Recenzie Îngerul Întunecat Vol.1 – Mihaela Strenc

Îngerul Întunecat este primul volum din seria Orașul îngerilor, o scriere fantasy captivantă și plină de personaje venite din alte lumi.

Mihaela Strenc este autoarea care a dat viață acestei scrieri și cea care ne prezinta o lume fantastică din care fac parte strigoi, cei adormiți, cei treziți, într-un cuvânt: Lumea de Dincolo.

La aceasta carte nu coperta m-a atras ci titlul datorită profunzimii lui care mă duce cu gândul la o luptă între bine și rău. Nu m-am înșelat prea tare la acest capitol doar că nu mă așteptam să pășesc într-o poveste din care fac parte strigoi sau Veghetori. Trebuie să recunosc că ideea este bună iar imaginația formidabilă.

Răsfoind romanul Îngerul Întunecat, am cunoscut-o pe Ana, personajul principal, o veghetoare ( ultimul descendent din Casa Norilor) căreia îi revine misiunea de a apăra zona de Nord a orașului. Ana a rămas singură printre cei adormiți, fără părinți, fără prieteni veghetori sau frați cărora să li se destăinuie sau să le ceară un sfat. Ba mai mult, cel pe care îl credea sufletul ei pereche a părăsit-o după cinci ani de relație lăsând-o într-o beznă totală. Singurul lucru care i-a rămas este secretul care îl poartă și singurătatea.

„ Iubirea e un sentiment transformator, singurul care-l poate preface pe om în înger sau în demon.”

Aventurile Anei încep în momentul în care îl cunoaște pe Alex, un bărbat chipeș și fermecător care reușește să îi dea viața peste cap schimbându-i cursul. Relația celor doi a evoluat destul de repede, aceștia ajungând să locuiască împreună într-un timp relativ scurt. Odată ajunsă în apartamentul lui Alex, Ana începe să se simtă tot mai slabită și mai epuizată. Alex aruncă confuzie în acest roman atunci când îi cere Anei să se căsătorească cu el. Desigur, Ana nu poate accepta acest lucru deoarece ea este veghetoare iar o astfel de căsătorie este interzisă.

Îngerul Întunecat ne servește cu lejeritate si punctul culminant în care aflăm adevărul despre Alex și despre originile lui.  Dacă sunteți curioși să aflați ce se ascunde în spatele chipului frumos al lui Alex va trebui să citiți romanul căci de la mine nu veți afla nimic. 🙂

„Întunericul e frumos. Există frumusețe și într-un copac distorsionat, și într-o casă abandonată, și într-un zid în ruină. Dar oamenii trec pe lângă ele, fără să le vadă cu adevărat.”

În concluzie, vă recomand această lectură care, când și când se îndepărtează de realitate lăsându-ne să descoperim strigoi și alte creaturi care se hrănesc cu temeri, lașitate și coșmaruri. Mihaela Strenc ne povestește despre întuneric și lumină, despre bine și rău, dar și despre făpturi supranaturale așezate frumos în fiecare pagină a scrierii.

Caută cea mai bună ofertă! Îngerul Întunecat este disponibil pe eMAG, Libris și Elefant!

Lectură Plăcută!

Lasă un răspuns