Recenzie Între pământ și apă – Raluca Andreea Chiper

Între pământ și apă este un roman plin de sentimente, de emoții și de trăiri intense pe care le cunoștem prin intermediul personajelor principale.

Autoarea romanului Între pământ și apă, Raluca Andreea Chiper, ne poartă într-o minunată călătorie în care, vrem nu vrem, vom contopi realitatea cu amintirea. În paginile cărții ( 370 mai exact ) întâlnim o avalanșă de sentimente contradictorii, mister și frământări interioare.

Raluca Andreea Chiper a reușit să aducă la viață o poveste intensă și captivantă dovedind că este un autor care merită citit. Pentru că nu este primul meu contact cu Editura Quantum, pe această cale doresc să îi felicit pentru implicarea și devotamentul pentru literatura română.

intre pamant si apa

Revenind la roman, în filele sale o cunoaștem pe Karina Baldin, o tânără balerină foarte talentată care-și propune să pășească pe cele mai cunoscute scene ale lumii. Karina dă dovadă de o emoție aparte, sensibilitate și fragilitate. Inima sa este încă neatinsă de tainele iubirii în momentul în care îl cunoaște pe Dragoș.

Dorul este o luptă continuă între înțelepciune și demență, între visare și realitate. Este scopul acelor oameni sensibili să dezvolte, să lărgească pe întinderi necuprinse funcția acelei părți a inimii care odată atinsă, provoacă schimbări drastice, face dintr-o persoană cunoscută, una străină ce pare venită din alte părți, alte lumi, alte timpuri.”

Sentimentele Karinei își fac izvor în suflet și nasc o mare dragoste pentru noul fotograf al Academiei de Balet, fapt care îi produce un amalgam de frământări interioare. Dragostea lor nu este bine văzută de societate iar toate acestea ne transpun într-un tumult psihologic și afectiv.

Citește și: Interviu cu Raluca Andreea Chiper

Între pământ și apă este despre lupta interioară, despre eforturi uriașe, aparențe, deznădejde, într-un cuvânt despre o iubire interzisă.

Nu vreau să vă dezvălui ce se întâmplă cu dragostea lor sau unde duce aceasta deoarece acest lucru trebuie sa îl descoperiți citind fără ca eu să stric misterul.

Așadar, dacă căutați o lectură complexă în trăiri, sentimente și emoții, o lectură pe care să o trăiți cu intensitate, Între pământ și apă este romanul perfect.

“Acolo fluturii te răcoresc ca un evantai de puf ușor, nu stârnesc melancolia mută, teama încătușată și pericolul ascuns după o mască falsă, în stare să răstoarne lumea.”

Cartea se poate achiziționa de la Libris și Elefant.

 

Lectură Plăcută!

Sensiblerie – POEM

Ultimul rămas bun, în dragoste, este acela care nu se spune. – Alexandre Dumas Și dacă nu-l spui, îl scrii ori îl cânți. Îl îmbraci

Citește

Lasă un răspuns