Cărțile lunii Decembrie – recomandare de lectură

Decembrie, pentru mine, cea mai frumoasă lună din an. Nu doar pentru că o mai numim luna cadourilor ci pentru că atunci simt din plin liniștea, bunătatea și mă pot relaxa complet.

În această luna am ales trei lecturi delicioase pe care vi le recomand și vouă și, pe lângă ele, sper să mă mai delectez cu ceva specific sezonului.

Pe lista de citit am următoarele:

  1. Prea târziu – Cătălina Elena Potârniche

Prea târziu este continuarea romanului M-ai lăsat aici, roman pe care l-am devorat și care m-a surprins datorită poveștii triste dar totodată puternice dintre cele două personaje principale.

Am așteptat cu nerăbdare ca Cătălina să lase pixul din mână și să termine prima parte apoi, când am ajuns la finalul cărții am simțit că mai vreau, că nu se poate termina așa. Și am rămas cu gându că, undeva în viitor se va îndura de sufletul meu și va continua povestea. Ce-i drept, știam că o va continua însă nu știam că nu sunt nevoită să aștept chiar așa de mult. Și iată că este gata! Prea târziu este cel mai noi roman semnat de Cătălina P. iar eu abia aștept să mă pierd printre file.

Prea multe nu pot să vă dezvălui deoarece este o surpriză și pentru mine însă promit să revin cu o recenzie imediat ce savurez fiecare pagină. Oare unde va duce poveste Lavrennei și a lui Kaian?

Așadar, vă recomand cu drag această lectură!

2. Grădina de iarnă – Kristin Hannah

Ca o a doua recomandare am optat pentru un titlu în ton cu vremea de afară și am ales Grădina de iarnă. Titlul nu este tot ce m-a atras la această carte ci și povestea care pare fascinantă.

Autoarea ne povestește despre Meredith și Nina Whitson, două surori extrem de diferite, una dintre ele urmându-și visul și călătorind în întreaga lume pe când cealaltă a rămas acasă să gospodărească livada de meri a familiei.

Vine o perioadă când, tatăl lor se îmbolnăvește iar cele doua surori se reîntâlnesc, găsind-o chiar și pe Ania, mama lor distantă și ostilă. Pe patul de moarte, tatăl le smulge o ultimă promisiune femeilor din viața sa iar acestea se unesc într-un mod cu totul neașteptat. Tot atunci ies la iveală secrete vechi, de mult ascunse și îngropate care vor zdruncina fundamelntul familiei lor.

Autoarea bestsellerului „Aleea cu licurici” a scris încă o poveste impresionantă despre neînțelegeri, legături de familie și femei puternice… o poveste fascinantă în care basmul se împletește cu realitatea, un basm care nu are întotdeauna finalul așteptat. – The Herald-News

3. A doua șansă – Kristin Hannah

O altă carte pe am notat-o în lista mea este tot sub semnătura lui Kristin Hannah deoarece atunci când am citit sinopsis-ul am știu că trebuie să o am. M-a convins pur și simplu și, în același timp mi-a stârnit și curiozitatea.

Așadar, o să atașez aici ispita 🙂

 „Sunt îndrăgostit de alta femeie.” Prin aceste cuvinte simple, Blake Colwater a pus capăt unei căsnicii de două decenii. De pe o zi pe alta, și-a părăsit domiciliul conjugal și s-a mutat la noua lui iubită, deschizând procedura de divorț.  Annie, soția lui, este distrusă; a fost trădată tocmai ea, care a sacrificat totul pentru fericirea familiei. În lipsa lui Natalie, fiica lor de șaptesprezece ani plecată la studii în străinatate, se simte cu totul abandonată, fără nici un reper stabil în noua viață. În pragul depresiei, Annie se refugiază la tatăl ei, în Mystic, orășelul în care a copilărit, unde speră să poată găsi un nou început. Acolo îl întâlnește pe Nick Delacroix, prima ei dragoste, care, la rândul lui, se află la o răscruce a sorții – rămas văduv de curând, se simte incapabil să se apropie de fiica lui profund marcată emoțional. Împreună, Annie și Nick încearcă să dea un nou sens propriilor vieți. Timpul însă nu iartă; la împlinirea a patruzeci de ani, Annie ezită: oare mai are dreptul la fericire?

Voi ce citiți în luna decembrie?

Vă doresc lectură plăcută orice ați citi!

Lasă un răspuns