Bibliotecă Online. De unde putem citi gratuit

Bibliotecă Online alinas.ro

Astăzi am decis să scriu pentru toți cititorii cărora li se epuizează resursele financiare foarte repede însă, își doresc în continuare să devoreze lecturi noi. O bibliotecă online gratuită sună bine, nu?

Ei bine, chiar dacă aceste cărți sunt gratuite și la îndemâna oricui, vă sfătuiesc să downloadați fișierul dorit dar să nu îl distribuiți mai departe sau în nici un caz să nu îl încărcați pe rețelele de socializare. Dacă doriți să împărtășiți cu cineva această bibliotecă online, ar fi mult mai bine să redirecționați persoana respectivă către site-ul în cauză.

Personal, îmi plac cărțile tipărite dar la nevoie mai apelez și la cele în format electronic. Fie că descarc gratuit cartea electronică, fie că o cumpăr, mereu ajung să achiziționez același titlu doar că tipărit dacă povestea pe care o relatează m-a impresionat foarte tare. Nu știu dacă am o problemă în acest sens sau nu, dar țin foarte mult să am cărțile preferate aliniate frumos într-o bibliotecă ci nu într-un eBook Reader.

Ca să nu o mai lungesc cu vorba (sau cu scrisul), haideți să vedem ce lecturi sunt în această bibliotecă online.

Gustave Flaubert

Primul pe listă este marele romancier și dramaturg francez Gustave Flaubert cu lecturile Educație sentimentală și Doamna Bovary. Despre ambele lecturi am scris în articolul Gustave Flaubert și 4 Lecturi Nemuritoare însă nu strică să le recapitulăm puțin.

Educație sentimentalăeste perversă nu ca educație, ci ca literatură.” Este o lectură în care apar scene mentale de amor, un tânăr care se îndrăgostește de o femeie măritată și un soț burghez lipsit de scrupule. Dacă te atrage această lectură, o poți descărca în format Mobi sau ePub de AICI.

Cât despre Doamna Bovary, nu pot să nu reamintesc că este o operă capitală pentru literatura secolului XIX care relatează viața lui Charles și a Emmei Bovary. Este o lectură asemenea gărilor din vremea ei: grațioasă, chiar florală, însă făurită din fier. Descarcă eBook de AICI.


Guillame Musso

Musso este unul dintre cei mai populari scriitori francezi contemporani iar romanele sale au fost publicate în peste 30 de țări și s-au vândut în peste 5 de milioane de exemplare.

Prima lectură recomandată este Fata de hârtie în care se vorbește despre decepția în dragoste, destine și noi începuturi, toate acestea din perspectiva celor două personaje principale. Esti curios? Descarcă eBook de AICI.

Recomandarea numărul doi este o carte tare dragă mie și anume, Vei fi acolo, semnată tot de Musso. Această lectură îl are în prim plan pe Elliott care primește șansa de a călători în timp întâlnindu-se tot cu el doar că mai tânăr cu 30 de ani. Dacă vrei să te alături acestei aventuri, poti descărca cartea în format PDF de AICI.


Max Blecher

Blecher a fost un romancier român de origine evreiască care a debutat cu romanul Întâmplări din irealitatea imediatăo evadare din viața de zi cu zi a tânărului cu o sensibilitate excesivă „țintuit la pat” de o boală cumplită. Cartea o puteți descărca de AICI.

Tot de Max Blecher vă recomand și Inimi cicatrizate, roman în care descoperim începutul bolii sale (morbul lui Pott la coloana vertebrală), care-l va doborî mult prea timpuriu.

 „Inimi cicatrizate este o capodoperă… o carte pe care ar trebui s-o avem mereu la-ndemână şi s-o citim iar şi iar.“ (Paul BAILEY)

Rândurile sale sunt sensibile, Max reușind să ne predea lecții valoroase pictând frumos drumul către sfârșit. Cea din urmă carte o puteți descărca de AICI în format ePub sau Mobi.


Emile Zola

Ultimele lecturi din această Bibliotecă Online îi aparțin autorului Zola și le recomand celor cărora le place literatura franceză. Așadar, puteți opta pentru Bucuria de a trăi sau pentru Thérèse Raquin.

Bucuria de a trăi se conturează în jurul a două personaje aflate în antiteză: Lazare (o persoană cam delăsătoare, dezamăgită, marcată de ideile lui Schopenhauer) și Pauline (o orfană foarte curajoasă deși are numai 10 ani). Dacă doriți să aflați povestea lor, puteți descărca cartea de AICI.

Ultima lectură, Thérèse Raquin, reprezintă unul dintre marile succese literare care l-au impus pe Emile Zola în galeria străluciților clasici ai literaturii universale. Paginile cărții sunt despre o căsătorie nepotrivită, despre viața monotonă și, într-un final, despre o iubire pătimașă. Cartea o puteți descărca de AICI în format Mobi sau ePub.


Aveți și voi o Bibliotecă Online „secretă”? M-aș bucura să o împărțiți atât cu mine cât și cu ceilalți cititori.

Vă doresc Lectură Plăcută orice ați citi!

6 COMENTARII

Lasă un răspuns