Antidotul este ultimul volum al trilogiei Octopussy, o trilogie pe care Cristina Boncea a conturat-o la o vârstă fragedă, fiind și seria ei de debut.
Până să primesc această carte de Libris nu auzisem de Cristina Boncea și nici de Octopussy drept urmare, am ales chiar ultimul volum (nu știam că este o serie) și astfel, cunoscut îmi este doar finalul.
Nu știu dacă vă întrebați sau nu de ce am ales tocmai această carte, însă eu simt nevoia să vă spun :). Am ales Antidotul într-un mod blind, fără să mă documentez despre carte căci voiam să fie surpriză. Și a fost.. (P.S: e ultima dată când aleg orbește)
Chiar și așa, am ales să termin cartea fără să mă documentez despre autoare. Am făcut asta abia la final și aici a fost și surpiza. Să știu că imaginația unei adolescente a închegat un volum atât de dur a fost puțin wow și nu pot decât să o felicit pe Cristina pentru curaj și pentru faptul că a depășit barierele, reușind să redea într-un mod natural comportamentul adolescenților (majoritatea), un comportament pe care mulți adulți îl îmbrățișează cu negare.
Cât despre acțiunea în sine… nu m-a prins. Am întors filă după filă așteptând un punct culminant, o explozie care să mă țină în priză, să-mi trezeacă interesul…Nimic. N-am găsit nimic care să mă facă să rezonez cu povestea. M-am gândit că, de vină o fi faptul că am început cu sfârșitul așa că, m-am întors la primele două volume și am citit toate recenziile care mi-au picat în cale. Așa, am înțeles mai bine cum stă treaba cu Hyena și, din nou, am apreciat faptul că autoarea a reușit să schimbe radical un personaj, transformându-l atât de drastic.
Revenind la recenzie, singurele fărâmițe de poveste pe care pot să vi le ofer sunt următoarele:
În acest volum, Hyena este personajul în jurul căruia se învârte acțiunea, o tânără a cărei viață este schimbată complet de moartea surorii sale gemene. Suferința fetei este redată foarte bine, real, aproape sfâșietor. Hyena devine rebelă, nepăsătoare și acționeză după impulsuri, uneori singurul ei scop fiind să o facă pe sora ei, Becks (cea care a murit) mândră de ea și de acțiunile sale.
În mare mi-a plăcut personajul Hyena din simplul motiv că își exprimă emoțiile cu nepăsare iar acestea sunt profunde. Știe să transmită și îi putem ghici neliniștile, apăsarea și toată lupta care se dă în interiorul ei. Lângă Hyena sunt conturați cu personalitate și C. David, Alek precum și familia Sugar.
„Cred că au fost doar momente lipite cu scotch, nimic mai mult. Nimic de durată, la fel ca relațiile mele amoroase. De aia am renunțat la ele. Școală și sex, atât.”
Scenele din Antidotul sunt majoritatea deep, pornite din instinct, sunt experiențe sexuale libertine și trăiri intense. În mare, Hyena trebuie să își reconsidere toate principiile, să se regăsească iar boala Octopussy este doar un pas peste care trebuie să treacă pentru a-și regăsi adevărata sa identitate.
Cristina Boncea scrie familiar, fără înțelesuri ascunse, scrie direct iar acest fapt face ca lectura să fie ușor de parcurs. Faptul că eu nu am rezonat cu lectura (chiar dacă ulterior m-am documentat și despre celelalte doua volume) nu înseamnă că nici voi nu o veți face iar dacă ați citit întreaga serie, aștept cu interes să dezbatem acest subiect în comentarii.
Lectură Plăcută!