Recenzie CHOICE – Livia Furia

CHOICE este a doua scriere semnată de Livia Furia, un roman încadrat la genul SciFi (pe bună dreptate), care a fost publicat la Editura Quantum Publishers.

Ne-am obișnuit deja ca atunci când avem în mână un roman marca Quantum, acesta să fie exploziv, greu de lăsat din mână și plin de elemente care ne transpun într-o altă dimensiune. Ei bine, CHOICE nu face excepție deoarece Livia Furia ne poartă într-o lume greu de imaginat, captivându-ne până la ultima filă.

Am întors cartea pe toate părțile, unele pasaje le-am citit de două ori, ca mai apoi, să-mi caut suflul prin cameră deoarece uitasem să respir. Înainte de a scrie această recenzie, m-am gândit destul de mult la ideile pe care să le punctez din acest roman iar lista mea a ajuns cam scurtă. De ce? Din simplul motiv că, orice v-aș spune, exista riscul să dezvălui frumosul mister pe care Livia ni-l oferă, sau să ruinez suspansul. Această recenzie mă duce cu gândul la I.R.En, unde, la fel am simțit nevoia să dezvălui cât mai puțin din conținut, fiind o lectură care merită citită și trăită.

Din scurta descriere de pe coperta cărții aflăm următoarele:

Dispariția misterioasă a Darlei pune în gardă întregul oraș, organizandu-se astfel pentru a porni în căutarea acesteia. Dary, protagonistul romanului CHOICE, este martorul unui accident monstru în care sunt implicate sora și nepoata lui. Lucrurile iau o întorsatură stranie din acel moment. În scenă intră alte două personaje importante, Sebastian și AR DaKan. Dacă lumea știa mereu că există doar două teorii, cea evoluționistă și cea creaționistă, CHOICE ne aduce în fața celei de a treia, unde cunoaștem noi forme de viață inteligentă precum Reii, Ummi, Kimiko și un nou soi de diavoli : f’al’kerii și v’al’kerii.

Datorită unui accident petrecut în trecut, despre care Dary refuză să vorbească, în lumea pe care o știm cu toții apare o anomalie care dă naștere monstruozităților ce amenință omenirea. Fără să vrea, Dary este obligat să plece într-o misiune alături de AR DaKan pentru a descoperi locul apariției anomaliei și pentru a o elimina.

CHOICE alinas.ro

Sună bine, nu? Încep prin a vă spune că, încă din primele file descoperim agitația creată de dispariția micuței Darla, o copilă de doar șase ani, care a lăsat în urmă o tricicletă și câteva păpuși frumos aliniate. Tot primele file ni aduc în prim plan pe Dary și AR DaKan, două personaje frumos structurate, care primesc aptituini demne. După câteva pagini răsfoite, m-am pierdut într-o ceață densă care m-a aruncat direct la limita dintre cunoscut și necunoscut, spațiu și timp.  În CHOICE cunoaștem forme noi de viață, creaturi pe care nici nu ni le putem imagina, creaturi cu denumiri pompoase care, sunt capabile să transmită cei mai duri fiori. Anomalii, accidente, monștrii, amintiri și lupte. Așadar, aici întâlnim Rei, Ummi, F’al’keri, V’al’keri, Kimiko, iar lista poate continua căci Livia Furia nu duce lipsă de imaginație. Trebuie să recunosc că cel mai drag mi-a fost Sebaahn și chiar m-am gândit să-i cer Liviei să-mi facă și mie rost de unul…

CHOICE are o acțiune alertă, surprinzătoare, suspans din belșug dar și mult umor. Livia a adunat într-un sac toate elementele care alcătuiesc un roman SciFi reușit și pur și simplu le-a turnat printre filele albe. Rezultatul? CHOICE!

Mulțumesc Editurii Quantum Publishers pentru exemplarul oferit!

Citate din CHOICE

„Deși totul începuse cu câteva luni bune în urmă, în iunie am făcut ceva ce nici un bărbat nu a mai făcut până atunci. Nu, nu am născut, dar în ochii reilor a fost la fel de spectaculos și periculos.

„-Nu o lăsa să atingă chestia aia, mă avertiză ea, în timp ce se îndrepta spre ușă Jur că o fac tocăniță și ți-o bag pe gât.”

 

„Pentru că nu mi-am ținut gura cum m-a învățat mama, am făcut câteva piruete prin aer, apoi am fost îndesat, cu capul înainte, printre măruntaiele purpurii.”

Lectură Plăcută!

Lasă un răspuns