Terapie pentru minte și suflet cu Cătălina Elena Potârniche

terapie pentru minte si suflet alinas.ro

Terapie pentru minte și suflet este rezultatul neliniştii şi al gălăgiei din sufletul Cătălinei, este rezumatul tuturor trăirilor sale, reprezentând în același timp și o rețetă de succes pentru noi toți cei care, la un moment dat, ne simțim sufletul greu, obosit.

 

Terapie pentru minte și suflet a fost o lectură specială pentru mine. Am descoperit frânturi din gândurile Cătălinei în care mă regăsesc, am descoperit emoții adolescentine pe care le credeam uitate, cărări pline cu frumos și lumină, pe care am uitat să mai merg ca să zâmbesc pur, simplu.

Printre rânduri am descoperit o sensibilitate aparte, o sensibilitate condimentată cu agitație și mult tumult însă, ce am apreciat cel mai mult a fost curajul. Curajul autoarei de a-și așterne rănile pe hârtie, de a-și împărtăși experiența cu un public vast și necunoscut în totalitate, și de a spune lucrurilor pe nume. Sunt convinsă că fiecare dintre noi avem multe de spus dar întrebarea este: Câți dintre noi ar avea curajul? Câți dintre noi ar putea fi atât de liberi și direcți în exprimare, fie și cu îngăduința unui mic procent de ficțiune?

Curajul autoarei este dublu deoarece nu s-a oprit la un singur volum și nu are de gând să se oprească nici la al doilea, dorindu-și să-și continue munca atâta timp cât mai are secrete de împărtășit și soluții de oferit.

Cătălina Elena Potârniche nu m-a condus doar într-o călătorie a cunoașterii de sine ci mi-a prezentat și un demers al împlinirii, făcându-mă să conștientizez toată naturalețea și frumosul ascuns în simplitate. Rândurile sale m-au învățat să iubesc tot ce m-a atins vreodată într-un mod dur sau greșit, tot ce mi-a sufocat sufletul cândva pentru că acele fapte sau întâmplări, de fapt „mi-au dat aer, m-au resuscitat din morți, mi-au dictat sentimente și dorințe și m-au forțat să le învăț.”

„(…) Sufletele pereche, chiar și mute, se înțeleg din priviri. Și oarbe…ele se înțeleg din atingeri. Sufletele pereche vorbesc fără cuvinte, chiar și fără să se privească în ochi.”

 

Vă spun un secret! Astfel de lecturi nu sunt parcurse doar de cei care se simt încărcați negativ, de cei care nu își găsesc locul sau liniștea ori de cei care nu știu încotro să o apuce. Astfel de lecturi sunt parcurse și de cei care își doresc o dupa amiază relaxantă, de cei care își doresc o gură de aer curat sau de cei care sunt pregătiți să sape după propriile răspunsuri.

Terapie pentru minte și suflet poate fi un schimb de experiențe între autoare și cititori, între Cătălina și mine, între Cătălina și tine. Terapie pentru minte și suflet este conștientizare, eliberare și regăsire.

Și vă mai spun un secret! Nu obișnuiesc să citesc atât de des cărți despre dezvoltare personală precum citesc fantasy sau romance însă, cred că este timpul să o fac. De ce? Pentru că volumele Cătălinei Potârniche m-au surprins într-un mod plăcut, m-au prins în magia lor, în magia cuvintelor și a naturaleții cu care sunt redate.

P.S: Mulțumesc pentru că mi-ai spus cum stă treaba cu Luna! 🙂

Aș mai avea multe de adăugat dar nu vreau să fiu eu cea care vă povestește jurnalul Cătalinei, zbuciumul sau bucuriile sale. Nu doresc să stric esența și nici să dezvălui mai mult decât trebuie. Suntem diferiți, gândim diferit și simțim diferit. Vă las să vi se împleticească propriile sentimente, regrete sau nostalgii citind Terapie pentru minte și suflet.

 


„Mulți păstrăm latura asta sufletească inactivă, trecând toate informațiile și teoriile alese numai prin filtrul egoului.”

„Trebuie să ajungem să ne bucurăm cu toții de lumea noastră, de sufletele noastre (…), să simțim cu toții lumina, culoarea, soarele, natura, vietățiile…bunătatea.”

„Azi sunt copil, da. Iar. Am mai fost și săptămâna trecută și acum două săptămâni și mai toată viața mea…și-mi place.”

Lectură Plăcută!

 

Lasă un răspuns