Recenzie Te văd – Marina Neagu

Te văd este volumul doi al seriei Urlet în tăcere și continuă aceași poveste captivantă și interesantă cu care ne-a obișnuit Marina Neagu.

Recenzând primul volum am afirmat că stilul Marinei de a relata povești mă face să mai vreau să gust din esența ei. În continuare îmi susțin părerea și aștept cu nerăbdare volumul 3 al seriei.

P.S: Recenzia primului volum o găsești aici.

Te văd sau continuarea poveștii dintre Sara și Markus a decurs lin, natural și foarte frumos. Și aici descoperim situații neprevăzute, mult suspans și enigme. La fel ca și în primul volum, acțiunea nu te lasa să o ocolești fără să te împingă să simți împreună cu personajele.

Marina Neagu scrie cu ușurintă fără să îți îndese în minte tot felul de situații fără sens. În acest roman, sau mai bine spus în această serie, fiecare paragraf are importanța lui și fiecare descriere este menită să smulgă emoții.

“Apoi, după ce te vei liniști, trebuie să înțelegi că cele mai frumoase povești de dragoste se nasc din inimile rănite. Din acele inimi ce au cunoscut durerea, dar care au refuzat să îi cedeze. Au învățat din ea, au încercat apoi să se vindece și au mers mai departe, luptând pentru ceea ce doresc.”

Călătoria pe care ne-o propune Marina spre mitologie este bine venită deoarece întâlnim zeități, mistere străvechi și sacrificii. Așadar, aflăm că Hypa ( Hypnos ) este zeița somnului, a nopții iar Markus ( Orcus ), zeul morții. Hypa fiind îndrăgostită de marcus de câteva mii de ani, încearcă să o manipuleze pe Sara, având ca scop apropierea de Markus.

Sara este răpită de câteva ori ajungând în două tabere opuse. Pentru a rezolva misterul va trebui să se gândească bine cui să îi dea crezare și cel mai important, să își urmeze inima.

„Mi-aș fi dorit ca tot ceea ce constatam să fie ireal, deoarece acceptarea unei astfel de realități îmi spunea un singur lucru: devenisem propriul demon.

Conținutul romanului Te văd este mult mai stufos decât va povestesc eu acum, cu o acțiune foarte complexă pe care trebuie să o descoperiți singuri. Printre file, ne împiedicăm de scene devastatoare, cutremurătoare, situații încordate dar și emoții intense.

Această lectură este una pe care o recomand cu drag iar dacă ai curajul să te aventurezi în poveste, te anunț de pe acum că vei trece prin diferite stări ca până la final să ajungi dependent.

Lectură Plăcută!

Fragmente din Te văd, vol.2 al seriei Urlet în tăcere

„M-am luptat cu nevoia de el, cu acea dependență bolnavă. (…) Era un zeu păgân ce nu își avea locul printre oameni.”

„Cu un sărut ca o șoaptă, Markus a trezit totul în mine. Simțeam că o vrajă ce mă ținuse prizonieră până în acel moment a fost ruptă și eram din nou vie.”

2 COMENTARII

Lasă un răspuns