Recenzie Păcatele fiului. Cartea a doua – Theo Anghel

păcatele fiului cartea a doua

Păcatele fiului. Cartea a doua este un fantasy plin de suspans și de acțiune, un roman care se joacă frumos cu mintea cititorului și o poveste demnă de imaginația lui Theo Anghel.

Acum ceva timp am citit cu mare entuziasm Păcatele fiului Vol.I, despre care am afirmat în recenzie că autoarea s-a oprit fix în punctul culminant drept urmare, am așteptat cu nerăbdare continuarea. Coletul de la Libris a picat la fix și tare m-am bucurat căci în el se afla și această carte.

În Păcatele fiului. Cartea a doua, Theo Anghel reia povestea Liei și a lui Luca doar că, de această dată, povestea are loc în trecut, în afara timpului nostru, avându-i în prim plan pe Lheya, fiica unui negustor și Beleth, un demon foarte puternic și fiu al lui Amaymon, regele creaturilor întunecate.

Ca să o luam de la început trebuie să vă spun că ne aflăm într-un cadru de poveste, în străvechea Cetate a Elazardului și că avem parte de un decor fantastic. Acest tărâm este dominat de război iar armata lui Amaymon pare decisă să cucerească toate cele șapte mari orașe.

„Se spune că nu există muritor care să înţeleagă pe de-a-ntregul o situaţie dacă n-a experimentat-o pe propria piele. Fiecare îşi poate imagina că i-a pătruns noima, dar, în momentul în care soarta îl azvârle într-un tablou asemănător, realizează că, judecând din exterior, nici măcar nu ajunsese să miroasă adevăratele implicaţii.”

Noul volum o are în prim plan pe Lheya care este îngrozită de soarta sa. Neputincioasă, aceasta se află la mila demonilor deoarece Beleth a ales-o drept soție pentru fratele său, Gaap. Singura care îi ține partea și pare să o înțeleagă este servitoare Faha, un personaj complex și frumos care evoluează surprinzător pe parcursul romanului.

Planurile își schimbă puțin cursul când între Lheya și Beleth apare o atracție inexplicabilă iar acesta regretă imediat decizia inițială de a-i oferi de nevastă fratelui său o asemenea fată. Cei doi își dau seama că dragostea lor este mai presus de războaie, de promisiuni, de prejudecăți ori de alte limite.

„Dușmanul nostru comun era iubirea. Din păcate, nu era un vrăjmaș pe care să-l iei de guler, să dai cu el de pământ sau pe care să-l străpungi cu sabia și să-l trimiți în neantul ce l-a zămislit, ci unul pervers, care se juca în voie cu mințile noastre.”

Păcatele fiului. Cartea a doua are o acțiune alertă care nu te lasă să respiri și totul este cu mult mai complex decât relatez eu în aceste rânduri. Pentru că vreau să vă stârnesc curiozitatea nu o să vă povestesc nimic despre fuga Lheyei (ajutată de un demon), despre orgiile lui Gaap ori despre Mugar, un persoaj pe care cu siguranță îl veți judeca greșit la începutul lecturii.

Tot ce vă pot spune este că acest roman o să vă ducă într-o cursă nebună contra cronometru și că o să aveți parte de mult suspans, aventuri cât cuprinde dar și momente tragice duse la extrem. În Păcatele fiului. Cartea a doua, Theo Anghel a dat din nou dovadă de multă creativitate, de o imaginație de invidiat căci povestea căreia i-a dat viață este absolut fantastică.

Theo Anghel pare să ne arunce într-o altă dimensiune, într-o lume necunoscută dar fascinantă, înr-un cadru în care descoperim pe rând întunericul, tumultul, elemente erotice, războaie, ambiții dar și iubire.

Ce-i rezervă destinul Lheyei și ce se întâmplă cu iubirea demonului Beleth aflați doar citind acest roman iar dacă ați sărit peste primul volum, vă îndemn să îl citiți repejor căci doar așa o să vă bucurați de o poveste foarte bine conturată și o acțiune continuă.

Personal, abia aștept să văd ce-mi rezervă autoarea în volumul cu numărul trei care, apropo, se află deja în librării.

Lectură Plăcută!

 

Lasă un răspuns