Interviu Sandra Coroian

Interviu

0
1369
views

Sandra Coroian

Sandra Coroian este omul minunat care a dat viață unei povești uimitoare, demnă de toată atenția și numai bună de savurat în orice moment al zilei.

Sandra Coroian mi-a atras atenția prin intermediul romanului său de debut, moment în care am știut că îmi doresc să o cunosc. Am avut plăcerea să descopăr o persoană deosebită, caldă, flexibilă și din cale afară de comunicativă.

Am savurat fiecare pagină din I.R.En, mi-am pus întrebări și am reflectat deoarece această scriere este menită să îți spulbere orice certitudine. Sandra reușește să se joace într-un mod plăcut și ademenitor cu mințile noastre, captivându-ne în frumosul univers al cuvintelor.

Nu pot trece mai departe fără să îi mulțumesc Sandrei pentru interviul acordat, pentru implicare și promptitudine!

„Scriu pentru că iubesc cărțile, scriu pentru că imaginația mea mă copleșește. Așa a apărut I.R.En., romanul meu de debut care și-a găsit o casă în inima editurii Quantum.”

Sandra Coroian

 1. Ce ne poți spune despre Sandra Coroian, omul cu o imaginație fantastică?

  sandracoroian

Nu mai multe decât se știe deja. Sunt un om pasionat, iubitor și luptător.

 1. Care sunt lucrurile pe care le faci cu plăcere în timpul tău liber?

Timp liber? Ce e ăla? Glumesc, deși am un program tare încărcat, împărțindu-mă mai mereu între job, familie și scris, când am puțin răgaz, iubesc să citesc fără oprire, să desenez/pictez, să mă plimb, să fac poze, să comand cărți și alte lucrușoare atunci când dau de reduceri online.

 1. Știu că ești o cititoare înrăită. Care este cartea care te-a aruncat în lumea lecturii și care autori au reușit să îți atingă sufletul?

Cartea care m-a împins spre lumea cititorilor a fost ”Albastru nemărginit, aproape transparent” de Ryu Murakami, care imediat a și devenit autorul meu preferat. Pe lângă el aș mai avea câțiva autori contemporani români care mi-au ajuns la suflet, cum ar fi: Liviu Surugiu, Allex Trușcă, Daniel Botea, Livia Furia și mai am câțiva pe listă, care sigur se vor lipi de sufletul meu, aștept doar momentul potrivit pentru a-i citi.

 1. Nu știu dacă Japonia este bucățica ta preferată din întreaga lume, însă știu că ți-ai dorit să ajungi acolo. De ce?

Ooo ba da! ESTE! Și până îmi dau ultima suflare voi călca pe pământul Japoniei. Deoarece eu mereu am spus că sufletul meu s-a născut în Japonia, dar cumva s-au încurcat treburile și a aterizat în corpul ăsta din România. Iubesc cultura, iubesc obiceiurile, cireșii și bonsaii lor, templele, anime-urile, manga-urile, limba lor… iubesc tot ce ține de Japonia.

 1. Cât timp ți-a luat să conturezi povestea din spatele titlului I.R.En?

Dacă-ți spun va trebui să te împușc!  Hahaha! Glumesc din nou, pot spune doar că a fost scrisă la foc automat.

 1. Care au fost sursele tale de inspirație atunci când ai creat minunata lume a lui Cehel?

Imaginația mea. De obicei când scriu, refuz să citesc ca să nu fiu oarecum influențată, de aia mă așteaptă vreo 14 cărți… dar ajung eu și la ele.

 1. Când te-ai hotărât să publici I.R.En, te-ai așteptat la o asemenea primire din partea publicului?

Sincer? Am fost încrezătoare, am crezut în ceea ce am creat și eram sigură că voi avea un impact pozitiv, dar… nu m-am așteptat niciodată să fie un BUM atât de mare și din cauza acestui roman să descopăr atât de mulți oameni excepționali care mă încurajează și mă susțin.

 1. I.R.En este o provocare dar si un joc frumos al minții. Scrierea ta reușește să ne conecteze într-o altă dimensiune și să ne desprindem cu greu la ultima filă. Pentru viitoarele scrieri vei păstra același stil sau îți dorești să încerci și altceva?

Păi uite, Aviatoarea, romanul care e în curs de apariție este un roman mult mai ”relaxat” dacă îi pot spune așa. Desigur… are amprenta mea, altfel nu s-ar identifica drept lucrarea mea. Îmi place să diversific, dar cititorii trebuie să se aștepte mereu la cele mai neașteptate lucruri atunci când îmi citesc cărțile, nu pot scăpa de asta… este un fel de amprentă.

 1. Cu aproximație, când vom putea gusta din Volumul 2: M.O.O.N.?

Hmm… greu de spus, se află încă în proces de scriere și momentan l-am pus pe hold datorită unui proiect foarte important la care lucrez. Oricum, mai lansez câte un fragment din când în când, asta ca să nu întristez cititorii.

 1. Știu că cel mai nou proiect al tău este Aviatoarea, cartea ta de suflet care s-a născut din pasiune. Ce ne poți spune despre acest titlu?

Aviatoarea… întradevăr este un roman în care am stors aprope și ultima picătură din sufletul meu. Este vorba despre pasiunea mea, aviația, avioanele vintage, aviatori… zborul. Sinceră să fiu, înainte de a o scrie, lucram la un alt roman, ajunsesem destul de departe cu el, dar după ce am revenit de la Gaudeamus… ceva în interiorul meu a făcut un declic… am lăsat baltă romanul la care scriam doar pentru a putea pune pe foaie Aviatoarea. Trebuia să scriu despre asta… este o poveste profundă, o aventură fără egal și avertizez pe cei dornici să o citească, să își ia la ei cutia cu șervețele. De ce spun asta? Pentru că este pentru prima oară — în cei 14 ani de când scriu — când în timp ce scriam sfârșitul, fiind atât de mult băgată în pielea personajului, am început să plâng în hohote de cât de frumos era fragmentul și cât de trist în același timp. Nu, nu este o carte de dragoste, nu, nu are fragmente siropoase, este pur și simplu un roman de suflet.

 1. Sper din suflet să nu te oprești aici și sunt sigură că nu o vei face! Pe lângă seria I.R.En și romanul Aviatoarea, ce alte surprize ne pregătește Sandra Coroian?

Păi momentan, anunț în premieră cred… aștept noi informații și detalii în legătură cu Concursul Național de Literatură SF și Fantasy, desfățurat în cadrul evenimentului RomCon 2017, la care m-am înscris de curând cu romanul de debut I.R.En. și  voi continua romanul pe care l-am lăsat baltă, un Thriller care momentan se intituează ”Maikhol” . După asta, cine știe ce idei mai apar?

 1. Un gând pentru cititori!

Toate gândurile mele și mulțumirile mele zboară către cititorii mei și către cei care nu m-au descoperit încă. Fără voi, noi nu ne-am putea numi autori. Vă iubesc! Și mulțumesc frumos pentru acest interviu superb!

Mulțumim pentru gândurile tale sincere și frumoase! Îți doresc ca inspirația să nu te părăsească niciodată și să ne încânți mereu cu scrieri fantastice!

Dacă încă nu v-ați delectat cu I.R.En, vă reamintesc că această carte se poate achiziționa de aici.

"Scrisul facilitează cristalizarea gândului, iar gândul constituie motivaţia acţiunii." - Colin Turner
DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns