Recenzie Ultima scrisoare de dragoste – Jojo Moyes

 

“Aflată în căutarea unui subiect inedit și emoționant, ziarista Ellie Haworth găsește în arhiva ziarului la care lucrează o scrisoare datând din anul 1960, scrisă de un bărbat care-i cere iubitei să-și părăseasca soțul. Astfel, Ellie se vede prinsă în hățișurile unei povești de dragoste din trecut, iar impactul asupra ei este cu atât mai puternic cu cât și ea însăși are o legătură cu un bărbat însurat.”

Ultima scrisoare de dragoste a aparut în anul 2016 la Editura Litera și este acel gen de roman care te face să îți dorești să-i cunoști toate tainele.

Jojo Moyes reușește din nou să ne surpindă oferindu-ne o lectură captivantă, plină de emoții, de stări și de pasaje care ne țin cu sufletul la gură.

Anthony și Jennifer trăiesc o frumoasă și indestructibilă poveste de dragoste. Iubirea dintre cei doi este prezentată și relatată atât de frumos încat, vă asigur că vă veți îndrăgosti de ideea de iubire și de stabilitate. Dragostea lor este “interzisă”, pătimașă, tulburatoare și puternică în același timp.

Ultima scrisoare de dragoste marchează granițele unei iubiri adevărate și prezintă în paralel relațiile anilor 60’ și 2000. Aici observăm schimbarile care vin odată cu trecerea timpului, iubirea călătoare în trecut și în prezent, precum și diferența de comunicare între persoane.

Romanul îmbina într-un mod interesant povestea trăită de Jennifer în trecut și cea trăită de Ellie în prezent, povești cusute cu emoții și intensitate.

 „În mijlocul acelei priveliști nebunești, mi-am dat brusc seama că a avea pe cineva care te înțelege, care te dorește, care te vede ca pe o versiune mai bună a ceea ce ești tu e darul cel mai minunat.”

Citește și: Recenzie Zbor întrerupt – Monica Lebăda

Prezentare pe scurt:

( nu vreau sa vă povestesc totul pentru că Ultima scrisoare de dragoste este un roman care merită citit și savurat din plin ).

Ellie lucrează ca redactor la un ziar important și, prin urmare are mereu nevoie de subiecte interesante. Atunci se decide să apeleze la arhiva ziarului sperând că va face rost de un subiect captivant, însă aceasta găsește o scrisoare care o scoate din monotonie.

Jennifer este o tânără elegantă, căsătorită cu un important om de afaceri, și bogat desigur. Aceasta trăiește o poveste interzisă de dragoste cu ziaristul Nation Anthony. Iubirea celor doi este puternică și capabilă să depășească multe obstacole.

Ultima scrisoare de dragoste prezintă o poveste plină de suișuri și coborâșuri. Punctul culminant începe odată cu întâlnirea celor două ( Ellie și Jennifer ), iar tot atunci Jenny simte intens pentru prima dată că razele îi vor mângâia obrajii.

Dacă v-am stârnit măcar puțin curiozitatea, dacă vreți să parcurgeți această poveste interesantă și să aflați ce se poate întâmpla după 40 de ani și care este destinul personajelor, vă recomand să răsfoiți cartea cât mai repede.

Lectură Plăcută!

 

Lasă un răspuns