Recenzie Doi pot ține un secret – Karen M. McManus

Doi pot ține un secret este acel gen de lectură care transmite adrenalină cu fiecare pagină citită, cu fiecare mic secret descoperit și cu fiecare personaj întâlnit.

De scrisul lui Karen M. McManus m-am îndrăgostit când am citit Unul dintre noi minte iar după acea lectură antrenantă, nu puteam să o ratez pe acesta. Doi pot ține un secret este exact așa cum mă așteptam, cu multe suișuri și coborâșuri, cu foarte multă acțiune și întâmplări care pun cititorul pe gânduri.

Am citit această carte într-o zi deoarece nu o puteam dezlipi de mână. Când îmi spuneam că termin capitoul și reiau mâine, sau mai târziu, un nou mic secret își făcea apariția și părea că sunt tot mai aproape de aflarea adevărului. Bine spus, părea. Așa se joacă această carte cu mintea noastră…

Un roman plin de mister care îi va face pe cititori să gonească spre deznodământ. – Booklist

Și ca să o lum cu începutul.. nici nu știu ce ar trebui să cuprind în acestă recenzie și ce nu, deoarece cu cât dezvălui mai mult cu atât vă stric și mai tare această lectură.

Așadar, întreaga acțiune se petrece în Echo Ridge, un orășel modest și obișnuit din America. Orașul e ca un tablou idilic, dar ascunde secrete. Muulte secrete. Personajele noastre, gemenii Ellery şi Ezra ajung în Echo Ridge fiind nevoiți să locuiască o perioadă cu bunica lor, pe care nu au mai văzut-o niciodată până atunci. Orășelul va fi casa lor până când mama acestora va ieși de la dezintoxicare (poveste lungă).

Cei doi sunt remarcați imediat în micul orășel atât datorită faptului că sunt figuri noi într-un loc aproape static, dar și pentru că toți își amintesc de tragedia familiei lor, și anume, în urmă cu 23 ani, sora geamănă a mamei lor a dispărut fără urmă, nefiind găsită nici în ziua de astăzi. Asta nu este singura anomalie din Echo Ridge. În urmă cu 5 ani, o altă tragedie a ținut localinicii aprinși. O tânără pe nume Lacey, a fost găsită ucisă. Ce legătură există între cele două crime? Aparent o singură coincidență – frumusețea şi popularitatea victimelor.

Gemenii încep școala în micuțul orășel, își fac prieteni și își găsesc chiar și un loc de muncă, pentru câțiva bănuți de buzunar. În tot acest parcurs, cunoaștem personaje noi și interesante, personaje pe care cititorul ajunge să le suspecteze într-un fel sau altul. Nicăieri în această poveste nu găsim definiția normalului căci acțiunea este atât de uimitoare iar întâmplările atât de spectaculoase încât uneori este greu chiar și să ții pasul cu rândurile…

Vine vremea balului și implicit, timpul pentru alegerea unei noi regine. Lucrurile o iau razna de tot căci mesaje amenințătoare încep să apară în oraș. Amenințările sunt adresate celei care va fi regină și de aici totul pare să se lege. Cu toate acestea, nici una dintre fete nu are de gând să renunțe la acel titlu și își urmează călătoria chiar dacă, pe lângă mesajele de amenințare apar și acte crude de vandalism (păpuși spânzurate, etc.)

La titlu de regină se renunță abia când una dintre fete dispare și ea.. V-am spus că această carte este plină de suspans, nu? Dar asta nu este tot! Pun pariu că nici nu vă imaginați cine se află în spatele acestui haos. Dar nici nu vă spun și mă opresc aici altfel aș strica gustul acestei lecturi.

În concluzie, recomand Doi pot ține un secret și vă garantez că o să vă îndrăgostiți și voi de Karen M. McManus.

V-am făcut curioși?

Lectură Plăcută!

Sensiblerie – POEM

Ultimul rămas bun, în dragoste, este acela care nu se spune. – Alexandre Dumas Și dacă nu-l spui, îl scrii ori îl cânți. Îl îmbraci

Citește

Lasă un răspuns