Recenzie Înger și Demon. Începuturi – Marius Teodor Ungureanu

Înger și Demon. Începuturi

Înger și Demon. Începuturi este un fantasy care ne deschide poarta către o lume necunoscută, o lume plină de forțe ale binelui cât și ale răului.

Marius Teodor Ungureanu este “vinovatul” care ne poartă cu blândețe într-o lume construită în jurul demonilor și a îngerilor. De ce spun cu blândețe? Ei bine, chiar dacă în roman găsim lupte interioare, dezamăgiri și o avalanșă de evenimente, scrisul lui Marius este unul lin, ba chiar aș putea spune că scrie exact așa cum vorbește, fapt ce transformă această lectură într-una ușoară de parcurs.

Înger și Demon. Începuturi debutează cu imaginația sau visul personajului principal, “închipuire” care se află în centrul acestui roman. În mintea lui Marius își face apariția o voce feminină care strigă cu dăruire numele Rafael cerând salvare. Acest vis dă startul multor întrebări precum și a firului narativ pe care îl vom urmări.

“Aflam din ce în ce mai multe pe moment ce timpul trecea ca fulgerul și fiecare noutate pentru mine era dureroasă, ceva mă apăsa pe umeri.”

Personajul nostru este un adolescent a cărui viață ia o întorsătură destul de abruptă descoperind o nouă existență. Chiar dacă este la vârsta la care ar trebui să se îngrijoreze doar din cauza Bacalaureatului, acesta poartă pe umeri și alte griji precum boala mamei sale ( care se va stinge în curând ) și viciul tatăului său, un alcoolic care decide să își părăsească familia.

alinas.ro

Marius se pierde tot mai mult în propriile gânduri dar și în alte lumi luptând pentru recuperarea amintirilor și pentru îndepărtarea enigmelor. Răsfoind filele am descoperit că adevarata identitate a personajului își află originile în Arhangelul Rafael care a fost izgonit din Rai din cauză că se îndrăgostise de un Demon ( asta afirmă Lilith, demonul ).

Lilith este un alt personaj conturat frumos cu o personalitate aparte. Este un Demon cuprins de dorința evadarii, o ispită și iluzie. Tot aici o întâlnim și pe Ala, ființă pictată de Marius Teodor Ungureanu care îi atribuie suflet dar și dorința reîntregirii. Acest roman este populat de foarte multe personaje însă sunt decisă să nu dezvalui mai mult.

“Uitasem de tot, de carte, de Erika, Îngeri și Demoni. Voiam să fac cu orice preț dragoste cu Ala și să nu mă mai opresc zile întregi.”

Înger și Demon. Începuturi este despre Cartea Îngerilor, despre războaie și lupte, despre curaj și împlinire. Și asta nu este tot. Romanul se va continua cu volumul 2 în care, sper să găsesc la fel de multă acțiune și suspans.

În concluzie, recomand acest roman tuturor celor care își doresc să evadeze în altă lume și în alte timpuri alături de Înger și Demon. Începuturi.

P.S: În această recenzie nu v-am povestit nici măcar jumătate din carte ci doar am încercat să vă introduc puțin în poveste. De ce? Pentru că este o călătorie pe care trebuie să o descoperiți singuri și, tot singuri trebuie să vă luptați cu demonii și să îmbrățișați îngerii.

Pe aceeași temă îți recomand și: Întoarcerea – Theo Anghel

Înger și Demon. Începuturi se poate achiziționa direct de la autor, alături de un gând bun. Informații găsiți aici.

Lectură Plăcută!

Lasă un răspuns