Recenzie Crima perfectă Vol.1 – Holly Jackson

Recenzie

0
317
views

 

Crima perfectă este un roman de-a dreptul captivant, un thriller care se joacă cu mințile cititorilor, răvășindu-le puternic în fiecare capitol.

Este pentru prima dată când o citesc pe Holly Jackson iar această carte m-a atras datorită descrierii sale. Dacă îmi pare rău pentru alegerea făcută? Deloc. Însă, recunosc că primele pagini nu au reușit să mă atragă în poveste. Poate nu aveam starea necesară atunci când începusem cartea sau poate a fost vorba de multitudinea de personaje care mi-au apărut în fața ochilor dintr-o dată și am simțit că nu pot lega nimic din această poveste.

Câteva pagini mai târziu, m-am prins cum stă treaba și așteptam cu nerăbdare să descopăr adevărata poveste. Așa am cunoscut-o pe tânăra Pippa care își dorește foarte mult o carieră în jurnalism. Această dorință o determină să aleagă ca studiu de caz pentru un proiect, o tragedie care s-a petrecut în urmă cu 5 ani în orășelul ei. Pip se transformă întru-un mic detectiv și pornește în căutarea adevărului iar acest proiect devine o adevărată aventură.

Crima perfectă este un roman plin de surprize, cu o construcție generoasă, precum și personajele care populează această poveste. Acestea nu sunt puține la număr, transformând romanul într-unul de o complexitate uimitoare.

Holly Jackson ne-o prezintă pe  Andie Bell, o adolescentă frumoasă și populară care ascunde multe secrete. Andie nu se încadrează deloc în tiparul fetei cuminți însă, acest fapt se datorează relației cu tatăl său și toxicității din propiul cămin. Într-o noapte, Andie pur și simplu dispare și, aparent, nimeni nu mai știe nimic de ea. Poliția a fost anunțată de dispariția tinerei și începe o anchetă, interogând toți apropiații fetei. La scurt timp, Sal, iubitul lui Andie este găsit mort în pădure. Sinucidere sau crimă? Deoarece din ancheta poliției a reieșit faptul că Sal este principalul suspect de moartea lui Andie, acesta a fost declarat vinovat și cazul a fost închis.

„Un adevărat festin pentru cititorii care adoră suspansul!” Kirkus Reviews

Tot orășelul Little Kilton știe această poveste și anume: monstrul de Sal și-a ucis iubita apoi s-a sinucis. Familia lui Sal a fost terorizată de locuitorii orașului, marginalizați, toți ceilalți arătându-i cu degetul ca fiind familia criminalului.

Atât Pip cât și fratele lui Sal cred în nevinovăția acestuia deoarece Sal a fost un băiat bun, calm, cumpătat și mereu cu capul pe umeri. Drept urmare, Pip începe acest proiect cu ajutorul lui Ravi însă, pe parcurs totul devine o cursă nebună în căutarea adevărului și pe alocuri periculoasă deoarece tânăra noastră adună atâtea informații noi încât apar și amenințările.

Am savurat fiecare pagină din Crima perfectă și, mai ales, interviurile pe care Pip le strângea, hărțile acesteia, însemnările și probele. Micuța noastră este foarte perspicace și atentă. În această călătorie, a ajuns chiar și în casa unui dealer de droguri (asta după ce l-a urmărit), a refăcut traseul crimei, a mimat cum îngroapă corpul lui Andie (care nu a fost găsit până în prezent), a intrat prin efracție în casa familiei Bell, și multe altele pe care vă las să le descoperiți singuri :).

Crima perfectă ar fi fost cu adevărat o crimă perfectă daca nu intervenea Pippa. Da, pot să vă dezvălui că avea dreptate, Sal nu era adevăratul criminal, dar nu pot să vă spun și cine a fost deoarece aș strica tot farmecul acestei cărți. În schimb vă pot spune că, criminalul este exact cine nu v-ați fi așteptat.

E drept că, pe parcursul lecturii veți bănui probabil 3,4 persoane din lista lui Pip pentru că, acest roman este atât de bine scris și gândit încât inevitabil se va întâmpla acest lucru. Autoarea se joacă cu mintea cititorului, oferă piste greșite, induce în eroare. Finalul? Total neașteptat deoarece sunt doi criminali în Little Kilton, nu doar unul. V-am pus pe gânduri? Atunci trebuie neapărat să vă aventurați împreună cu Pip în Crima perfectă. 

Lectură Plăcută!

 

"Scrisul facilitează cristalizarea gândului, iar gândul constituie motivaţia acţiunii." - Colin Turner
DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns