Recenzie Slam. Din dragoste pentru Layken – Colleen Hoover

Slam. Din dragoste pentru Layken este un alt roman al autoarei Colleen Hoover, care ne copleșește cu emoții și ne transpune în poveste încă de la primele file.

De scrisul lui Colleen Hoover m-am îndrăgostit când am citit Ugly Love, roman pe care nu am reușit să îl mai las din mână până la final. Întreaga carte m-a inundat cu toate trăirile prezentate și m-a făcut să simt în rând cu personajul principal. Apoi, am continuat cu Hopeless și nu m-a dezamăgit.

Când am achiziționat romanul Slam. Din dragoste pentru Layken am ezitat o perioadă să îl citesc deoarece eram convinsă că stilul lui Colleen îmi va smulge din nou lacrimi. Așa că, l-am așezat frumos în bibliotecă și în fiecare seară încercam să-mi fac curaj pentru a pătrunde în lumea din spatele coperților. Nici nu am ajuns bine pe la jumătatea lecturii și deja mă simțeam prinsă în capcana Hoover (se pare că are acest efect).

Una peste alta, am gustat din plin lectura și am trăit cu aceași intensitate cu care o făcea Layken (să nu vă mai spun că am trecut prin tot procesul: lacrimil, o analiză cât de cât completă a lucrurilor care ne înconjoară, și lista poate să continue).

El râde. Îmi place râsul lui. Nu-mi place că-mi place râsul lui.

Slam. Din dragoste pentru Layken este despre suferința a două familii care au fost sfâșiate de pierderea celor dragi, despre curajul de a accepta realitatea și de a decide să mergi înainte, despre consecințe și responsabilitate, maturitate și nu în ultimul rând, iubire.

Eroina acestui roman este Layken, o tânără de 18 ani care se mută departe de Texas (locul în care se simțea acasă) imediat după moartea tatălui său. Din 4 au rămas doar 3 (Layken, mama sa și fratele său mai mic) și o încercare disperată de a lua viața de la capăt și de a se acomoda în noul cămin.

Apariția vecinului de peste drum, Will, un tânăr fermecător, are rolul de a schimba destinul lui Layken, devenindu-i în același timp și sprijin. Tragedia prin care a trecut Will l-a obligat să se maturizeze mai devreme, ajungând să fie adultul responsabil de frățiorul său mai mic.

Toate frumusețile?

Nu-i nimic real.

E fake.

Deci păstrează tu marea

Eu rămân cu Lake.

Între cei doi are loc o primă întâlinire plină de trăiri intense însă, o dezvăluire șocantă îi forțează să pună capăt acelor sentimente minunate și să se comporte adecvat situației în care s-au trezit. Dacă atracția lor reușește să învingă, vă las pe voi să descoperiți însă, trebuie să vă avertizez că prin intermediul descrierilor, autoare vă va duce departe pe tărâmul iubiri și uneori reușește să vă sfâșie.Tot pe voi vă las să descoperiți și motivul pentru care Layken împreună cu familia sa au plecat din Texas (la fel de sfâșietor).

Nu pot să închei această recenzie fără să vă vorbesc puțin și despre poezia slam căci, până la urmă, poezia se află în centrul tuturor acțiunilor. Poezia slam iasă din tipare și oferă o putere nebănuită, aceea de a-ți accepta soarta, fiind capabil să discuți despre ea. Prin intermediul poeziei toate sentimentele se descătușează într-un dans care dăruiește armonie sufletului.

„Oamenii se urcă acolo și-și descarcă sufletul doar prin cuvinte și mișcarea corpului. E nemaipomenit.”

Despre Slam. Din dragoste pentru Layken sunt multe de spus însă, mi-e teamă că orice dezvăluire, fie ea cât de mică, vă poate strica lectura.

P.S: abia aștept să-i întâlniți pe cei doi năzdrăvani din poveste, Kel și Caulder. Cu siguranță vă vor aduce zâmbetul pe buze. Ah! Da! Și pe Eddie mi-ar plăcea să o întâlniți căci de la acest personaj aveți ce învăța.

În concluzie, Slam. Din dragoste pentru Layken este un adevărat carusel al emoțiilor, o lecție de viață, o binemeritată pauză de la cotidian, o lectură emoționantă pe care v-o recomand cu drag.

Lista cărților scrise de Colleen Hoover o găsiți AICI.

Lectură Plăcută!

Sensiblerie – POEM

Ultimul rămas bun, în dragoste, este acela care nu se spune. – Alexandre Dumas Și dacă nu-l spui, îl scrii ori îl cânți. Îl îmbraci

Citește

Lasă un răspuns