Terapie pentru minte și suflet Vol.3 nu reprezintă doar o lectură motivațională ci și un joc frumos de cuvinte care, fără să îți dai seama, îți intră în suflet și rămâne acolo. Te provoacă să îți schimbi perspectiva asupra vieții și să gândești liber, fără să te complaci.
Prin februarie, anul trecut, am deschis pentru prima dată o carte din categoria dezvoltării personale iar pentru mine, a fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat. A fost o provocare frumoasă în urma căreia am tras linie și am privit lucrurile altfel, fără complicații, cu scopul de a-mi mulțumi mai mult sufletul.
Tot din februarie, am așteptat cu nerăbdare să prindă viață și Terapie pentru minte și suflet Vol.3 căci îmi place să o găsesc pe Cătălina în scris, îmi place acest schimb de experiențe și, mai mult decât atât, îmi place să o descopăr cu fiecare pagină parcursă.
Ei bine, așteptarea a luat sfârșit iar zilele trecute am participat la cea mai așteptată lansare, cea a volumului 3 din Terapie pentru minte și suflet. Lansarea a avut loc într-un decor înconjurat de artă, la Galeria UAP din Sibiu iar publicul a fost alcătuit din persoane dragi care au pășit frumos în viața autoarei, persoane care au știut cum să-i adauge o petală de culoare. Pentru mine, Cătălina este o amprentă frumoasă și durabilă căci este acel tip de om pe care, dacă nu îl cunoști, ori nu îl ai aproape, îl cauți! Și îl cauți până îl găsești căci ai nevoie de bunătate și sinceritate, de impulsurile alea care te trezesc.
Cât despre Terapie pentru minte și suflet Vol.3, a fost exact ceea ce trebuie, exact ceea ce așteptam. Am citit acest volum în 3 zile chiar dacă îl puteam termina într-o singură noapte. Și nu a fost vorba de timp ci de faptul că, pe Cătălina Elena Potârniche nu o poți citi fără pauze, fără să te oprești și să-i rumegi cuvintele, fără să te gândești la propriile decizii.
M-am oprit după fiecare capitol citit, m-am gândit la mine, la ce pot îmbunătăți, la ce pot schimba. Am luat fiecare experiență pe care autoarea a transformat-o în terapie și am despicat-o, am asociat-o cu diverse întâmplări sau emoții pe care le-am trăit. Am luat părțile bune ale vieții (pe care le-am pierdut ori nu le vedeam) și le-am lipit de mine. Iar acum, dacă închid ochii, îmi văd corpul acoperit de post-it-uri pe care am notat schimbări. Și parcă respir altfel. Aș putea să o numesc pe Cătălina doctor, pentru că vindecă prin cuvinte frumoase.
„Totul este o poveste. Noi suntem o poveste. Povestea sinelui. Povestea inimii. Și povestea asta nu e frumoasă caracterizată de perfect, ea e frumoasă caracterizată de sinceritate, de real, de fundament…de noi. Și de inimile noastre.”
Și totuși, ce descoperim în Terapie pentru minte și suflet Vol.3? Un amalgam de emoții și sentimente, trăiri bune și mai puțin bune, piedici dar și reușite. În acest volum ne putem găsi propria cale, ne descoperim pe noi, ne putem compara experiențele și putem învăța din altele.
Am început acest articol cu gândul de a recenza cartea însă, pe parcurs, mi-am dat seama că o astfel de lectură nu se poate recenza la fel ca un volum de ficțiune (de exemplu) deoarece aici nu a avem o poveste cap coada și nici personaje. Personajele suntem noi și tot noi, cititorii, completăm povestea. Așa cum am mai spus, povestea Cătălinei este acum și povestea mea.
Nu pot povesti cele aproape 400 de pagini de învățături și experiențe deoarece noi, oamenii, suntem construiți diferit (din fericire) și fiecare persoană care parcurge acest volum are o altă perspectivă asupra rândurilor citite, trage linie în alt mod și culege ceea ce are nevoie. Tocmai din această cauză, am ales să povestesc ce înseamnă pentru mine noul volum din Terapie pentru minte și suflet, cum văd eu toate emoțiile ascunse în spatele coperții semnificative pentru autoare și în ce mod m-a atins pe mine.
„N-avem nevoie de piesele din puzzle-ul altora, pentru a termina puzzle-ul nostru. Deloc. N-avem nevoie să ne însușim concepții străine, n-avem nevoie să dobândim calități pe care alții le au și noi nu. Avem nevoie doar să descoperim propriile trăsături și ce anume nu ne permite din noi să ajungem la ele.”
Din Terapie pentru minte și suflet Vol.3 nu există capitol care să nu-mi fi plăcut însă, există câteva capitole pe care le am la suflet. Dintre acestea amintesc: Avem în noi toate elementele care formează fericirea, Universul ne vorbește simplu, noi suntem cei care complică totul și Încredere, respect și-apoi iubire, de unde am extras un citat pe care îl îndrăgesc: „Iubirea…e atunci când…totul e transparent. Sincer. Iubirea e atunci când … neajunsurile devin „suficient pentru moment”. Când visele capătă, într-adevăr, valoare de dorințe arzătoare, nu de simple ținte fără de speranță și atingere.”
Înainte să închei acest articol, trebuie neapărat să punctez faptul că Terapie pentru minte și suflet (Vol.1,2,3) poate fi lecturată cu ușurință atât de adolescenți cât și de cei care cred că au trecut deja prin viață deoarece cărțile Cătălinei nu au vârstă.
În concluzie, vă recomand cu căldură toate cele trei volume din Terapie pentru minte și suflet, vă recomand acest schimb de experiențe și, vă sugerez să aveți pe aproape un carnețel în care să vă notați schimbările, reușitele dar și eșecurile pentru că, mereu vom avea de învățat atât din experiențele trecute cât și din cele care vor urma.
P.S: Pe Cătălina o găsiți la vorbenergy.com de unde puteți comanda oricare dintre cărțile scrise de ea, direct cu autograf și o vorbă bună 🙂
„Expun în vorbe toate problemele care ne pun piedică tuturor… într-un mod general, dar care permite fiecăruia să regăsească propriile particularităţi şi să le înţeleagă, să vadă dincolo de ele, să audă vocea propriei minţi dictând soluţiile.”
Lectură Plăcută!