Recenzie Cealaltă regină – Allex Trușcă

Cealaltă regină este continuarea romanului Nebunul Alb, romanul de debut al lui Allex Trușcă și, mai mult decât atât, este un fantasy care te prinde și nu-ți mai dă drumul.

 

Acum ceva timp am citit Nebunul Alb și am rămas profund impresionată deoarece a fost prima lectură fantasy (pe care am citit-o) care a adunat atâta complexitate și elemente magice. În prima recenzie am afirmat că autorul are un talent pur și nemaiîntâlnit în a contura povești venite din altă lume iar ceea ce m-a făcut să spun asta a fost faptul că povestea se suprapune cu un joc de șah foarte bine gândit.

Acum, după ce am citit continuarea, părerea mea rămâne neschimbată căci și Cealaltă regină m-a dat pe spate. În acest nou voulm nu am putut să nu observ o evoluție în scriere și relatare. După părerea mea, Allex Trușcă devine din ce în ce mai bun în ceea ce face, ca și cum imaginația sa nu ar avea limite (sper să nu se oprească niciodată din scris și să continue cu acest gen).

Ca să vă introduc din nou puțin în poveste, vă reamintesc că în primul volum l-am cunoscut pe Erin, tânărul modest care a îndrăznit să viseze. Erin nu doar că a îndrăznit, dar a avut și curajul să se aventureze într-o tumultoasă poveste. Aventurile sale sunt din ce în ce mai captivante iar misterul este peste tot.

Țin minte că atunci când am terminat primul volum am avut sentimentul de „mai vreau” căci finalul a fost unul deschis și mi-a permis să îmi imaginez tot felul de presupuse continuări. Ei bine, chiar dacă s-a cam lăsat așteptat, noul volum este extraordinar și m-a introdus din nou, cu același entuziasm, în lumea lui Erin.

În Cealaltă regină m-am întâlnit cu personajele pe aceași tablă de șah, o metaforă, (cum mă obișnuise autorul) însă surpriza a fost întâlnirea cu un nou suspans și mister care m-au cam legat de această carte până noaptea târziu :).

„Îi plăcea să se joace. Seducție și moarte. Mergeau atât de perfect mână în mână. Unii mureau fizic, altora le murea sufletul. Și unii și alții îi cedau, ca niște insecte prinse în plaja păianjenului.”

Una peste alta, Doamna în negru îi captivează și torturează pe Erin și pe fostul necromat timp de 100 de ani. Cam crud autorul, nu? Și totuși, cine este această Doamnă în negru? Ei bine, aș putea să o descriu ca pe o ființă malefică și dură care are ca scop răzbunarea pe Creator și pe vrăjitoarea Maya însă, această descriere ar putea fi cu mult mai complexă dar îmi doresc să vă las pe voi să o descoperiți. Tot ce vă mai spun este că doamna noastră răutăcioasă se aliază cu Stăpânul Întunericului cu care pune la cale un plan foarte bine gândit. Ca și țel principal, descoperim dorința unui început de război.

Doamna în negru nu este singura care se aliază pentru a obține o victorie ci întreaga lectură este presărată cu astfel de nebunii, războaie și impulsuri greșite.

Pentru mine, Cealaltă regină a fost ca un portal către o lume necunoscută dar fantastică. Allex Trușcă a aruncat și o sămânță de ironie și umor iar astfel, rezultatul devine delicios.

„-Ce vrei măi, blestematule? De ce nu mori odată? Spune-mi repede ce vrei, înainte să îți mai trag un buștean în cap! Sau, mai bine, să sap o groapă adâncă și să te arunc în ea, pun cât pământ pot peste tine și te las să învii și să mori cât vrei tu.”

În vraja sa autorul ne-a mai ademenit cu ceva, și anume, cu o specie de sub-îngeri care au fost creați pentru a prelua toate durerile Îngerilor. Inteligent, nu? Pe mine chiar m-a fascinat :).

Acum, ajunși la final de articol, știu ce gândiți. Ca am „vorbit” mult doar că nu am povestit esența. Păi, chiar asta este și intenția pentru că povestea lui Allex trebuie citită, trăită, nu povestită. Din punctul meu de vedere, Cealaltă regină reprezintă acel tip de poveste căreia îmi e greu să îi fac o recenzie deoarece dacă nu sunt atentă la detalii și povestesc prea multe, stric bunătate de carte. În concluzie, citiți! O să vă fascineze și o să fiți atât de captivați încât veți uita cum zboară timpul…

 

Lasă un răspuns