Sânge și flori de portocal este un roman polițist care reușește să ne țină în suspans pe parcursul a 524 de pagini învăluite în mister.
Autorii contemporani ai literaturii române mă surprind din nou iar tânăra Tessa Nadir nu face excepție. Autoarea a reușit să introducă în roman, cu mult tact, trădări, enigme, incertitudini, crime, un amalgam de stări a căror intensitate o simți cel mai bine atunci când le trăiești.
Romanul Sânge și flori de portocal este presărat cu elemete care se regăsesc în thrillere și cu o doză uriașă de mister. Pe lângă toate acestea, vă vine să credeți sau nu, este loc și de dragoste ceea ce transformă romanul într-unul complex, cu o acțiune bine desfășurată și personaje conturate cu atenție.
Eroina romanului este Roberta King, o tânără procuroare din Rhode Island, care se bucură de o viață perfectă în plină ascensiune. Roberta are o carieră de succes, este înzestrată cu o frumusețe uimitoare iar logodnicul ei este cel mai dorit bărbat din oraș. Ce își poate dori mai mult?
Cu toate acestea, problemele vin mereu unde e loc de prea mult bine iar viața Robertei capătă o altfel de culoare. Personajului nostru îi revine misiunea de a rezolva un caz foarte important pentru care este nevoită să muncească zi și noapte alături de Nick Sanders, logodnicul ei și cel mai râvnit bărbat.
Sânge și flori de portocal conturează detaliat coșmarul Robertei și anume prinderea unui criminal în serie, un așa numit “Ucigaș cu Mască” care are plăcerea de a omorâ tinere care urmează să se căsătorească.
Ucigașul cu Mască o atacă chiar și pe Roberta reușind să îi taie venele și să o abandoneze în timp ce aceasta își pierde cunoștiința. Pentru că toată lumea crede că procuroarea a încercat să se sinucidă, mama acesteia ia decizia de a o interna într-un spital pentru a putea fi supravegheată.
Să vă mai povestesc? În continuare acțiunea devine tot mai complicată iar doza de mister crește. Ucigașul cu Mască este cel care o ajută pe Roberta să fugă din spital iar asta nu este tot. Acesta îi schimbă identitatea iar eroina noastră ajunge la o familie înstărită din Marea Britanie.
Paginile romanului sunt țesute cu multe intrigi și suspans iar dacă te hotărăști să deschizi această carte, te asigur că nu vei mai avea liniște până ce nu vei afla identitatea criminalului. Ar mai fi multe de spus însă, nu vreau să vă stric lectura unui roman bun și nici să dezvălui misterul.
Dacă vă plac romanele polițiste, vă recomand cu drag Sânge și flori de portocal, o carte care reușește să ne țină în alertă fără timp de gândire.
P.S: Finalul este surprinzător.
V-am stârnit curiozitatea?
Lectură Plăcută!