Recenzie Ce a lăsat în urma ei – Ellen Marie Watson

Ce a lăsat în urma ei este un roman zguduitor, o carte care emoționează și care nu îți dă voie să o abandonezi până ce nu ajungi la ultima filă.

Ce a lăsat în urma ei este una dintre cărțile recomanate în articolul Cărțile lunii Martie, articol în care am afirmat că The Huffington Post chiar m-a făcut să cred că acest roman este unul dintre cele mai bune ale anului și asta doar citind descrierea. 

Ei bine, mare dreptate a avut. Acest roman este despre Izzy, o tânără de doar 17 ani care are un trecut tare întunecat și spun asta deoarece, pe când era micuță, mama sa l-a împușcat mortal pe tatăl său iar de atunci aceasta este în arest. Din acel moment, viața lui Izzy a fost tot mai grea, fetița luând la rând mai multe familii adoptive.

Abia după o vreme se pare că și-a găsit locul și are în sfârșit o familie adeărată. Lucrurile nu par să se liniștească nici acum deoarece noua familie o roagă să ajute la inventarierea lucrurilor găsite într-un azil de stat închis de multă vreme iar acolo Izzy descoperă un teanc de scrisori nedeschise, un jurnal vechi de câteva zeci de ani și o fereastră spre propriul ei trecut.

Jurnalul aparține Clarei Cartwright, o fată bogată care s-a îndrăgostit de un băiat sărac. Tatăl Clarei nu a aprobat acestă romanță și, ca să-i spulbere fetei visele, acesta îi pregătește nunta cu un băiat bogat, ales de el. Clara se revoltă, tatăl nu acceptă acest comportament și o internează într-un spital de boli mintale. Clara este însărcinată când ajunge la spital și crede că șederea ei acolo este pentru scurtă durată. Se înșeală căci planul părinților este altul și în scurt timp este trimisă la un azil de stat, în condiții inumane. Acolo, Clara își trăiește propriul coșmar care îi mai este alinat de băiatul care ar face orice pentru ea, inclusiv să se interneze acolo. Copilașul se naște și povestea devine din ce în ce mai emoționantă și dureroasă.

Tânăra noastră Izzy, pune cap la cap bucățelele din viața Clarei și ajunge să-și reconsidere propriile alegeri cu rezultate șocante. În interiorul eroinei noastre se dă o luptă aprigă iar cele două destine se întâlnesc la granița trecutului cu prezentul.

V-am băgat puțin în ceață, nu? Recunosc că nu asta îmi e intenția însă nu vă pot dezvălui mai multe și nici să vă povestesc totul prea detaliat căci această carte este atât de bună și atât de perfect scrisă încât e mare păcat să nu fie citită. Acțiune este foarte complexă iar întâmplările se îmbină ca un puzzel.

Ce a lăsat în urma ei este despre detalii și adevăruri, despre drame, suferință, destine și tragedie. Fiecare filă a cărții este învăluită în suspans și mister iar fiecare paragraf emană atâta emoție încât uiți și să mai respiri…

Dacă recomand Ce a lăsat în urma ei?  Cu siguranță!

Lectură Plăcută!

Sensiblerie – POEM

Ultimul rămas bun, în dragoste, este acela care nu se spune. – Alexandre Dumas Și dacă nu-l spui, îl scrii ori îl cânți. Îl îmbraci

Citește

Lasă un răspuns