Urlet în tăcere este un fatasy menit să ne aprindă imaginația și să ne țină cu sufletul la gură pe parcursul a 236 de pagini.
Marina Neagu este autorul care a pictat cu măiestrie o fascinantă poveste care, vrei nu vrei, îți ajunge direct în suflet. Am savurat fiecare pagină a cărții iar uneori, reveneam asupra unor pasaje care erau de-a dreptul delicioase.
Tot aici, am descoperit un stil aparte de a scrie, de a relata povești, un “amestec” literar care mă face să mai vreau să gust din esența autoarei. Romanul are toate ingredientele pe care le ador: doză autentică și intensă de romance, elemente fantasy care te transpun într-o lume uimitoare, sarcasm și umor. Ce îmi pot dori mai mult? Aaa.. da! Volumul 2 🙂 pe care abia aștept să îl citesc.
Revenind la recenzie, vă anunț de pe acum că nu vă voi dezvălui prea multe ci doar puțin din esențial căci acest roman merită trăit, simțit, nu povestit. Totuși, să gustăm puțin din poveste…
Urlet în tăcere ne-o prezintă pe Sara, personajul principal care a trecut printr-o traumă pe când avea 16 ani, fapt ce a lăsat-o cu sechele și cu 5 ani de terapie. Când este externată din clinica care i-a fost casă pentru multă vreme, Sara încă nu s-a desprins complet de fricile și temerile ei. Așadar, aceasta refuză să vorbească pentru a nu deranja trecutul și pentru a nu-l chema înapoi.
“Învățasem că trecutul nu te poate atinge decât dacă îl lași să îți marcheze prezentul, așa că mă străduiam să-l țin închis.”
Sara încearcă să își reia viața alături de mătușa ei și de verișoara Liana însă, la scurtă vreme află că trăiește un timp împrumutat, un timp care nu îi aparține iar din această cauză pericole o pândesc în tot locul. Aici este momentul în care se declanșează acțiunea iar noi, cititorii, vom urmări pas cu pas aventurile Sarei și a celorlalte personaje.
Marina Neagu ni prezintă cu lejeritate și pe Damian, Lucian, Markus și Tatiana, personaje care au un rol important în protejarea eroinei noastre. La începutul recenziei vă mărturiseam că am revenit de câteva ori asupra unor pasaje. Și cum să nu o fac când Marina povestește și transpune în cuvinte atât de frumos dragostea care îi unește pe Sara și Markus? Și cum să nu mă îndrăgostesc de scrisul ei când pune atâta pasiune în descrieri, atâta emoție încât te aruncă efectiv în pielea personajelor?
“Mă simțeam speriată și, totuși, în siguranță. Fiecare atingere plină de pasiune mă arunca în derivă, dar mă ținea ancorată de nevoia ce îmi alerga disperată prin vene. Era tortură și ușurare în același timp.”
Mă opresc aici căci v-am povestit suficient încât să vă deschid apetitul pentru o lectură bună.
În concluzie, Urlet în tăcere este despre lumea viselor, a coșmarurilor, a sentimentelor capabile să treacă prin timp și spațiu. Este despre pasiunea și dorința care îți perforează fiecare părticică din piele dar și despre iubirea interzisă. Protectori, trecut, prezent, viață și sfârșitul acesteia? Le găsiți pe toate în Urlet în tăcere!
Încă ceva! Marina Neagu are câteva rânduri dedicate cititorului, rânduri care ajung la noi fix când avem nevoie de ele. Pentru asta te scuzăm că ne chinui atât de rău personajele 🙂
“Hai, nu te supăra pe mine! Și mie mi-a fost greu să scriu scenele astea. Dar, nah, așa a vrut povestea.
Ai făcut o pauză?
Bun! Mergem mai departe la următorul capitol.”
P.S: Minunata poveste se continuă în volumul 2: Te văd!
Caută cea mai bună ofertă! Verifică disponibilitatea cărții la Libris, Elefant și eMAG!
Lectură Plăcută!