Lunile trec, cărțile se înmulțesc. Cred că în curând voi avea nevoie de o bibliotecă nouă, lucru ce nu mă supără absolut deloc 🙂 .
Pentru luna august mi-am ales patru lecturi minunate. Primele două din lista mea sunt scrieri sensibile, scrieri capabile să emoționeze cu o putere desăvârșită însă, nici ultimele două nu se lasă mai prejos. Cele din urmă sunt menite să acapareze și să mențină o stare de suspans.
To Read List
-
Ugly Love – Colleen Hoover
Acest roman mi-a atras atenția cu două luni în urmă și nu știu de ce am ezitat până acum ca să îl achiziționez. Descrierea curată de pe spatele cărții m-a convins că merită iar curiozitatea mea a ieșit la suprafață.
Ugly Love este despre reguli, despre iubirea aparent interzisă, durere dar și despre finaluri fericite. Trecutul și prezentul se întâlnesc în cuprinsul acestei cărți iar iubirea capătă diferite forme. Cititorilor li se dezvăluie atât fața urâta a iubirii cât și cea frumoasă și plină de speranță.
Am simțit că am nevoie să ma pierd pentru câteva ceasuri într-o astfel de poveste iar acum mă pregatesc să-i devorez scrierea lui Colleen.
„Expir controlat, fără să-mi pese că și-ar putea da seama cât de mult m-au afectat cuvintele lui. Felul în care îmi pronunță numele mă tulbură la fel de mult ca sărutul lui.”
-
Zăpezile care dor – Florina Sanda Cojocaru
Zăpezile care dor este continuarea romanului Elsa, roman pe care l-am simțit din plin și singurul de până acum care a reușit să îmi smulgă lacrimi mai ceva ca un film bine ecranizat.
După Elsa, am așteptat cu nerăbdare ca cineva să-i ofere pacea de care are nevoie. După Elsa, nu am fost în stare să mai citesc altceva o bună perioadă de vreme căci scrisul Florinei era încă atât de viu.
Îi mulțumesc din suflet doamnei Florina Sanda Cojocaru pentru minunatul cadou dar și pentru emoția cu care așterne cuvintele pe hârtie. Acum, probabil ar trebui să îmi pregătesc cutia cu șervețele căci presimt o călătorie foarte sensibilă.
P.S: Recenzia romanului Elsa o găsiți aici.
Update: Recenzia acestei cărți o găsiți aici.
“Nu mi-e nici primăvară și nici iarnă.
Mi-e dor de tine. Eu atâta știu.
Nu mi-e tăcere, nu îmi e nici larmă;
Sunt doar un mort ce-și spune că e viu.”
-
Abonatul nu poate fi contactat – Cristina Andrei
Cristina Andrei scrie despre o societate disfuncționlă, despre situații pe care le recunoaștem și mai apoi, reflectând la ele, ne întristăm.
Abonatul nu poate fi contactat este un roman destul de stufos, complex și care ne introduce în viețile amărâte ale unor oameni amărâți. Mai bine spus, romanul este o cronică dură expusă printr-un stil alert și bine închegat.
Aici descoperim observații fine și luăm parte la diferite evenimente a căror acțiune se desfășoară între Vinerea Mare și Înviere. Personaje avem în număr mare la fel și pasaje descriptive.
„Sorbea încet din sucul de portocale, rece, și adulmeca mirosul de cafea și de brioșe calde care umpluse terasa. Asta numea el o dimineață perfectă. Câți oameni o aveau? Câți știau să se bucure de așa ceva?”
-
Fantoma de la operă – Gaston Leroux
„Un roman gotic despre dragoste, onoare și tragedie, cu un substrat înfiorător și obsedant.” – Daily Telegraph
Autor francez și jurnalist, Gaston Leroux ne încântă cu un roman delicios, roman care înfățisează o prezență misterioasă. Întreaga scriere este despre mister, dragoste și destin. Aici descoperim și o notă înaltă de crimă și înspăimântare, două elemente care măresc suspansul și învie curiozitatea cititorului.
Pentru această carte îi mulțumesc infinit Marianei care mi-a citit gândurile și mi-a dăruit această minunăție. Este cel mai frumos mod de a-mi grăbi lectură.
P.S: Este o adevărată aventură să găsești acest roman. De cele mai multe ori, stocul se epuizează mult prea repede.
„Bazându-se pe vasta sa experiență de corespondent de război și de reporter specializat în relatarea crimelor și a proceselor, Leroux a creat unele dintre cele mai celebre piese de teatru și romane polițiste și de mistere scrise vreodată de un autor francez. Astfel, el a compus cel mai celebru thriller din toate timpurile, Fantoma de la operă (1991), ecranizat cu mult succes de nenumărate ori.” – Otto Penzler
Nu uita! Verifică mereu disponibilitatea cărților la mai multe librării online pentru a prinde cele mai bune oferte! Poți verifica prețul la Libris, Elefant, Cărturești și eMag.
Voi ce citiți în luna august?
Vă doresc lectură plăcută orice ați citi!