Cărțile de pe noptieră – luna Iulie

Cărțile de pe noptieră alinas.ro

Așa cum v-am obișnuit deja, și în această lună v-am pregătit câteva recomandări delicioase.

Luna trecută a fost foarte bogată pentru mine (în lecturi) iar dacă o țin tot așa, în curând voi avea nevoie de o bibliotecă nouă. Pe lângă cele patru romane recomandate, am mai parcurs încă patru ajunse direct de la Editura Quantum, două de la Libris și două de la Editura Celestium (toate recenziile le găsiți pe blog).

Și, pentru că Libris nu m-a uitat, am mai primit în avans încă două romane pe care vi le recomand și vouă. Ultima mea recomandare este semnată de Anna Erelle, carte care a stat multă vreme în wishlist-ul meu. Deci, pentru luna Iulie am doar 3 recomandări :).

Cărțile de pe noptieră

–  Iulie –

  1. Dulcea mea răzbunare –  Jane Fallon

dulcea mea răzbunare

Am ales sa citesc această carte datorită titlului și a coperții care, împreună, formează o invitație jucăușă către o lectură delicioasă. Ei bine, Dulcea mea răzbunare este un roman despre infidelitate și devotament în același timp. Este un roman în care te pierzi cu ușurință, care te acaparează și te face să îți dorești să-i afli finalul cât mai repede.

În această poveste îi cunoaștem pe Paula și pe Robert. Paula, soția devotată care renunțat la visurile ei pentru ca soțul să reușească în carieră. Robert, soțul plin de aspirații, în culmea succesului și care, are o aventură. Paula îi descoperă infidelitate și atunci începe răzbunarea…

Vreau să se îndrăgostească din nou de mine pentru ca, atunci când o să-l pun să dispară dracului din viaţa mea, să-l usture. Sau măcar să priceapă ce i se întâmplă.

Răzbunarea este dulce? Vă asigur că în viziunea lui Jane Fallon este mai mult decăt atât!

2. Vise de pe Bunker Hill – John Fante

vise de pe bunker hill

Iluminând secvențe din tinerețea lui Fante, prin intermediul alter-egoului scriitorului, insolitul personaj Arturo Bandini, romanul Vise de pe Bunker Hill lasă amprenta unei sincerități care taie în carne vie, combinată cu un umor negru adesea autonimicitor. Stilul este seducător, de o savoare care nu alunecă niciodată în trivial și de o plasticitate care ține de multe ori de domeniul poeziei, personajele sunt vii și pestrițe, căci Fante se dovedește un excelent observator al tipologiilor umane, iar Los Angelesul, fascinant și devorator.

Da! Aceasta este descrierea care m-a convins că trebuie să citesc Vise de pe Bunker Hill chiar dacă este cea de-a doua carte a tetralogiei care îl are în prim plan pe Arturo Bandini. Este și prima oară când iau contact cu scrisul lui John Fante dar acest aspect nu mă sperie.

3. În pielea unei jihadiste – Anna Erelle

în pielea unei jihadiste

În pielea unei jihadiste este romanul la care am râvnit mult timp iar când prietena mea, Maria, mi-a spus că îl are în bibliotecă m-am bucurat enorm. A fost mai mult decât bucuroasă să îmi împrumute cartea iar eu, foarte fericită să o pot parcurge.

Acest roman este un Bestseller internațional dar și o mărturie despre filierele de recrutare ale Statului Islamic. Dincolo de titlu, o cunoaștem pe Melodie, o tânără convertită la islam care face cunoștință pe Facebook cu șeful unei brigăzi islamiste. Sedusă, Melodie este pe punctul de a pleca în Siria, convinsă fiind de toate promisiunile dulci pe care necunoscutul i le făcea.

Timp de o lună, Anna a fost Melodie și a primit informații prețioase de la „pretendentul” ei, un apropiat al lui Abu Bakr al-Baghdadi, califul autoproclamat al Statului Islamic. Această călătorie în Orient ar fi trebuit să fie ultima etapă a anchetei sale și Anna o pregătește în cele mai mici amănunte. Ei bine, pentru că destinul nu este unul liniar, pe drum lucrurile scapă complet de sub control…

Voi ce citiți în luna Iulie?

Vă doresc Lectură Plăcută orice ați citi!

7 COMENTARII

  1. Interesante titluri. Spor la citit si lecturi cat mai placute! Dulcea mea razbunare am citit-o si eu si mi-a placut mult. Pentru luna iulie, nu sunt inca hotarata, dar cred ca voi citi cel putin un titlu de Cristina Nemerovschi si unul de Camelia Cavadia.

    • Eu sunt deja la jumatatea cartii si imi place tot mai mult :). De Camelia ma tenteaza Mastile fricii iar pentru luna urmatoare am ochit Diavoli fragili de Radu Gavan

      • Mastile fricii este singura pe care nu o am, doar Vina si Purgatoriul ingerilor. De la Radu Gavan am luat Exorcizat si Diavoli fragili, si sper sa citesc una dintre ele luna asta. I-am cunoscut la Oradea pe amandoi si modul in care au vorbit, mi-a atras atentia asupra cartilor lor si m-a facut sa vreau sa le citesc, desi le ocolisem pana acum.

Lasă un răspuns