Interviu Marius Teodor Ungureanu

Interviu Marius Teodor Ungureanu

Marius Teodor Ungureanu a debutat în lumea poveștilor scrise prin intermediul romanului Înger și Demon. Începuturi, un roman care ne promite o călătorie gratuită într-o lume necunoscută.

Înger și Demon. Începuturi. este o scriere plină de mister, de personaje complexe și de aventuri care ne țin cu sufletul la gură. Dacă încă nu ați citit acest roman, puteți lua o “bucățică” din el citind recenzia aici.

Marius Teodor Ungureanu este fascinat de tot ceea ce se încadrează în lumea necunoscutului iar scrisul este modalitatea prin care reușește să călătorească, să descopere și să viziteze tărâmuri noi. Are un stil aparte de a da viață unei povești și totodată de a contura personaje chiar în timp ce le plimbă printre cuvinte.

Vă vine să credeți că totul a pornit de la un vis?

Îți mulțumesc Marius pentru interviul acordat, pentru răspunsurile frumoase și sincere în care nu am descoperit nici o reținere.

 1. Ce ne poți spune despre Marius Teodor Ungureanu, cel care se află în spatele peniței?

  interviu Marius Teodor Ungureanu alinas.ro

Locuiesc într-un sătuc minunat din județul Suceava, numit Prisaca Dornei, am 33 de ani, lucrez în cadrul Inspectoratului Pentru Situații de Urgențe, sunt tătic și am o fetiță de 6 ani care înseamnă totul pentru mine. Sunt o persoană sociabilă, liniștită și îmi place să dau o mână de ajutor tuturor celor care îmi cer acest lucru.

 

 1. Dacă extragem scrisul, ce alte activități te fac fericit?

Îmi place foarte mult să mă plimb alături de fetiță, apoi sportul, în special fotbalul, ( fac parte dintr-o echipă din județ ), să vizionez filme și să citesc.

 1. Când te-ai îndrăgostit pentru prima dată de literatură?

Cred că atunci când am început să scriu Înger și Demon. Începuturi. Ceva special m-a atras în acel moment.

 1. Care sunt autorii pe care îi citești mereu cu plăcere?

Cei de la editura Quantum pentru că sunt niște persoane deosebite și nu numai. În special Sandra Coroian și alții.

 1. Ce anume te-a determinat să scrii o carte, ca mai apoi să o și publici?

Pur și simplu totul a început de la un vis pe care l-am scris într-un carnețel, prinzând contur cu fiecare zi ce trecea. Apoi m-am hotărât să-l trimit la diferite edituri pentru a vedea dacă primesc un răspuns favorabil. Și după cum vedeți, a prins în cele din urmă lumina tiparului.

 1. Romanul tău de debut, Înger și Demon. Începuturi poartă emblema Editurii CORESI. Cum ai ales această editură și cum s-a desfășurat colaborarea ta cu dânșii?

Mulțumesc pentru această întrebare, pentru că am ocazia să mă înclin în fața lor deoarece sunt niște persoane deosebite, toată echipa. Am ales această editură datorită doamnei Carmina Harr care a însemnat pentru mine calea mea în acest necunoscut. Este primul roman și ceea ce îmi doresc cel mai mult este să putem colabora pe viitor, tot așa cum o facem și acum.

 1. Cum au reacționat apropiații și familia în momentul în care ți-au văzut cartea publicată?

Au rămas șocați, în sensul bun al cuvântului. M-au felicitat și s-au bucurat alături de mine. Tot ceea ce contează pentru un scriitor, părerea mea, este susținerea familiei dar și a prietenilor.

 1. Pentru mine, Înger și Demon. Începuturi a fost o lectură care m-a ținut cu sufletul la gură. Nu pot să nu te întreb de unde atâta inspirație și de ce te-ai oprit tocmai pe aceste tărâmuri necunoscute?

Sunt fascinat de tot ceea ce înseamnă necunoscut și am încercat să creez o lume plină de personaje necunoscute și plină de acțiune. O lume care să țină cititorul la cote maxime și să trăiască acțiunea alături de personaje.

 1. Personajele romanului tău au luat viață pe parcursul scrierii sau știai de la început că ele vor exista și ce personalitate vor avea? Întreb asta deoarece personaje există din abundență și fiecare deține propriul caracter.

Pur și simplu au luat viață pe parcursul scrierii. Eu de obicei când încep să scriu, nu știu ce se va întâmpla peste două pagini, va muri acel personaj, va apărea altul sau diferite lucruri. Acesta este stilul meu. Îmi place să-mi descopăr propria lume.

 1. Cu aproximație, când crezi că noi, cititorii, ne vom putea delecta cu Volumul 2 al romanului Înger și Demon. Începuturi?

În acest moment lucrez la un roman nou, iar după ce voi reuși să-l public, atunci va prinde rădăcini și volumul 2 din Înger și Demon. Începuturi.

 1. Sunt convinsă că nu te oprești aici. Pe lângă această serie ai în plan un nou titlu pentru viitorul apropiat?

Am foarte multe planuri de pus în aplicare și cu ajutorul acestor persoane minunate și nu numai, sper că voi reuși.

 1. Un gând pentru cititori!

Le mulțumesc din suflet tuturor celor care au descoperit lumea lui Rafael, inclusiv dumneavoastră, iar pe cei care nu au reușit să o exploreze, îi invit să pășească alături de o mulțime de personaje, pe tărâmuri de neuitat.

Vă mulțumesc.

Și noi îți mulțumim pentru sinceritate. Îți doresc un drum lin în această lume a cuvintelor și cât mai multe vise care pot prinde aripi menite să ne încânte pe noi, cititorii!

Vă reamintesc că romanul lui Marius Teodor Ungureanu se poate achiziționa printr-un mesaj privat pe contul său de facebook sau din Librăria Mihai Eminescu.

Lasă un răspuns