Interviu Livia Furia

Interviu

2
1209
views

interviu livia furia alinas.ro

Livia Furia este autoarea care debordează de imaginație iar de acest lucru ne putem convinge citind cel mai recent roman al său, CHOICE.

CHOICE este primul roman semnat de Livia Furia pe care l-am citit și mi-a fost suficient pentru a-mi dori să interacționez cu cât mai multe astfel de lecturi.

Livia scrie frumos, curat și aerisit. Lecturile sale se parcurg ușor și te fac să îți dorești mai mult. Abordează teme interesante și plasează acțiunea atât de bine, urcându-i gradul de intensitate, încât te pierzi printre file fără să îți propui asta.

Dincolo de poveștile sale, dincolo de imaginația fascinantă, descoperim un om cald, comunicativ și foarte deschis. Fără doar și poate, Livia este unul dintre acei autori români contemporani, care păstrează o legătură strânsă cu cititorii și nu numai.

În continuare vă invit să parcurgeți interviul acordat de Livia Furia însă, nu înainte de a-i mulțumi pentru atât pentru lectura uimitoare, cât și pentru colaborarea frumoasă.

 1. Cum se descrie Livia Furia?

O doctoriţă veterinară care, atunci când nu lucrează pe teren, stă la calculator şi scrie. Sau işi pierde timpul pe internet.

 1. Atunci când nu scrii, ce alte lucruri faci cu plăcere?

Ascult muzică, citesc, vizionez filme, dorm. Câteodată fac treabă prin curte cu aceeaşi plăcere cu care scriu. Alteori mă plimb sau stau întinsă în pat şi filozofez.

 1. Care este autorul tău preferat din toate timpurile?

Stephen King, maestrul horrorului, fără indoială.

 1. Ce roman ai recomanda unei persoane care nu obișnuiește să citească?

Complicată întrebare. Bănuiesc că aş recomanda în funcţie de vârsta persoanei: unui şcolar – Harry Potter sau ceva de Jules Verne; unui adolescent i-aş recomanda nuvele japoneze care au ca tematică jocurile video. Unui adult n-aş ști ce recomandare să-i fac. Poate o carte care se citeşte repede, un fantasy cu acţiune multă şi umor.

 1. Cine sau ce te-a impulsionat să scrii o carte ca mai apoi, să o și publici?

Am vrut să scriu despre experienţele pe care le-am avut de-a lungul timpului, legate de decorporări. Mult timp am căutat singură raspunsuri şi am vrut să scriu o carte prin care să arăt celor care au experienţe asemănatoare că nu sunt singuri, pentru că nimeni nu a făcut-o pentru mine.

 1. Romanul tău de debut, Hotarul, a fost publicat la Editura Celestium. Ce anume te-a făcut să reflectezi asupra opțiunilor editoriale, și să te îndrepți spre Editura Quantum Publishers?

Editura Celestium şi-a închis porţile aproape imediat ce am publicat acolo, lăsându-mă singură cu cartea. Pentru CHOICE am vrut o editură care să mă ajute, să aibă vizibilitate şi să atragă mai mult decât prin coperţi, pentru care să conteze calitatea manuscrisului şi mai puţin câte cărţi ai publicat până atunci.

 1. În viziunea mea, CHOICE este un roman complex care știe cum să atragă cititorul în capcana cuvintelor. Care au fost sursele tale de inspirație pentru această scriere?

De obicei folosesc ca bază pentru toate poveştile mele visele din timpul nopţii pe care le dezvolt ulterior, lasându-le să-şi aleagă singure drumul. Pentru CHOICE am ales alt stil, mai alert, cu mai mult suspans, mai multe personaje şi mai multă acţiune.

 1. De cât timp ai avut nevoie pentru a contura frumoasa poveste din spatele titlului CHOICE?

CHOICE alinas.ro.

De două luni. De obicei nu stau foarte mult la o carte pentru că am tendinţa să lungesc acţiunea inutil. Mai concentrată e mai bine.

 1. În cartea ta, ai dat viață unor personaje pline de personalitate. Acestea și-au schimbat traiectoria pe parcurs sau au rămas așa cum au fost gândite de la început?

Pentru personajele mele am ales niște tipare din mulțimea pe care deja am creat-o cu mult timp în urmă, atunci când am conceput această nouă lume. Le-am lăsat să se dezvolte singure, în timpul acţiunii, să evolueze odată cu ea.

 1. Pe viitor, crezi că vei rămâne fidelă genului Fantasy sau este posibil să ne surprinzi cu un romance, thriller, etc.?

CHOICE are ca subgen thrillerul, deci am bifat şi asta. Probabil voi rămâne în aceeaşi zonă: fantasy, SF, thriller, soft horror. Nu pot scrie romance. Personajele au prea multă personalitate şi prea multă treabă pentru a avea timp de altceva decât să acționeze la toate neprevăzutele pe care le aştern în calea lor.

 1. Ce alte proiecte literare ne pregătește Livia Furia?

Am continuat să scriu poveşti care se întâmplă în acelaşi univers ca şi CHOICE iar acum am început o nouă serie. Sper să scriu atâta timp cât am inspiraţie pentru că ştiu ce gust are writing slump.

 1. Un gând pentru cititori!

Sper să descopere în CHOICE o lectură plăcută care să-i facă să dorească să citească și următoarele cărți pe care le voi publica. De asemenea, le recomand să citească și alți scriitori români pentru că există oameni talentați pentru toate genurile.

Mulțumim pentru recomandări! Îți doresc cât mai multe realizări pe plan literar și nu numai!

"Scrisul facilitează cristalizarea gândului, iar gândul constituie motivaţia acţiunii." - Colin Turner
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

Lasă un răspuns