Recenzie Love & Gelato – Jenna Evans Welch

Love & Gelato este bestseller-ul care ne poartă într-o minunată călătorie prin Italia, un roman colorat plin de istorie, iubire și … înghețată.

Love & Gelato este asezonat cu descrieri minunate ale artei și arhitecturii renascentiste și cu delicioase etalări ale mâncărurilor italienești.” Aceasta este fraza care m-a convins să mă aventurez împreună cu Lina într-un loc de poveste.

Jenna Evans Welch a scris romanul la persoana I din perspectiva personajului principal Carolina (Lina), o adolescentă americană a cărei viață se pregătește să își schimbe cursul. Noi, cititorii, vom lua parte la aceste schimbări, vom trece prin încercări alături de Lina și vom simți alturi de ea multe emoții, trăiri, dar și dezamăgiri.

La doar 16 ani Lina află că mama ei, Hadley, o renumită fotografă, are cancer în faza terminală. Înainte să moară, Hadley îi cere Linei să-i promită că va pleca în Italia, la Florența, să locuiască cu Howard, un bun prieten vechi care, după părerea ei, este cea mai potrivită persoană pentru a se ocupa de Lina.

După doar 4 luni Hadley se stinge din viață iar Lina decide cu greu să-i dea o șansă acestei noi aventuri și pleacă în Italia. Viața Linei atinge punctul culminant când bunica sa îi dezvăluie înainte de plecare că Howard este de fapt tatăl ei. Întrebări fără răspuns se jucau agale prin minte ei și îl tratează pe Howard cu răceală deoarece nu știe nimic despre el și nici nu a știut vreodată de existența lui. Când îl întâlnește rămâne impresionată atât de statura lui Howard cât și de trăsăturile sale care nu semănau deloc cu ale ei. Încă un șoc care i-a fost pregătit a fost faptul că va locui într-un cimitir pentru că acolo este locul de muncă al tatălui ei.

Memorialul ridicat în cinstea celui de-al Doilea Război Mondial, înconjurat de morminte, nu i se pare deloc prietenos iar situația i se pare și mai dură fiind singură printre străini, fără prietenii din State.

În mâinile Linei ajunge jurnalul mamei sale de pe vremea când trăia în Florența și de acolo speră să afle răspunsurile la toate întrebările. Nu doar că află răspunsuri, dar acel jurnal o poartă în căutarea adevărului, aflând lucruri la care nu se aștepta.

Și pentru ca totul să fie și mai picant, în scenă apare Lorenzo, care îi devine cel mai bun prieten și o ajută în toată nebunia cu „dezgroparea” trecutului. Deși eroina noastră îl întâlenște pe cel mai frumos tip de pe planetă, Thomas, un britanic cu trup de manechin, în final își dă seama că a dezvoltat sentimente puternice pentru Lorenzo.

„O viață fără dragoste e ca un an fără vară.”

Poate vi se pare că v-am povestit prea multe însă, vă asigur că vă înșelați. Love & Gelato este un roman foarte complex care promite să vă ofere o vacanță de neuitat în Florența. Citind, veți descoperi mult mai multe decât v-am spus eu până acum și, pe cuvânt că vă va plăcea această lectură.

Răpirea Sabinelor 

Aventura Linei nu se oprește aici căci jurnalul o pune în tot felul de situații. Alături de ea, vom cunoaște Italia și locuri de vis. Autoarea Jenna Evans Welch ne oferă o viziune absolut superbă a Toscanei, locuri pe care trebuie neapărat să le cunoaștem.

Mi-a plăcut enorm să vizitez astfel Italia însă, la sfârșitul lecturii am rămas cu un gust de „mai vreau” și de „trebuie neapărat să merg acolo”. Jenna se pricepe la descrieri mai ceva ca un ghid turistic dar nu vreau nicidecum să o îndemn să își schimbe cariera căci astfel noi nu am mai avea parte de asemenea călătorii gratuite.

„Răpirea Sabinelor” era făcută din marmură albă, cu cele trei siluete îmbinându-se într-o coloană înaltă. Am înconjurat-o agale. Nimeni nu se arăta fericit, însă erau conectați și în mod cert se completau unul pe celălalt. Giambologna nu se ținuse de poante.

Love & Gelato este despre dragostea adolescentină capabilă de fiori adevărați, despre legături strânse dincolo de sângele pe care îl împarți cu o persoană și, nu în ultimul rând, despre legături de familie.

„Știi, oamenii vin în Italia dintr-o mulțime de motive, dar atunci când rămân, o fac pentru două lucruri, mereu aceleași: Love & Gelato.

Dacă te-a convins recenzia mea, nu uita să verifici prețul cărții și la Elefant, eMAG,și Cărturești, ca să te bucuri de cele mai bune oferte!

Lectură Plăcută!

Sensiblerie – POEM

Ultimul rămas bun, în dragoste, este acela care nu se spune. – Alexandre Dumas Și dacă nu-l spui, îl scrii ori îl cânți. Îl îmbraci

Citește

2 COMENTARII

Lasă un răspuns