Ce citim în luna Noiembrie? Da, cam așa încep toate To Read List-uril însă, important este să ne concentrăm pe lectură nu pe introduceri simandicoase.
La fel ca și în luna precedentă, continui lista lecturii mele cu bunătățile furate de la Elefănțel. Luna trecută am ales 5 lecturi frumoase însă, așa cum am anticipat, în program mi s-au strecurat și alte titluri pe care le-am citit cu drag. Este vorba despre Ephialte. Începutul unui coșmar, ultimul volum al seriei Am murit, din fericire, Dragonii din Anador și CHOICE, a căror recenzii le găsiți în pagina Ce citim.
Așadar, în Noiembrie vă recomand doar 3 lecturi care, sper să vă placă și vouă la fel de mult.
To Read List
-
Cu toții suntem făcuți din molecule – Susin Nielsen
Telegraph spune că Cu toții suntem făcuți din molecule este un excelent roman pentru adolescenți, scris într-un ritm alert și ingenios. Această fraza mi-a fost îndeajuns pentru a-mi dori această carte chiar dacă am trecut de ceva vreme de perioada adolescenței. Citind Love&Gelato parcă mi s-a deschis așa un apetit pentru astfel de romane.
Pe scurt, Susin Nielsen ne spune povestea a doi frați vitregi, Ashley și Steward. Cei doi sunt și naratorii poveștii dar și cei care trec prin extreme. Steward este cel care suferă după moartea mamei, în timp ce Ashley are parte de un alt tip de suferință și anume, aflarea veștii că tatăl ei este homosexual.
Chiar dacă la început nu se suportă, până la final, cei doi frați își dau seama că se aseamănă în multe privințe. Sunt făcuți din molecule. Ca mine, ca tine, ca noi toți.
“Am stat acolo culcat și am inspirat cât de multe molecule din ea am putut, așa că o parte din ea s-ar putea să trăiască acum în mine.”
-
Slam. Din dragoste pentru Layken – Colleen Hoover
Cei care mă citesc cu regularitate știu deja că Colleen Hoover a devenit una dintre preferatele mele. Drept urmare, nu m-am putut abține să nu achiziționez această carte și desigur, să o recomand mai departe.
Așa cum ne-a obișnuit, Colleen atinge subiecte sensibile care emoționează în profunzime iar acest roman nu se lasă mai prejos.
Scrierea ne poartă cu blândețe în clubul poeziei slam unde îi cunoaștem pe Lake și Will. Aparent, este vorba despre o iubire interzisă, despre o scenă a descătușării prin intermediul poeziei, jurnale și trăiri intense.
„Oamenii se urcă acolo, pe scenă, și-și descarcă sufletul doar prin cuvinte și mișcarea corpului. E nemaipomenit. Oare așa să fie? Cu siguranță ne trebuie și dovezi.”
Abia aștept să mă pierd în această lectură și, cu singuranță voi reveni cu o recenzie.
-
Falsificatorii realului – Antoine Bello
Am ales această carte din pură curiozitate fără să știu nimic despre ce se petrece în paginile sale. M-am documentat puțin chiar înainte să v-o recomand vouă și m-am convins că am făcut o alegere bună.
Falsificatorii realului este o parabolă asupra istoriei, prezentându-ne istoria unei organizații secrete. Antoine Bello ne pune față în față cu cele mai mari înșelătorii ale epocii, manipulări cotidiene și comploturi.
Aici întâlnim un tânăr islandez (recrutat de o organizație secretă internațională) căruia i se cere să creeze dosare de falsificare a realității fără să i se dea un motiv anume. Acest mister va naște multe întrebări fără răspuns și nu numai.
P.S: Dacă recomandările acestei luni nu v-au fost pe plac sau pur și simplu nu vă „prinde” nimic din aceste rânduri, vă invit să aruncați un ochi și pe lista mea de luna trecută, pe care o găsiți aici.
P.P.S: O altă listă frumosă de lectură pentru luna Noiembrie găsiți pe blogul angelsfrombooks.blogspot.ro
Vă doresc Lectură Plăcută orice ați citi!