Dragonii din Anador este carte întâi a seriei Urmașul Pandemoniului, o serie căreia îi dă viață autoarea Lisa Darlent.
Dragonii din Anador s-a bucurat de zeci de mii de cititori online așa că, m-am decis să o citesc și eu. Am studiat cu atenție coperta (nu că e frumoasă?) și m-am aventurat imediat în lumea creată de Lisa. Când am ajuns la ultima filă am știut că Urmașul Pandemoniului este o serie pe care trebuie să o citesc în totalitate.
Scurtă descriere:
Un oraş este trecut prin foc şi sabie, demonii roiesc pe cerul nopţii, iar plânsetul unui copil și urletul lupoaicei răsună în beznă. Rătăcit pe meleaguri necunoscute şi ajungând în grija Antadorului, ultima barieră împotriva Exteriorului, Yano se alătură gărzii orașului împreună cu Sakia, o tânără cu ochi de lup, și fratele său, Hiron. Scopul lui este găsirea unei căi de a-şi proteja ţinuturile natale, dar şi de a dezlega misterul existenţei unei lumi atinse din greşeală, de care este atras în mod inexplicabil. În timp ce prințul Calindor și Lander, comandantul gărzii regale, conduc grupul pe urmele vânătorilor de zei, umbra străvechiului Anador bântuie precum un spectru asupra tuturor. După secole de ostilitate, un dragon și un demon se privesc în ochi, fiecare pândind mișcările celuilalt.
Vreau să vă atenționez că descrierea nu prezintă decât o mică parte din ceea ce se petrece în roman, acesta fiind unul exploziv din pricina acțiunii alerte, cât și din prisma personajelor complexe.
Lisa Darlent pune accent pe locuri, peisaje și făpturi, descriind totul atât de bine încât, nu ai cum să nu simți că faci parte din poveste. Te afli acolo, vezi totul prin ochii autoarei și simți prin pielea personajelor.
„Ușile templului, albe, cu mânere de abanos, se deschiseră larg, iar un val de tineri năvăli afară. (…) toți aveau expresii vesele pe chipuri și discutau animat.”
Dragonii din Anador este o scriere fantasy construită frumos, menită să atragă atenția cititorului încă de la primele pagini. Începutul este lin, curge ușor și dă impresia unei lecturi liniștite însă, cu cât avansezi în pagini, descoperi o lume minunată, agitație și tot felul de creaturi care se revarsă direct din mitologie.
Tot de la început îl cunoaștem și pe Yano, un personaj construit cu atenție care, se luptă cu un conflict interior, străduindu-se să își depășească condiția. Sayra, tânăra cu ochi de lup și Hiron sunt alte două personaje pe care le veți îndrăgi pe loc. Și, să nu uităm de prințul Calidor, o esență de bază a acestui roman. Pe lângă cei prezentați vom face cunoștință și cu creaturi frumos conturate, atât din prisma vizuală a imaginației, cât și din perspectiva caracterului atribuit.
„Yano își mușcă buza să nu râdă. Calidor avea cu totul alte planuri și nu venise nicidecum pentru regină și fiica ei.”
În final, ne trezim direct într-o confruntare pe care vă las să o descoperiți singuri. De fapt, vă las să descoperiți toată cartea singuri căci dacă încep să vă povestesc fragmente din acțiune, risc să vă stric lectura.
Caută cea mai bună ofertă verificând prețul cărții pe Elefant, Libris, sau direct la Editura Quantum Publishers.
Mulțumesc Editurii Quantum Publishers pentru exemplarul oferit spre recenzare!
Lectură Plăcută!