Recenzie Zbor întrerupt – Monica Lebădă

 

Zbor întrerupt începe ca și o poveste. Preț de câteva zeci de pagini asistam la spectacolul unei micro-lumi juvenile. Nicole, o veritabilă „G. I. Jane” este din multe puncte de vedere adolescentul tipic – părinți respectabili dar care nu o înteleg decât parțial, un cerc de „nebuni frumoși” și inevitabile momente de plictis și neatenție la ore.”

Zbor întrerupt “ a apărut la Editura BIBLIOPHIL iar autoarea, româncă Monica Lebădă ne poartă într-o poveste fascinantă care se întinde în 322 de pagini uimitoare.

Citind această carte, m-am bucurat enorm deoarece stilul autorilor români continuă să mă surpindă în mod plăcut. Da, Monica Lebădă este româncă și încă una foarte talentată.

Cât despre scrierea acesteia, este flexibilă, “proaspătă” și aerisită. “ Zbor întrerupt “ cuprinde o acțiune gândită în detaliu, care ne face pe noi, cititorii, să nu lăsăm cartea din până când nu am ajuns la ultima filă.

Aici o întâlnim pe Nicole, o tânără în a cărei vise se aud motoarele avioanelor. Aceasta își dorește să apuce manșa unui avion însa părinții declanșează replici spinoase gen: “total nepregătiți de zbor”.

„Nebunii aerului” dispar brutal din scenă lăsând un imens vid afectiv și schimbând radical cursul singurului destin pentru care zarurile nu au fost aruncate.”

Monica Lebădă reușește să ne poarte cu lejeritate într-o lume a necunoscutului pe care nu am mai întalnit-o până acum. Povestea este fascinantă și deloc “greoaie”, iar cei care au citit deja cartea pot confirma că această poveste ne va rămâne în minte pentru un timp îndelungat.

Dacă nu ați mai avut contact cu Monica Lebădă, vă sfătuiesc să o faceți acum deoarece este un autor plin de perspectivă. În cazul în care nu știați, “ Zbor întrerupt “ este o trilogie iar celelalte cărti poartă numele de: Stele fara Galaxiiși Dincolo de cer”.

Fragment din roman:Când pilotam, nu mai eram Nicole și David. Deseori mă certa. La început rămâneam supărată și după ce părăseam baza. În timp, indiferent de divergențele din acea zi, când scăpam de uniformă uitam totul.”

Lectură Plăcută!

Lasă un răspuns