Noiembrie, ploi, frig, fotoliul preferat, o păturică călduroasă, ceaiul cu aromă de fructe de pădure și o lectură bună. Acesta este planul meu pentru luna în curs.
Pentru această lună m-am limitat la doar trei lecturi căci sunt convinsă că explozia de cărți urmează în decembrie :).
„Lecturile bune” le împart și cu voi (mai puțin ceaiul) și desigur, aștept cu drag și alte recomandări.
-
Hippie – Paulo Coelho
Pe Paulo Coelho l-am descoperit acum mulți ani, prin intermediul cărții Veronika se hotărăște să moară (împrumutată de la biblioteă și devorată la o vârstă mult prea mică) și culmea, mi-a plăcut stilul său. De atunci am continuat să îl citesc, alegând doar titlurile care îmi făceau cu ochiul. Hippie a venit exact la timp căci nu de mult mă întrebam pe când o nouă lectură, așadar, nu m-am putut abține.
Hippie este un roman autobiografic în care autorul reînvie visul de iubire și pace universală a generației hippie de la începutul anilor 1970. O narațiune a inițierii plină de răsturnări de situație și de fantezie, Hippie povestește despre tânărul de 23 de ani care își dorește să devină scriitor și care străbate lumea în căutarea libertății și al sensului profund al vieții. Această lectură aduce cititorul mai aproape de anii bucuriei și ai curiozității
Și, ca să închei această recomandare cum se cuvine, atașez aici vorbele lui Bernard Lehut de la RTL France, care punctează în detaliu întreaga lectură.
Vezi și: 5 Cărți de Paulo Coelho care merită citite
„Hippie este cel mai autobiografic roman al lui Paulo Coelho, o carte în care celebrul autor brazilian ne povestește pentru prima dată despre anii nebuni din perioada hippie. O incredibilă odisee, care debutează în epoca dictaturii militare din Brazilia, când Paulo Coelho avea numai 23 de ani.“
2. Mama – Pearl S. Buck
Nu am ales această lectură din cauză că Buck este una dintre cele mai traduse scriitoare a tuturor timpurilor și a fost laureată a premiului Nobel pentru literatură (1938), ci pentru că m-a atras sinopsis-ul precum și coperta care promite multe.
Mama este cărțulia care relatează povestea unei femei aparent neînsemnate, dintr-o lume îndepărtată și îngropată în istorie. Acest roman pictează într-un limbaj viu portretul unei femei sărace, amărâte, dintr-o regiune rurală a Chinei. Mama anonimă, asemenea celorlalte personaje feminine din carte, este o reprezentare a milioanelor de femei „fără chip“ din spațiul rural.
Această lectură te copleșește și reușește să oprească puțin timpul pentru ca cititorul să asimileze toate cuvintele împletite frumos dar cu durere. Tot aici sunt punctate tradiții străvechi pe care Mama le urmează cu sfințenie dar și noi începuturi ale epocii comuniste. În fața noului rol, eroina este nevoită să își găsească echilibrul.
3. Pictorița din Shanghai – Jennifer Cody Epstein
Romanul Pictorița din Shanghai a fost publicat în anul 2008 și s-a bucurat de un mare succes, fiind tradus și ajungând în numeroase țări.
Întreaga lectură staționează la schimbările politice din China între anii 1913-1957 și bifează viața pictoriței Pan Yuliang, un personaj real, cu un rol foarte influent în mișcarea artistică post impresionistă.
În spatele tablourilor lui Pan Yuliang se află o poveste cu adevărat fascinantă. Vândută de unchiul opioman unui bordel, tânăra orfană ajunge prostituată. După ani de calvar și umilințe, salvarea ei va fi Pan Zanhua: acesta se îndrăgostește de ea și o răscumpără. Alaturi de el, eroina noastră își găsește fericirea și își descoperă vocația pentru pictură. Cu toate acestea, pentru ca visul său artistic să prindă contur, tânăra este nevoită să înfrunte o lume în care simplul fapt că ești femeie reprezintă un stigmat.
Voi ce citiți în luna Noiembrie?
P.S: Verifică cel mai bun preț și la cărturești, elefant sau eMag
Vă doresc lectură plăcută orice ați citi!
Interesante titluri. Ultima mă atrage cel mai mult, o voi lua și eu.
Par foamete interesante,voi răsfoi și eu una!?