.

Am așteptat ceva ca să pot să mă aventurez din nou în nebunia nebunului însă, așteptarea a meritat căci lectura a fost atât de captivantă încât am dat-o gata imediat. Așadar, în cel mai nou volum, autorul continuă aventurile lui Erin cu și mai multă acțiune dar și umor. Allex Trușcă te face să râzi copios însă știe și cum să păstreze un rimt alert astfel încât să nu poți abandona lectura.

Un lucru de admirat este faptul că, acest volum este atât de bun încât vei înțelege întreaga poveste chiar dacă nu ai parcurs și primul volum. În concluzie, îți recomand să te aventurezi alături de Allex Trușcă într-un fantasy demențial.

P.S: Recenzia completă o găsiți AICI.

4. Terapie pentru minte și suflet Vol.3 – Cătălina Elena Potârniche

Terapie pentru minte și suflet este acel de gen de carte pe care o voi recomanda mereu și mereu. Terapie pentru minte și suflet este acel gen de carte pe o poți reciti mereu și mereu căci, pe parcurs, vei realiza că nu ți-ai luat suficiente notițe, că nu ai aprofundat anumite pasaje ori că ai nevoie de puțină liniște și atunci te regăsești în scrisul Cătălinei.

Anul trecut am citit primele două volume iar la final am simțit că mai vreau, că mai vreau puțină terapie și un loc al meu în care să mă umplu de frumos, să-mi încarc bateriile. Volumul 3 al acestei serii a picat la fix și tare m-am bucurat să pot descoperi noi înțelesuri, să mă descopăr pe mine.

Concluzia mea este că, dacă doriți să parcurgeți o lectură motivațională, dacă tânjiți după câteva momente de liniște sufletească, să alegeți Terapie pentru minte și suflet.

P.S: Mai multe detalii despre primele două volume găsiți AICI iar despre ultimul volum, cât și despre lansarea acestuia, am povestit cu drag AICI.

 

Voi ce citiți în luna mai?

 

Vă doresc lectură plăcută orice ați citi!

2 COMENTARII

  1. Eu mai am de terminat Margaret Atwood – Pui de cotoroanta, însă vreau să încep să citesc mai mulți autori români, așa că fac muncă de cercetare în această direcție.

Lasă un răspuns