Interviu Ciprian Pop

interviu ciprian pop

Ciprian Pop este un tânăr ardelean plin de umor care a debutat în literatură prin intermediul romanului-jurnal, Fraiero!, un roman care are scopul de a te amuza copios.

Ciprian Pop și-a găsit loc în familia Quantum și este autorul care a deschis colecția „18+ Hot”, colecție căreia i s-a alăturat și Georgiana Vâju cu romanul Doi la pătrat, un singur pat.

Despre Ciprian Pop, autorul, nu vă pot povesti prea multe căci întreaga adolescență și-o povestește chiar el. Fiecare trăire, emoție, descoperire sau regret din perioada adolescentină este dezvăluită în Fraiero! iar acestă carte ne este suficientă pentru a-l cunoaște mai bine pe Cipri, omul din spatele cuvintelor.

Înainte de a vă lăsa să savurați dialogul cu Ciprian, trebuie să îi mulțumesc pentru implicare și pentru acest interviu cu adevărat sincer!

  1. Cum se descrie Ciprian Pop?ciprian pop

Un ardelean simplu, mereu cu zâmbetul pe buze și cu glumele la el tot timpul. Îmi place să stau pe lângă persoane pline de viață și evit să petrec prea mult timp lângă acele persoane pesimiste care se plâng aproape toată ziua.

  1. Atunci când nu scrii, ce alte lucruri faci cu plăcere?

Petrec câte 1-2 ore în sala de fitness aproape zilnic cu cea mai mare plăcere. E momentul meu de relaxare după o zi de muncă la birou.

  1. Care sunt autorii pe care îi citești cu interes?

Nu am anumiți autori preferați. Atunci când mă atrage o carte și vreau să o citesc, nu o fac pentru că a scris-o X sau Y. Ultimele cărți pe care le-am citit au fost scrise de Robert Kiyosaki, Napoleon Hill si Andrei Ciobanu. Pe lângă cărți, mă pasionează și citesc despre inovații, tehnologie și cam tot ce ține de domeniul IT.

4. Care este părerea ta despre literatura română contemporană? Crezi că se află într-un stadiu de stagnare sau că aceasta evoluează tot mai frumos?

Având lansarea cărții în cadrul Bookfest la Romexpo în București, am fost plăcut impresionat să văd la târg atât de multă lume pasionată de cărți. Au avut loc foarte multe lansări de carte, ceea ce mie îmi spune că literatura română contemporană se află într-un moment bun.

  1. Cum a luat naștere proiectul Fraiero! și în ce moment te-ai decis să publici cartea?

Într-o seară, unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, Ionuț, mi-a dezvăluit un secret pe care îl ținea ascuns față de mine, iar mai apoi mi-a spus “Cipri, ceea ce ai trăit tu, poate să fie o carte de succes!”. După ce a plecat de la mine de acasă, m-am și apucat de scris. Timp de doi ani și jumătate, în nopțile în care nu aveam somn mă puneam la birou și îmi transferam trăirile într-un document, pe laptop. Rareori am scris pe timpul zilei, preferând liniștea nocturnă. Așa a apărut proiectul Fraiero!

  1. Ce sentimente te-au încercat atunci când ți-ai ținut toate amintirile în brațe, adunate într-o carte?

Atunci când am ținut în mână prima carte m-au cuprins niște sentimente greu de descris în cuvinte, dar pe care, vă spun sincer, că nici toți banii din lume nu le pot cumpăra. Fiind o carte cu o poveste 100% adevărată, practic îmi țineam o parte din viață în propriile mâini. Sentimentele sunt greu de descris în cuvinte.

7. Care a fost reacția apropiaților/familiei când au reușit să parcurgă aventurile tale?

Toți cei apropiați care au citit cartea m-au felicitat și mi-au spus că au savurat-o cu mare plăcere. Majoritatea așteaptă cu nerabdare volumul II. Părinții mei nu au citit cartea. Au spus că nu vor să afle ce făceam eu pe banii lor.

  1. Știu deja că tot ce ai scris este bazat pe fapte reale și că doar numele au fost schimbate. Tocmai din această cauză nu mă pot abține să nu întreb dacă, după publicarea cărții au existat “personaje” care să te abordeze cerându-ți explicații pentru introducerea lor în poveste sau care pur și simplu să te felicite?

Aproape toate persoanele care apar în carte mi-au scris sau m-au sunat ca să mă felicite.

  1. Titlul cărții a fost gândit încă de când te-ai apucat de scris sau a fost o revelație pe parcurs?

Titlul cărții l-am ales după ce am scris cartea. M-am gândit la mai multe titluri, dar la final m-am decis să-l aleg pe acesta.

10. Povestea lui Ciprian Pop se oprește la volumul doi?

Depinde de ceea ce urmează să trăiesc. Dacă o să merite să apară într-o carte, atunci există șanse foarte mari să existe și al III-a volum. Poate chiar și al IV-lea, o să vedem.

  1. Ce alte proiecte literare ne mai pregătești?

Pregătesc volumul II al proiectului Fraiero!, pe care vreau să-l lansez la începutul anului 2019. Pe lângă asta, trăiesc acum cu plăcere ceea ce va avea să fie un viitor volum III.

  1. Un gând pentru cititori!

Dacă aveți nevoie de o porție de umor cu iz ardelenesc, vă sfătuiesc să citiți această poveste 100% adevărată, Fraiero!, de Ciprian Pop.

P.S. Trăiți intens și nu regretați nimic din ceea ce v-a adus fericirea în acel moment!

3 COMENTARII

Lasă un răspuns