Recenzie Oameni, îngeri și demoni – Lina Moacă

Oameni, îngeri și demoni          Vezi Oferta Cărții  

Oameni, îngeri și demoni este romanul de debut al autoarei Lina Moacă și este asemenea unei desage în care găsim principii, valori, spiritualitate și multe alte “condimente” care asambleaza viața.

Romanul Oameni, îngeri și demoni este un întreg perfect care înfățișează o lume pentru care ticăitul nu este produs de un ceasornic. Tot aici întâlnim minciuni, afaceri necurate, decăderea sufletului omenesc, o lume a non-valorilor.

Se pare că am descoperit cam târziu această carte însă, știți cum se spune: mai bine mai târziu decât niciodată. Chiar și așa, m-am bucurat de fiecare pagină care a reușit să îmi capteze atenția și interesul, de fiecare cuvânt trasat cu mare grijă.

Înainte de achiziționarea cărții, am decis să nu aflu nimic despre conținutul acesteia pentru simplul motiv că titlul a fost cel care a reușit să mă atragă. De asemenea, nici coperta nu este mai prejos iar alături de titlu formează un dans bine realizat. Lina Moacă m-a surprins într-un mod plăcut datorită scrierii sale complexe care evidențiază atât de bine anumite aspecte.

„Îţi plac răsăriturile, dar nu să te trezeşti dimineaţa şi îţi mai place îngheţata şi ciocolata, dar nu şi efectele lor.”

Ca să trecem la subiect, vă dezvălui că în acest roman facem cunoștință cu gemenii Willy și Lilly, “fii luminii”, creaturi cu puteri supranaturale. Aceștia evadează din “viața” subterană din dorința de a cunoaște lumea și ajung chiar în capitala României.  Povestea este relatată din perspectiva a trei personaje diferite, fapt ce reușește să te impulsioneze în răsfoirea paginilor.

După cum spuneam, cei doi frați reușesc să evadeze din “întunericul” condus de unchiul lor, Willworf, și să își afle propria lor identitate. Chiar dacă, inițial, Willy nu a fost de acord cu implicarea în lumea muritorilor, fiica unui afacerist, Alexandra, îi schimbă percepția încât, acesta se gândește la căsătorie. Willy dorește să o salveze pe tânără de viața tumultoasă a tatalui corupt, însă neagă că ar simți ceva pentru ea, comportându-se ca un bădăran, dur și cu respingere.

Lilly era de o frumusețe orbitoare și, la fel ca fratele ei, ajunge să se îndrăgostească de un pământean. Acesteia îi fură inima un bărbat care nu are încredere în femei, un bărbat pierdut care nu își găsește liniștea.

Nu vreau să vă povestesc toată cartea, deci mă voi opri aici. Vă mai spun doar că acțiunea este foarte alertă și ar fi păcat să credeți că ați trecut prin paginile romanului doar citind un rezumat. Oameni, îngeri și demoni este un roman atât de complex, cu un fir atât de bine construit, încât merită să citiți fiecare cuvânt, să simțiți povestea și vă aventurați printre rânduri.

V-am făcut curioși?

Romanul Oameni, îngeri și demoni este disponibil la Cărturești, Libris și Elefant.

Lectură Plăcută!

Lasă un răspuns