To Read List – Luna Septembrie și propuneri de lectură

to read list-septembrie alinas.ro

Pentru ca începutul de toamnă să fie perfect, am nevoie de lecturi pe măsură. Așadar, m-am aprovizionat cu cărți noi pe care o să vi le prezint și o să vi le recomand.

Vezi și: To Read List – Luna August

To Read List

  1. Hopeless.Fără Speranță – Colleen Hoover

În To Read List-ul lunii trecute am inclus-o pe Colleen Hoover cu Ugly Love și am fost de-a dreptul fascinată de acel roman. Colleen scrie ușor, frumos și profund. Mi-am propus să continui să o citesc și așa am ajuns la această lectură.

Hopeless este o poveste de dragoste în care te poți pierde cu ușurință alături de Sky și Holder. Colleen Hoover ne arată încă o dată că dragostea poate depăși limite, bariere, până și imaginația noastră.  Personajele sunt complexe, frumos structurate, dialogurile sunt piperate și abundente iar firul narativ, un dans frumos al cuvintelor.

Dacă căutați o lectură relaxantă, nu ezitați să încercați Hopeless.

 

  1. Sumbru ca sufletul meu – Antti Tuomainen

Antti Tuomainen ne spune o poveste despre viața trăită în singurătate, despre tragedi și promisiuni. Sumbru ca sufletul meu este un roman polițist, o analiză psihologică cu un impact puternic.

Rândurile romanului ne fac cunoștință cu Aleksi care caută vinovați pentru dispariția mamei sale. Toate indiciile îl conduc către milionarul Henrik Saarinen. Pentru că poliția nu este de acord cu această presupunere, Aleksi decide să pornească propria lui anchetă.

„Povestea are un mobil puternic și o obsesie pe măsură, dincolo de care totul culminează.” – Ilta-Sanomat

 

 

  1. Portbagaj – Ciprian Măceșaru

Portbagaj a primit Premiul „Tânărul scriitor al anului 2013″ acordat de Filiala București Proză a Uniunii Scriitorilor din România.

Personajul care trăiește printre filele acestei cărți este un tip pe care a pus stăpânire fascinația răului. Acesta își însușește un manuscris și îl publică cu numele său. Paul, tipul nostru, este un scriitor ratat, un plagiator încărcat cu frustrări și complexe.

Când Paul găsește jurnalul soției sale, Alina, descoperă lucruri neașteptate, lucruri care îl fac să vadă cu alți ochi propria lui căsnicie.

Ciprian Măceșaru ne poartă pe lângă dialoguri interesante, schimbări de situații și evoluții. Tot aici întâlnim decăderea morală, lipsa de sinceritate și confuzie.

  1. Camere de hotel – Anda Docea

Camere de hotel este o lectură ușoară, scurtă (mult prea scurtă), o lectură pe care poți să o guști într-un mod frumos cu fiecare cuvânt pe care îl lași în urmă.

Am descoperit ca Anda Docea povestește frumos, adăugând suficiente condimente în texte astfel încât să le îndrăgești pe loc. Tot aici observ un stil nonconformist iar paragrafele sunt năucitoare, profunde și ordonate.

Concluzie: Mai vreau!

Later update: recenzia o găsiți aici.

 

 

 

  1. Un băiat pe lista lui Schindler – Leon Leyson

Un băiat pe lista lui Schindler este o lucrare biografică în care îl descoperim pe Leon rememorând anii copilăriei sale.  Copilăria lui nu a fost una fericită deoarece a fost consumată sub puterea fricii și înconjurată de moarte.

Lectura ne dezvăluie haos, lagăre de muncă, lipsa umanității, naziști și suferință. Leon Leyson ne arată istoria, timpul trecut și sentimentele care îi invadau sufletul. Trăirile sunt tulburătoare și greu de imaginat.

Dacă ratați acestă carte, ratați o lectură adevărată!

Prinde cele mai bune oferte verificând disponibilitatea cărților și la Elefant, Libris și Cărturești!

Vă doresc lectură plăcută orice ați citi!

Lasă un răspuns