Să nu spui niciodată pentru totdeauna – Jennifer Armentrout

să nu spui niciodată pentru totdeauna

Să nu spui niciodată pentru totdeauna este un roman scris cu multă sensibilitate, un roman prin care autoarea, Jennifer L. Armentrout, impresionează și reușește să atingă și cele mai sensibile corzi.

Nu am ales acestă carte doar pentru că se afla în topul Libris ci și pentru cuvintele frumoase care i-au fost adresate, pentru descrierea ambiguă care mi-a stârnit curiozitatea și, recunosc, și pentru pata de culoare de pe copertă.

Această lectură mi-a depășit așteptările, surprinzându-mă datorită momentelor tensionate care nu lipsesc dar și pentru că acolo, undeva printre cuvinte, se ascunde o lecție de viață.

Jennifer L. Armentrout povestește din perspectiva lui Mallory, o adolescentă care a adunat într-un sac dureri și experiențe neplăcute. Mallory este fata sensibilă care, neștiind cum să facă față tuturor emoțiilor, se ascunde sub masca tăcerii. Trecutul eroinei noastre lasă de dorit, este plin de temeri și de frici, de agresiuni și de vorbe urâte. Toate acestea se întâmplau când Mallory era doar un copil iar sufletul care a ajutat-o să îndure orele, zilele, poartă numele de Rider.

„Mă priveau mulți ochi, unii oprindu-se asupra mea și alții trecând mai departe, de parcă aș fi fost invizibilă, ceea ce într-un fel era în regulă pentru că eram obișnuită să fiu doar o umbră.”

Rider și Mallory au copilărit împreună însă, în urmă cu 4 ani, destinul i-a despărțit și nici unul nu a mai avut vești despre celălalt. Tot destinul face ca pentru Mallory calvarul să se sfârșească când este adoptată de un cuplu de doctori care o îngrijesc și îi oferă afecținea părintească pe care aceasta nu o cunoscuse. În cei 4 ani, Mallory se luptă zilnic cu teama ei, cu terapii și cu tăcerea.

„Pentru totdeauna era raza de soare care se ivea după fiecare nor întunecat, oricât de negru și dens era. Pentru totdeauna însemna să știi că momentele de slăbiciune sunt trecătoare. Pentru totdeauna era pur și simplu o promisiune de mai demult.”

Convinsă că va reuși și că viața ei trebuie să se schimbe, Mallory decide să meargă la școală ca un copil normal, să socializeze și eventual să își facă câțiva prieteni. Mai mult decât atât, eroina noastră alege și ora de comunicare chiar dacă este conștientă că are o problemă cu vorbitul în public și nu numai.

Primele ore la școală îi par un succes chiar dacă reușește să scoată doar 8 cuvinte. Surpriza pe care tot destinul i-a pregătit-o este reîntâlnirea lu Rider și toate sentimentele care o năvălesc, sentimente pe care nu le cunoscuse până acum.

Nu doresc să detaliez toată acțiunea care se petrece la școală sau în afara orelor de curs căci v-aș strica lectura. Tot ce pot să vă mai zic este faptul că acest roman te ține în priză și ne dă oportunitatea să cunoaștem tineri diferiți, cu probleme și aspirații diferite. Sunt convinsa că Să nu spui niciodată pentru totdeauna poate fi realitatea cuiva iar acest lucru este foarte trist.

În concluzie recomand acestă lectură care este mai mult decât o lecție de viață. Să nu spui niciodată pentru totdeauna pare scrisă din dureri și regrete însă, totodată, aici se regăsesc și elemente ale învingătorului, ale omului care are putere și curaj. Autoarea a ales un titlu potrivit iar coperta, coperta este și ea parte din poveste și are legătură cu Rider dar asta vă las pe voi să descoperiți mai bine.

Lectură Plăcută!

Lasă un răspuns