Recenzie Ziua în care am învățat să zbor Vol. 1 – Alina Șerban

Ziua în care am învățat să zbor este romanul de debut al tinerei autoare Alina Șerban care, și-a găsit un loc în familia Quantum.

Quantum Publishers mă obișnuise cu umor, ironie și cu o sumedenie de povești fantasy menite să te captiveze întru totul. Faptul că Ziua în care am învățat să zbor le-a trecut pragul, nu dovedește decât un singur lucru: “brațele” lor sunt deschise pentru noi provocări iar gustul unei lecturi bune se simte din plin.

Da! Alina Șerban a adus la viață o poveste care merită citită, o poveste care te poartă prin diferite etape ale vieții care, cu siguranță ne vor încerca mai devreme sau mai târziu. În cele 230 de pagini descoperim nesiguranță, refacere, prietenie, încredere, dezarmare și nu numai.

La baza cărții se află pierderea eului interior, al ființei care a uitat să respire în același ritm cu ceilalți precum și clădirea unei nemulțumiri sufocante.

“Nu conta cine eram. De fapt, mă pierdusem pe mine, eram doar o umbră care încerca să facă bine, să îndrepte greşeli.”

Cel care trece prin mii de emoții și mii de stări este personajul principal, Oskar Kaufmann, un scriitor de succes care, din pacate trece printr-o perioadă nu tocmai bună, lovindu-se de un blocaj menit să-i pună ascensiunea pe pauză. Oskar este nemulțumit de viața sa, de “interiorul” său lipsit de aer, simțindu-se acaparat și încătușat de circumstanțe.

alinas.ro

Pentru ca totul să alunece în jos, cât mai lin, personajul nostru află chiar în ziua de Crăciun că suferă de o boală necunoscută. Urmează vizite dese la spitale însă, nimeni nu îi poate da un răspuns concret, fapt ce ajută la înrăutățirea stării inițiale. Această boală îl lasa pe Oskar descumpănit, îi fură orele de somn, uneori îl lasă inconștient iar esența pe care o îndepărtează cu totul este dispariția talentului creator.

Alina Șerban a conturat personaje frumoase și a reușit să le descrie atât de bine încât, eu chiar m-am simțit parte din poveste, parte din cina familiei Kaufamann și parte din trăirile eroului nostru.

“Oare păsările vor să fie oameni? Probabil că nu. Nici eu nu aş vrea să fiu, dar totuşi sunt.”

Despre Ziua în care am învățat să zbor aș putea povesti multe însă, nu doresc să ofer detalii esențiale și nici multe segmente din acțiune. Îmi doresc ca fiecare dintre voi să citiți această carte profund emoțională care vorbește în primul rând despre regăsirea sinelui, despre împăcarea cu propria persoană, despre alegerile care te definesc ca om, cât și despre curajul de a te afirma și de a face ceea ce îți dorești.

“În lumea asta perfectă nimeni nu are sentimente, dar toţi au prejudecăţi.”

În concluzie, vă recomand cu drag Ziua în care am învățat să zbor, o scriere care forțează anumite întrebări, care te lasă abandonat în propriul suflet ca mai apoi să te lovească de realitate.

Citește și recenzia cărții I.R.En de Sandra Coroian

P.S:  Îți garantez că Alina Șerban te va face să aștepți cu sufletul la gură urmatorul volum care îl are in prim plan de Oskar.

Lectură Plăcută!

Caută cea mai bună ofertă! Cartea este disponibilă la Libris, Elefant si eMAG.

Lasă un răspuns