Cărțile de pe noptieră – luna Martie

Cărțile de pe noptieră alinas.ro

Pentru că am reușit să termin lecturile de luna trecută (la care am mai adăugat încă două volume de dezvoltare personală) am apelat din nou la Libris și m-am ales cu patru minunății (pe una mi-a adus-o elefantul 🙂 ).

Așadar, pentru luna Martie am ales puțină iubire, un strop de dezvoltare personală și câteva picături de sarcasm. Ah! Era să uit! Am ales și o lectură surpriză care poartă semnătura Editurii Quantum și o numesc surpriză (pentru mine) deoarece nu cunosc foarte detaliat subiectul însă abia aștept să îl descopăr.

Cărțile de pe noptieră

–  Martie –

  1. iubire cu i mic – Francesc Miralles

Francesc Miralles a dat viață unui roman inspirațional și comedie romantică, unui bestseller internațional care se află pe lista celor mai bine vândute cărți din Spania, Statele Unite și Germania. Numită și o bijuterie literară, iubire cu i mic prezintă povestea lui Samuel, un profesor universitar singuratic care, convins că nimic nu-i poate schimba viața monotonă, se trezește cu un musafir neașteptat care nu dă semne că ar vrea să mai plece.

Musafirul este un pisoi vagabont care primește numele de Mishima și care reușește să îi dea viața peste cap eroului nostru. Desigur, Samuel se schimbă în bine și împreună cu pisoiul pornește în aventuri frumoase. Ba mai mult decât asta, micuțul necuvântător îl ajută să o reîntâlnească pe misterioasa Gabriela, pe care nu mai spera s-o revadă.

„E nevoie ca animalele să poarte un nume?” m-am întrebat. Chiar sub nas aveam un raft cu romane și privirea mi s-a oprit la Amurgul marinarului. N-am mai stat pe gânduri și i-am pus numele autorului:

– Mishima.


2. Starea zero – Joe Vitale

Despre Joe Vitale știu că este un fel de Mult-Tutti adică scriitor renumit, conferențiar, muzician, vindecător, stea de cinema, preot hirotonisit și doctor în metafizică. Ah! Era să uit. Este și un practician autentic al metodei Ho’oponopono moderne. Vă întrebați și voi ce înseamnă asta sau sunt singura care nu a știut? Eu m-am grăbit să-i cer explicații lui Google și am aflat că se traduce cam așa: “a îndrepta lucrurile”, “a corecta o eroare”. Oh da! Am mai aflat și că în Capitală se țin cursuri de Ho’oponopono. Dacă o să particip vreodată la unul, promit să vă povestesc și vouă.

Revenind la recomandarea mea, tocmai acest Multi-Tutti mi-a stârnit curiozitatea și m-a făcut să-i așez cartea în biblioteca mea. Se pare că Starea Zero începe de acolo de unde s-a oprit Zero limite (un bestseller care a făcut o dezvăluire crucială pentru dezvoltarea personală). Aceasta descrie noi experiențe, explică noi procese, prezintă noi vindecători și conduce către cel de-al patrulea stadiu al trezirii.


3. Poate astăzi nu omor pe nimeni – Randa Ghazy

Această cărticică mi-a stârnit curiozitatea datorită titlului. Cum altfel, nu? Și spun cărticică pentru că este chiar micuța (recunosc, am fost puțin dezamăgită). Însă, esențele tari se țin în sticluțe mici iar din această cauză, dezamăgirea inițială s-a mai diminuat.

Randa Ghazy ne oferă o lectură deosebită asupra căreia nu uită să arunce puțin sarcasm. Chiar și așa, cu tot sarcasmul, reușim să observăm din nou legi și reguli la care, o comunitate diferita de a noastră trebuie să se supună. Personajul principal este Jasmine, o tânără de 23 de ani care este musulmană dar trăiește la Milano.

Jasmine crede în pace însă se războiește în fiecare zi pentru a-și apăra ideile. Dezamăgirea sa se amplifică când prietena ei cea mai bună cedează unei nunți aranjate. În concluzie, Randa Gazy ne spune o poveste foarte adevărată, reușind să amestece un instinct polemic viu cu ușurința celui care știe să râdă bine.

Later Update: Recenzia completă a cărții o găsiți AICI.


 4. Nostalgia pianului fără clape – Mădălina Alexandru

Din descrierea cărții aflăm că Mădălina ne face cunoștință cu Ethan și Charlotte, protagoniștii unei povești despre o iubire imposibilă în termeni morali și atât de posibilă în lumea lor.

Mai aflăm și că Charlotte nu crede în iubire iar Ethan nu se poate sătura de acest concept întrucât aleg să se descopere cu ajutorul pianului. Dacă mă iau după copertă, pot să jur că această poveste este la fel de emoționantă precum silueta din imagine care transmite atât de multe. Recunosc, nu știu la ce să mă aștept și nici ce se află în spatele titlului căci am refuzat cu vehemență să trag cu ochiul la recenzii. Nostalgia pianului fără clape este lectura mea surpriză și, nu știu de ce, sunt convinsă că o să îmi placă tare mult.

Cu siguranță o să vă povestesc mai multe după ce termin lectura, prin intermediul unei recenzii însă, până atunci, o să vă las un citat pe care l-am ochit pe un grup de lectură și care aparține Mădălinei.

„Inimă, nu te mai zbate, pentru că nu aprob ceea ce simţi, iar pe el nu îl voi accepta niciodată!”


Acestea au fost recomandările mele pentru luna Martie. Voi ce citiți? Împărtășiți și cu mine? 😛

Vă doresc Lectură Plăcută orice ați citi!

11 COMENTARII

  1. Dacă în ianuarie m-am delectat cu primele 2 romane din seria Kingsbridge ale lui Ken Follett și Floare de zăpada și evantaiul secret – Lisa See, pentru luna martie am ales ultimul volum al seriei lui Follett, O coloană de foc, Cină cu Picasso și O viață măruntă!!! Curierul este deja în întârziere, dar, având în vedere circumstanțele, de data asta trec cu vederea!!! Între timp, până ajunge colegul, încerc să intru în atmosfera Siciliei de la 1860 prin intermediul lui Giuseppe Tomasi de Lampedusa – Ghepardul. O primăvară frumoasă acompaniată de lecturi minunate!!!

    • Wow! Acum am pofta de lecturile tale :). Cina cu Picasso suna atat de bine. La fel si Ghepardul. Cat despre Ken Follett, nici aici nu ma pot lauda ca am parcurs prea multe lecturi. E timpul sa ma pierd putin in librariile online ca sa-mi fac un mic cadou caci recomandarile tale sunt super. Multumesc ca le-ai impartasit cu mine! Lecturi placute iti doresc! Te imbratisez :*

  2. Eu am citit in martie seria „Outlander” si „Ma sinucid alta data” de Kerstin Gier. Foarte dragute carti ai avut pe noptiera! Pe prima o voi pune pe lista de citit, ma tenteaza tare!

  3. Pe vreo 3 dintre ele le am și eu pe lista. Iubire cu i mic mi-a atras atenția încă de când am vazut-o pentru prima oară, Nostalgia pianului fără clape mi-a atras atenția datorita coperții, dar și povestea pare una pe gustul meu, iar cealaltă carte pe care și eu vreau sa o citesc, Poate astăzi nu omor pe nimeni, o am de câteva luni pe wishlist.
    De cealaltă carte nu am mai auzit, dar o sa mă interesez și despre ea :))

Lasă un răspuns