4 Cărți de Rețete Culinare pe care trebuie să le ai

Pentru că m-am trezit bine dispusă și pofticioasă pe deasupra, mi-am zis că este timpul să termin acest articol care stătea în ciorne de prea mult timp. Așadar, astăzi servim un Top 4 Cărți de Rețete Culinare pe care trebuie neapărat să le ai în bucătărie.

Gătitul în sine e o artă, e despre gusturi, arome, texturi, aspect. O joacă interminabilă și delicioasă cu tot felul de ingrediente și proporții foarte bine alese. Sună bine, nu? Sunt convinsă însă, fraza de mai sus se adresează celor pasionați și pricepuți care din nimic pot crea totul. Pentru noi, restul, care gătesc ocazional sau doar pentru trăi (vorba aia) nu pare o joacă atât de interesantă ori simplă. Dar poate să fie pentru că, acum spre deosebire de timpurile de mult apuse, avem la îndemână tot felul de ajutoare: tutoriale pe youtube, mini video-uri pe tiktok, cărți de bucate și bloguri nișate. 

Lăsăm restul ustensilelor deoparte și ne concentrăm pe cărți. Cele mai bune și mai valoroase din punct de vedere al informațiilor, al trucurilor regăsite în ele dar și al ușurinței în preparare. Iată care sunt recomandările mele:

Jamila Cuisine - Geanina Staicu-Avram

Începem topul cu cea mai apreciată carte de bucate, cu cea mai simplistă și variată. Evident, este vorba despre Jamila Cuisine, un proiect care a început în 2012.

Ce puteți găsi în această carte? În primul rând, rețete savuroase, ușor de pus în practică și pe gustul tuturor. Nu sunt preparate culinare făcute după un rețetar strict, nici creațiile unui bucătar renumit. Sunt rețete ce pot fi gătite de oricine, rețetele mamelor și ale bunicilor noastre, rețete demne de a fi cunoscute de toată lumea și, nu în ultimul rând, rețete care să adune în jurul mesei întreaga familie.

Într-un cuvânt, cu ajutorul acestei cărți de rețete culinare poți și tu să creezi totul din nimic. Trebuie doar să încerci.

Gateste în 15 minute cu Jamie - Jamie Oliver

Mai mult ca sigur această carte nu are nevoie de nici o prezentare însă, să ne facem treaba până la capăt, zic. 🙂

Jamie Oliver a început să gătească într-un pub deținut de părinții săi la vârsta de 8 ani. După ce a absolvit școala, și-a început cariera de maestru bucătar, care l-a îndreptat spre River Cafe, unde a fost remarcat de o companie de producție pentru televiziune. Și uite așa a început dragul de Jamie să ne salveze împărtășind cu noi rețete rapide, ușoare și gustoase. Este, categoric, cea mai echilibrată și mai captivantă carte după care puteți găti zilnic.

Ce descoperim în această carte? Rețete de mâncăruri foarte rapide, gustoase, nutritive, ce se pot savura în fiecare zi a săptămânii.

 

202 rețete de salate - Mihai Basoiu

De ce salate? Pentru că sunt sănătoase și esențiale. Pentru că sunt persoane care își doresc o alimenație mai light iar Mihai Besoiu vine cu soluția: o carte de bucate în care salata este vedeta. Ba chiar, multe salate, variate, felurite și gustoase. 

Sunt lesne de preparat, la îndemână și celor cu buzunarele mai goale. Și, nu în ultimul rând, doamnelor și domnișoarelor, dacă veți știi să respectați sfaturile prietenești ale lui  Basoiu, vă asigur că veți putea mânca exact atâtea salate câte veți pofti făra ca ultima pereche de blugi supra-mulați să zacă uitată în dulap pe motiv de ”colăcei”.

Fii patiser la tine acasă - Tothne Libor Maria

Încheiem topul Cărți de Rețete Culinare cu un must have dacă ești adepta/adeptul patiseriei. Cartea ne oferă multe idei, ne dă sfaturi pentru ca produsele noastre de panificație, păinile și cozonacii să devină de-a dreptul irezistibili.

Cartea se adresează tuturor, fătă limită de vărstă deoarece parcurgerea rețetelor este ușoră, o carte scrisă friendly astfel încât chiar și cei mai nepricepuți să se descurce. 

Ce găsim în carte: aluaturi, umpluturi dulci și sărate, creme ornate cu nori de zahar praf și, nu în ultimul rând, împletituri grozave care schimbă aspectul și, de ce nu, și gustul produselor de patiserie cu care am fost obișnuiți.  Pentru cei mici putem prepara crenvurști înveliți în aluat sau deghizați în purceluși. Super, nu?

Voi de unde vă inspirați când gătiți, de unde mai furați câte un truc?

Lasă un răspuns