Ce citim în luna Octombrie? Nu știu voi, dar eu am profitat de „mica eroare” produsă de Elefant.ro si m-am aprovizionat cu cărți care ar trebui să îmi ajungă până la sfârșitul anului.
Pentru această lună, am ales 5 titluri (știu că nu mă voi limita la atât) pe care vreau neapărat să le citesc și, de ce nu, să vi le recomand și vouă.
Vezi și: To Read List-ul lunii septembrie
To Read List
-
În ape adânci – Paula Hawkins
Am citit Fata din tren și mi-a plăcut felul în care Paula Hawkins conduce acțiunea, așa că, am optat și pentru romanul În ape adânci. Căutând informații despre conținutul cărții, am aflat că și în această lectură ne lovim de mistere și secrete, vinovăție și uitare.
Paula Hawkins scrie profund iar această lectură nu se lasa mai prejos, având în prim plan un râu din împrejurime, numit de localnici „Bulboana Înecaților”. Cea care ne conduce prin filele poveștii este Jules, care anunțată e moartea surorii sale, se întoarce în Beckford, orașul copilăriei sale.
Nel, sora lui Jules, a scris o carte înainte de a muri, care se concentrează asupra lacului blestemat în care au avut loc o serie de morți suspecte. Din cartea decedatei aflăm chiar și istoria acelui loc precum și mituri care circulă din moși strămoși.
Suntem martorii unei crime sau a unei sinucideri? Ipoteze, perspective, amintiri. Toate acestea, precum și mistere, le vom descoperi savurând această lectură.
„Nu-i același râu. Crezi că e tot același, dar se schimbă. Acolo sus are alt spirit. Uneori trebuie să fac cale lungă ca să-i auzi vocea.”
-
Love & Gelato. Vacanță la Florența – Jenna Evans Welch
Love & Gelato este o lectură plină de culori, caldă, aerisită și plină de întorsături de situație, care inevitabil fură câte un surâs.
Autoarea Jenna Evans împrăștie expresii italienești în conținutul cărții, ne oferă libertate de explorare și aduce chiar și sentimente frumoase conturate de dragoste. Tot aici întâlnim și escrieri ale artei și arhitecturii renascentiste și tot soiul de bucate de pe tărâmul Italiei.
Cea pe care o ascultăm povestind este Lina, o adolescentă din America, plină de curaj și forțe de învingătoare. Mama sa, o renumită fotografă, diagnosticată cu cancer în faza terminală, i-a cerut Linei să-i promită că după ce ea va pleca din această lume, micuța își va petrece un an la Florența în compania lui Howard.
După câteva luni de la pierderea mamei sale, Lina decide să își respecte promisiunea și pornește sper Italia, Florența. Ajunsa pe un tărâm pe care îl credea minunat, Lina este șocată de viitoarea ei locuință.
Aici începe călătoria noastră, a cititorilor, o călătorie plină de emoții și de frumos.
„Mi-am ridicat ochii spre el și am simțit cum cresc în mine mii de sentimente până am ajuns la fel de umflată și încordată ca un balon.”
-
Sunt aici – Clelie Avit
Sunt aici este un roman fenomen care a emoționat lumea întreagă, dezvăluind povestea unei iubiri improbabile sau miraculoase.
Ce m-a atras la această carte este coperta încărcată de emoții care, îți propune să îți imaginezi cea mai tristă poveste, sau pe cea mai fericită, care prinde rădăcini abia la final.
Nu m-am putut abține să nu citesc câte ceva despre acestă scriere, și iată că m-a convins. Atunci am aflat că acțiunea se învârte în jurul Elsei, o tânără de 30 de ani care este specialistă în studiul ghețarilor. Un nefericit accident o poartă pe Elsa în patul unui spital, în stare de comă. Thibault, un bărbat de 34 de ani devine raza de speranță a Elsei și companionul singurătățiilor ei.
Atunci, magia iubirii își face apariția și Elsa luptă pentru a putea deschide ochii, din dorința de a-l vedea pe Tibault, cel care îi este sprijin și putere.
„Am simțit. Cu adevărat. Fără imaginație, de data asta. Sunt sigură de asta. Pentru câteva clipe, creierul meu a reperat brațul. Nu știu, în schimb, pe care, stângul sau dreptul. Totuși, am simțit. Și vreau să simt din nou.”
4. Casa îngerilor – Pascal Bruckner
Casa îngerilor este o fabulă necruțătoare despre sărăcia cruntă cu care se confruntă omenirea în zilele noastre. Bruckner, prin povestirea sa, atinge un punct nevralgic al societății contemporane și scoate în eviență ipocrizia tuturor.
Personajul principal este Antonin Dampierre, un tânăr în vârstă de 30 de ani, preocupat de înfățișarea sa. Acesta lucrează într-o agenție imobiliară de lux până în ziua în care, ratează o tranzacție din cauza a doi bețivi. Antonin se repede la unul dintre ei și îl omoară în bătaie.
Lista cărților scrise de Pascal Bruckner o găsești AICI.
Întru-un moment de limpezeală, personajul nostru are o revelație, și anume, să curețe lumea de cerșetori. Pornit în aventura sa, Antonin o întâlnește pe Isolde de Hauteluce, un fel de mamă a răniților.
În această lectură vom urmări evoluția personajului creat de Pascal Bruckner iar la final vom afla dacă există salvare pentru Antonin. Vă reamintesc că această carte a fost scrisă după 7 ani de pauză, 7 ani în care autorul părea că a îndepărtat scrisul din viața lui. Cartea merită citită în totalitate!
„De o jumătate de veac, Parisul încetase să mai fie un oraș al tuturor. Renovarea începută sub Andre Malraux alungase categoriile sociale modeste departe de centru, în favoarea claselor mijlocii și superioare.”
5. Pactul – Jodi Picoult
Pactul de Jodi Picoult nu are doar o copertă interesantă, ci și o poveste care nu te lasă să respiri. Autoarea a conceput un roman interesant și extrem de captivant care ne relatează povestea a două familii a căror prietenie este destrămată din pricina unui act de violență.
Cele două familii, Harte și Gold, au fost aproape inseparabile timp de 18 ani, împărțind atât momente bune cât și pe cele rele. Tocmai din această cauză, relația dintre copii lor nu a fost deloc surprinzătoare. Chris și Emily păreau suflete pereche, un cuplu mai mult decât potrivit însă, tote acestea până în noapte accidentului.
Pe scurt, Emily moare în urma unei împușcături în cap, în timp ce pistolul lui Chris mai are un singur glonț pe care, intenționa să îl folosească curmându-și propria viață. Pact sau nu, detectivul care se ocupă de caz are mari îndoieli cu privire la înțelegerea sinucigașă mărturisită de Chris. Sună interesant, nu?
„E imposibil să nu fii fermecat de modul profund în care te obligă să gândești despre bine și rău.” – Washington Post Book World
Vă doresc lectură plăcută, orice ați citi!