Recenzie Tatuatorul de la Auschwitz – Heather Morris

Tatuatorul de la Auschwitz este povestea care se bazează pe unul dintre cele mai puternice simboluri ale Holocaustului, și anume, numerele verzi-albăstrui tatuate pe brațele prizonierilor.

tatuatorul de la auschwitz

Evident, subiectul abordat m-a făcut să îmi doresc această carte însă, nici afirmația lui Jeffrey Archer nu s-a lăsat mai prejos: această carte va fi citită și peste o sută de ani. Și cred asta acum după ce am parcurs profunda lectură

Tatuatorul de la Auschwitz este ca o melodie sensibilă, ca o vioară care plânge. Această carte este profundă și dureroasă iar autoarea a știut cum să acapareze întreaga lumină pentru a da strălucire poveștii.

Heather Morris ne face cunoscută povestea de dragoste dintre Lale si Gita, o poveste înduioșătoare, unică probabil, puternică. O poveste ca o lecție de viață, așa aș numi-o eu. Cei doi au sfidat viața, s-au iubit, au avut grijă unul de celălalt asumându-și multe riscuri. Sentimentele lor au fost mai puternice decât orice obstacol și și-au promis, au respectat.

Lale si Gita au reușit să fie ei într-o lume pline de urât, de tortură, violență, nepăsare. O continuă luptă pentru supraviețuire. Însă, înainte de asta, înainte de a se cunoaște cei doi, autoare ni-l prezintă detaliat pe Lale, tânărul evreu slovac care a văzut o mare șansă de supraviețuire atunci când i s-a propus să fie Tatowierer la Auschwitz.

Tatowierer la Auschwitz nu sună bine indiferent cum ai privi problema iar tânărul nostru a acceptat acest post chiar daca i se părea macabru, dur și dureros să să-și înțepe semenii, desenând numerele verzi-albăstrui pe brațele acestora. Lui Lale nu i se permitea să își ridice privirea de masa la care lucra și cu atât mai puțin să intre în vorba cu prizonierii însă, într-o zi reușește să-i surprindă privirea Gitei și așa i-a naștere o poveste triumfătoare de dragoste.

Pe lângă cei doi cunoaștem și alte personaje supuse disperării, oameni fără speranță care trăiesc fiecare zi ca și cum ar fi ultima.

Heather Morris redă cu sensibilitate tot freamătul interior, frica și intensitatea sentimentelor trăite. Tatuatorul de la Auschwitz este o lectură intensă, care te macină mult timp după ce ai citit cartea.

Dacă doriti să descoperiți întreaga poveste, să o simțiți, să trăiți în rând cu personajele, trebuie neapărat să citiți Tatuatorul de la Auschwitz deoarece nu cred că există o recenzie care să redea cu exactitate nebunia și durerea de la Auschwitz.

Lasă un răspuns