Recenzie Caleidoscopul Inimilor – Claire Contreras

caleidoscopul inimilor

Caleidoscopul inimilor de Claire Contreras este o lectură care te mișcă, te acaparează și care te „obligă” să o savurezi pe nerăsuflate.

Se pare că nici de acestă dată nu am dat greș alegând lecturi de la Libris, librăria pe care o mai numesc și Universul cititorului deoarece acolo, în căsuța virtuală, poți găsi lecturi pentru toate gusturile.

Am ales această carte bazându-mă pe titlu și pe scurta descriere. Rezultatul? Mi-a plăcut tare mult. Caleidoscopul inimilor este o lectură perfectă pentru o zi de vară căci este un roman jucăuș care se citește ușor.

În primele pagini am făcut cunoștință cu Estelle, un personaj conturat foarte frumos care, ne este prezentat într-o situație tristă. Tocmai ce și-a pierdut logodnicul într-un accident și își adună curajul pentru a scoate la vânzare casa care a fost cândva căminul lor. Wyatt nu a fost bărbatul perfect însă a fost perfect pentru Elle, un bărbat arătos, mult mai învârstă decât ea care, a ajutat-o să se maturizeze și să evolueze ca om. Poate că dragostea lor nu a fost una tipică, plină de gesturi mărunte ori dovezi insistente de iubire însă, s-au iubit așa, în felul lor iar suferința Ellei este justificată.

După un an de la moartea lui Wyatt, Elle se decide să vândă casa și să se mute provizoriu la fratele său, Vic. Împreună cu această mutare renasc anumite reguli ale fratelului mai mare, reguli care îi vizează pe prietenii apropiați. Printre acei prieteni se numără și Oliver Hart, cel care îi furase inima copilei Estelle cu mult timp în urmă.

„De-a lungul anilor am aflat multe lucruri despre Oliver Hart, dar singurul lucru demn de reținut este că dăunează grav sănătății.”

Oliver Hart a fost ca o furtună în viața Ellei, un fel de fruct interzis din pricina fratelui grijuliu și a diferenței de vârstă. Chiar dacă timpul a trecut, se pare că Oliver este în continuare interesat de Elle și nici sentimentele acesteia nu se lasă mai prejos.

Între cei doi se naște un adevărat joc al seducției însă Elle își dorește să fie învingătoare, să uite, să îl uite și să meargă mai departe. Oare va reuși Elle să îi pună capăt acestei dorințe sau se va lăsa fermecată de Oliver? Desigur, nu o să dezvălui finalul ci vă las pe voi să îl gustați. Tot pe voi vă las și să descoperiți restul personajelor care sunt un deliciu :).

Una peste alta, Caleidoscopul inimilor este un roman ușor și aerisit, un roman cu gust de vară dar încărcat cu emoții. Autoarea, Claire Contreras, reușește să impresioneze cititorul până la lacrimi dar și să îi fure zâmbete, reușește să ne acapareze în povestea ei și să ne facă să o trăim în rând cu personajele.

În concluzie, recomand acest roman care sublinează alegerile și greutățile vieții, dorințele și speranța, precum și importanța unei noi șanse. V-am spus la început că m-a atras titlul, nu? Ei bine, acesta nu este ales la întâmplare ci este simbolic, o metaforă, și este în strânsă legătură cu activitatea de artistă a eroinei noastre precum și cu tumultul din sufletul ei. O să descoperiți voi singuri totul și știu că o să vă placă :).

„Chimia dintre Oliver și Estelle este magnetică! Recomand cu multă căldură această carte fantastică!”  – Melissa Brown

Lectură Plăcută!

 

Lasă un răspuns